134.916 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.954 berichten | 4.931.699 stemmen

locatie: Films » The Big Year (2011) » Info

Komedie
100 minuten

geregisseerd door David Frankel
met Owen Wilson, Jack Black en Steve Martin

Het verhaal volgt drie mannen (Jack Black, Owen Wilson en Steve Martin) die geobsedeerd zijn door het vogelspotten. Ze beginnen aan een ware queeste om elkaar de loef af te steken door zoveel mogelijk verschillende soorten vogels in Noord-Amerika te vinden. Op hun zoektocht, die symbool staat voor de vele uitdagingen die ze moeten aangaan in hun levens, worden ze niet alleen geplaagd door zee- en hoogteziekte, insecten en schulden, maar zullen ze ook met elkaar moeten afrekenen.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2012, 0:09 uur
Ik snap de reacties hierboven wel. Als ik de birdingfascinatie niet zou kennen, had deze film me ook geen moer gedaan. Zeker niet met zo'n klef einde.

Birding, een combinatie van jagen en verzamelen..en sommigen gaan daar heel ver in. Wat dat betreft is deze film totaal niet overdreven.

De film was goed verzorgd, de plaatjes waren mooi, de muziek was leuk. Maar het grootste pluspunt was toch het birdingthema.

Overigens, in Nederland gebeurt het ook. Het record staat vooralsnog op 339 soorten maar jaarlijks worden er pogingen gedaan om het record van Jan Wierda te overtreffen. Maar dit terzijde...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2012, 11:19 uur
Lange tijd geleden gezien en laten bezinken. Weet nog altijd niet wat ik van deze film moet denken. Wie een super grappige komedie verwacht blijft op zijn honger zitten maar is een genietbare feel-good film over vogelspotters.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Big Year (€ 36,98)
gratis verzending

Big Year (€ 37,99)
gratis verzending

Big Year (Import) (€ 42,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 maart 2012, 16:14 uur
Een leuke film, kijkt makkelijk weg. Het verhaal is wel heel makkelijk en voorspelbaar. Als je niks te doen hebt is dit een prima film om te gaan kijken.
De film is niet echt op en top comedie. Er zitten goede acteurs in voor een komedie maar echt grappig is de film niet vind ik zelf.

(moderator)
avatar van Spetie
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2012, 13:36 uur
Redelijke film, die ondanks dat de film nooit echt heel boeiend wordt, ook niet verveeld.

Het is vooral een heel gezapig filmpje, waarin de komieken Jack Black, Owen Wilson en Steve martin zich alledrie redelijk inhouden. Echt veel humor zit er ook niet in. De film is meer luchtig en heeft een typische feel-good sfeer, wat op zich wel redelijk werkt.

Wel jammer dat de film op het einde ineens zo serieus om de hoek komt zetten. Dat past niet goed bij de toon en is ook niet het einde dat je hier direct zou verwachten. Apart filmpje dus. Niet goed, niet slecht, maar ook niet echt in balans.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2012, 12:40 uur
Redelijke film inderdaad.
Het is zijn natuurlijk de bekende namen die de film doen dragen en het aantrekkelijk maken om er naar te kijken.
Een echte dijenkletser is het absoluut niet maar er zitten zeker leuke stukjes in.
Ik heb me ook niet verveeld tijdens het kijken.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2012, 14:07 uur
Wat een saaie rotfilm.
Hoe kan je mensen om de tuin leiden zeg, ipv. komdie neer te zetten konden ze beter "speelfilm" neer zetten.
Zelfs de grootste vogelliefhebber zal eerder zijn verrekijker erbij pakken om te spotten naar de lokale duiven en mussen, dan deze film af te kijken.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 12:17 uur
Film die zeer makkelijk wegkijkt zonder echte hoogte- of dieptepunten te kennen. Ook verschillende thema's als vriendschap, onzekerheid, steun van ouders en prioriteiten in het leven komen in een razend tempo voorbij. Vertolkt door acteurs als Martin, Black, Wilson, Nelson, Jones, Pike en Dennehy zijn de personages stuk voor stuk geloofwaardig.