134.917 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.980 berichten | 4.931.471 stemmen

Tomie: Anrimiteddo (2011)

Horror
85 minuten

geregisseerd door Noboru Iguchi
met Miu Nakamura, Moe Arai en Maiko Kawakami

Tsukiko, die lid is van een fotografenclub op haar school, voelt zich altijd minderwaardig tegenover haar zus Tomie. Tomie is namelijk adembenemend mooi en erg populair bij de mannelijke medestudenten. Daaronder valt ook Toshio, de jongen waar Tsukiko stiekem verliefd op is. Op een dag komt Tomie om het leven bij een tragisch ongeluk, recht voor de ogen van Tsukiko en sindsdien wordt ze geplaagd door nachtmerries. Een jaar later vieren Tsukiko en haar ouders de verjaardag van Tomie, die dan achttien zou zijn geworden. Maar dan wordt er op de deur geklopt en tot hun verbazing is het Tomie. Haar ouders barsten in tranen uit, maar Tsukiko's gevoel zegt haar dat er iets niet klopt...

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 mei 2011, 16:06 uur
De trailer ziet er niet slecht uit, dit kan wel wat worden. Ik ben benieuwd naar het resultaat.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 juni 2011, 19:49 uur
Poster is erg gaaf. Ik heb de andere delen nooit gezien...

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Tomie - Unlimited (€ 10,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Tomie - Unlimited (€ 11,99)
gratis verzending

Tomie - Unlimited (€ 12,00)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 januari 2012, 23:50 uur
Heb nog nooit zo'n slechte horror gezien, ik weet dat ik van die Aziatische horrors gekke dingen mag verwachten, want ze hebben een zieke geest. Maar dit sloeg echt helemaal nergens meer op. Belachelijke maar lachwekkende film, mits je van gestoorde Asian-verzinsels houd.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 februari 2012, 23:38 uur
Leuk!

Nooit een geweldig grote Tomie-fan geweest, en zag het ook eigenlijk niet zo zitten met Iguchi achter het stuur. Toch niet het type film waar hij bekend voor is, eerder het type film waar hij zich met z'n Sushivriendjes tegen verzet heeft (less is more).

Al moet gezegd dat Tomie wel een beetje tussen beide werelden inzweeft, en Iguchi blijkt zich ook perfect te redden hier. Ook zeker in het wat meer suspense-rijke begin, had ik niet verwacht. Hoe verder de film vordert hoe weirder het allemaal wordt, en dan schakelt iemand als Iguchi natuurlijk heel makkelijk.

Vlot en lollig horrortje, met aardig wat memorabele beelden en scenes. Acteerwerk is niet al te best, maar de film ziet er verder oké uit en bevat genoeg toffe ideetjes om z'n korte speelduur aangenaam vol te maken.

Leuke verrassing dus, al is deze waarschijnlijk nog steeds wat té weird voor het grote publiek. Toch is het wel mijn favoriete Tomie.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 april 2012, 11:54 uur
Aardige sequel. Beter dan de laatste.. umm uh meeste delen... in deze serie (ik blijf Rebirth en Replay de beste vinden) .

Het toevoegen van de gore is een goeie beslissing geweest maar de film is me te tongue in cheek en te low budget (qua uiterlijk).

Ik zou graag een Tomie film willen zien die de mood en kwaliteit van de Manga weet te behouden. Maar goed.. Zolang Tsukamoto (of nog beter Cronenberg) Tomie niet ontdekken en er een film over willen maken heb ik weinig hoop daarvoor.