Al di là delle Nuvole (1995)
Alternatieve titel: Beyond the Clouds

Michelangelo Antonioni en
Wim Wendersmet
John Malkovich,
Irène Jacob en
Fanny ArdantEen regisseur is op zoek naar een nieuw personage voor zijn volgende film. Hij vertelt, vanuit een vliegtuig, vier verhalen over verliefde stelletjes.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 11 december 2002, 1:36 uurTwee goede regisseurs. Moet wel aardig zijn.
[permalink] geplaatst op 26 januari 2005, 16:50 uurDit was de eerste film van Antonioni nadat hij een ernstige hartaanval kreeg in 1985.
Bron: cinema.nl
3,0
[permalink] geplaatst op 9 maart 2007, 18:13 uurnet binnen, ben benieuwd!
3,0
[permalink] geplaatst op 24 maart 2007, 23:11 uurDe film van Michelangelo Antonioni wist me er niet de hele tijd goed bij te blijven, betrapte mezelf erop dat ik toch af en toe op de klok keek. Het eerste en het laatste verhaal vond ik sterker dan het middenstuk. De vrouwen in de verhalen zijn allen erg mooi, Inés Sastre lijkt in de film een beetje op de Spaanse Angelina Jolie, en dat is natuurlijk altijd positief. John Malkovich speelt de regisseur/ de verteller, ik denk dat hij dat hij dat met iets meer passie had kunnen doen. Echte fans van Michelangelo Antonioni zullen de film denk ik zeker kunnen waarderen. Ikzelf heb alleen The Passenger gezien en die vond ik beter.
[permalink] geplaatst op 24 maart 2007, 23:30 uurKoos schreef:
Ikzelf heb alleen The Passenger gezien en die vond ik beter.
Professione: reporter!
De engelse titel vind ik echt verschrikkelijk! De originele titel duidt echt aan waar de film over gaat. Schande dat iedereen die stomme vertaalde titels overneemt. Had er nog een vurige discussie over bij de FRS zaak toen ik de dvd kocht.
3,0
[permalink] geplaatst op 24 maart 2007, 23:34 uurJa je hebt gelijk, ook aangezien het uit te spreken is.. Professione: reporter is de betere titel. Ik hou het bij deze film toch wel bij Beyond the Clouds!
[permalink] geplaatst op 25 maart 2007, 20:48 uur
[permalink] geplaatst op 14 juli 2009, 10:39 uur
[permalink] geplaatst op 27 juni 2011, 12:37 uurBen wel benieuwd naar deze film! Vind het nummer van your blue room van U2 erg mooi. Dat is voor deze film geschreven! en komt er als het goed is in voor
[permalink] geplaatst op 8 oktober 2011, 16:09 uurDeze film is zo maar en uit het niets boven komen drijven in hoogste regionen van mijn persoonlijke lijst der lievelingsfilms . Stukjes van Antonioni zijn vanzelfsprekend veel beter dan die van Wenders . Wat mij betreft zou het beter zijn geweest als Antonioni alles van Wenders had weggelaten .
***** / *****