134.916 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.954 berichten | 4.931.699 stemmen

locatie: Films » Polisse (2011) » Info

Misdaad / Drama
127 minuten

geregisseerd door Maïwenn
met Maïwenn, Joey Starr en Marina Foïs

Het dagelijkse leven van de agenten van de Parijse politie-afdeling van de Kinderbescherming. Ze pakken pedofielen op, praten over hun relatieproblemen tijdens hun lunch, pakken zakkenrollers op, vinden de woorden niet om thuis over hun werk te praten, ondervragen vaders die hun kinderen misbruiken of mishandelen en lachen oncontroleerbaar op de meest uitzichtsloze momenten. Fred, de rebel, wordt verliefd op Melissa, een fotografe die in opdracht van de overheid met het team meeloopt. Ze moet kiezen tussen Fred en de wereld die haar laat zien, en Lino, haar rijke en ontrouwe man.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 mei 2011, 12:55 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Vond het een uur lang erg goed. Indringend drama, sterk geacteerd door een topcast, de verschillende verhaallijnen worden door prima montage mooi bijeen gehouden. Helaas is de ontwikkeling soaperig. Dat simplisme doet de ernstige problematiek die de film aansnijdt geen recht. Twee dieptepunten: de rol van Maiwenn zelf (en in het bijzonder de scene waarin ze wordt aangemoedigd haar bril af te doen en haar haren los en de slotscene. Beide symptomatisch voor de simplistische benadering.

kappeuter
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2011, 14:46 uur
Vanaf 5 januari 2012 in de bioscoop (Cinéart)

Trailer (YouTube)

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Polisse (€ 29,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Polisse (€ 32,99)
gratis verzending

Polisse (€ 34,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 januari 2012, 13:01 uur
Trailer is niet onaardig.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2012, 10:38 uur
Ja, het is allemaal wat soapachtig en ja het had misschien beter een serie kunnen zijn, maar verder is dit toch een uiterst genietbaar filmpje over een actueel onderwerp. Helemaal niks mis mee met een prima cast. Vooral die Joey Starr (Fred) (van de geweldige rapgroep Supreme NTM _O_ ) is een fijne verschijning met een mooie karakteristieke kop.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2012, 19:09 uur
Joey Starr is een indrukwekkende verschijning (zowel qua uiterlijk als persoonlijkheid), ben nu wel benieuwd hiernaar. :D

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2012, 17:58 uur
Prachtige emotionele film die nog uren had mogen duren is misschien een goed idee om hier inderdaad een tv-serie van te maken.
De film staat bol van supertalenten het beste wat de Franse cinema heeft te bieden die echt waanzinnig goed acteren vooral de uitbarstingen van die twee vrouwen zijn oscar waardig. Gewoon een hele mooie film die zich afspeelt in een zieke wereld.....

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 april 2012, 13:50 uur
ademloos (nou ja...) zitten kijken!

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 april 2012, 14:57 uur
Wat een smakelose film. Niet mijn ding. Zat me behoorlijk te irriteren hoe de politie hier in de praktijk opereerde. Een mannelijke rechercheur in een groep van een paar infantiele colega's maloten die een vrouw zit te vernederen met intieme vragen die schaamteloos op haar worden afgevuurd. Even appart gaan zitten met een vrouwelijke rechercheur leek me meer terecht.
Een meisje waarbij het zelfde soort in de lach schieten bij het afleggen van een verklaring,alsof ze daar zit om met haar broek over haar kont aan de schandpaal op de overbevolkte markt te zijn

Kon geen enkele binding met de personage krijgen. De termen emotie , ademloos indrukwekkend herken ik niet in deze film eerder, irritant, vervelend en verbazingwekkend hoe de politie soms met mensen omgaat.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 april 2012, 15:26 uur
jadolino schreef:
Iets wat me opvalt terwijl ik het nu aan het kijken ben is het 2de verhoor met die opa, je gaat niet iemand verhoren terwijl het (slachtoffer) erbij zit. Ook het 1ste verhoor ja dat meisje lijkt meerdere malen te moeten lachen.
Ja en de film is net pas begonnen wordt nog wat.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 april 2012, 17:36 uur
Even afgezien van het thema, ik kan niet tegen kibbelende fransen. Niet afgezien, lukte me niet. Stem verwijderd.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 april 2012, 17:36 uur
Prima cast, prima film maar voor mij wat te chaotisch.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 april 2012, 13:28 uur
Biosguru schreef:

Dank. Ik ga deze niet zien aldus.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 mei 2012, 12:45 uur
Ik begrijp de hiervoor geschreven kritische noten wel: een aantal scènes werkten voor mij ook bevreemdend, maar ik ken het werk van de politie niet en dit docudrama over het chaotische en menselijke politieleven van alledag, maakte op mij een authentieke (levensechte), confronterende indruk. Er is sprake van een open vertelstructuur en evenwicht tussen schokkende en verschrikkelijke details en humoristische momenten. Dat er bij zoveel menselijk drama emotioneel gereageerd wordt, soms op de grens van hysterie, lijkt me aannemelijk. Wat een klasse cast trouwens!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 6:46 uur
Jammer dat deze film niet 2 uur langer duurt. Zelden in een film zoveel acteergeweld gezien. Fenomenaal!

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 mei 2012, 14:11 uur
Wat een vervelende film! Met zeer vervelende heetgebakerde types die op een walgelijke manier met elkaar en andere mensen omgaan! Hele tijd geschreeuw, de hele film door eigenlijk. Er zit eigenlijk niet eens een verhaal in deze film. Het gaat helemaal nergens heen. Gewoon losse gebeurtenissen bij de kinderbescherming. En dat ruim 2 uur lang. Alleen maar schreeuwen en elkaar en anderen op een walgelijke manier behandelen! Lekkere kinderbescherming is dat zeg! Echt een hele vervelende film waar ik me eigenlijk alleen maar aan heb zitten ergeren. 2 zeer magere sterren. En dat is misschien nog te veel

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2012, 17:20 uur
Zo ontzettend goed geacteerd, het lijkt wel echt, ongelooflijk.
De ruzies, lachbuien, omgang met elkaar en anderen laten juist de frustraties goed zien, dat het de betrokken agenten raakt en ze persoonlijk betrokken dreigen te raken.
Als men zegt dat er geen verhaal in zit vraag ik me af of de film wel afgekeken is en of men het wel begrepen heeft.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 13:35 uur
joey1973 schreef:

Zeker wel afgekeken, hetzij met moeite. En er valt hier weinig te begrijpen. En het verhaal? Lekker verhaal zeg. Het zijn gewoon gebeurtenissen bij de franse kinderbescherming. Een beetje een documentaire eigenlijk.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 14:15 uur
Pazmaster schreef:
Ook nog eens hak op de tak :N

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 23:04 uur
Een wat rommelig script, vreemde acties van karakters, niets gaat zoals je verwacht... En dat allemaal maakt deze film des te echter en realistischer. Geweldig geacteerd (soms iets teveel overacting), en enkele indrukwekkende scenes. Begrijp de kritiek wel, maar vond het bijna Cassavetes-achtig echt.

Treurig ook om te zien dat er niet eens fatsoenlijke verhoorruimtes zijn, of te weinig auto's voor handen.. Jeugdzorg zit daar flink in de problemen. En deze film legt het mooi bloot.

Onevenwichtig dus, maar razend knap gemaakte film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 mei 2012, 22:07 uur
Je kan misschien niet tegen kibbelende Fransen kunnen, maar dat neemt niet weg dat hier echt goed geacteerd wordt, echt een top cast!
En wat hier al eerder is voorgedragen.. het zou echt geweldig zijn als hier een serie van zou komen, maar dat zal wel slechts dromen worden.