134.917 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.980 berichten | 4.931.473 stemmen

locatie: Films » 36 Hours (1965) » Info

Oorlog / Thriller
115 minuten

geregisseerd door George Seaton
met James Garner, Eva Marie Saint en Rod Taylor

Tijdens de 36 uur die voorafgaan aan D-Day wordt een door de Duitsers gevangen genomen Amerikaanse geheim agent ondervraagd over de precieze landingsplaats van de geallieerden. Daarbij doen ze alsof de oorlog al jaren over is.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 augustus 2005, 15:33 uur
goede rol van Rod Taylor als Duits officier in boeiende oorlogsthriller. In het verleden vaak vertoond op de Duitse zenders.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 augustus 2009, 21:55 uur
36 hours is een stevig gemaakte spionagethriller die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een goed verhaaltje, best spannend om te volgen en soms verrassend te noemen.Weinig echte actie maar regisseur Seaton houd het tempo wel hoog zodat men zich niet kan vervelen.

Beste punt zijn de acteerprestaties. Vooral Rod Taylor als Duitse inlichtingenofficier kunnen we als de uitblinker noteren. 36 hours is een onderhoudende prent die best een blik waard is.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 februari 2011, 15:25 uur
Film die absoluut naar het einde toe de spankracht niet heeft van in het eerste gedeelte.
Het gegeven was best origineel en zekerlijk boeiend om te volgen, maar dan krijgt het zo wat een clichématig slot aangemeten met een paar ongerijmdheden, zoals bijvoorbeeld de belachelijke "SS-folterpraktijkjes".