134.916 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.977 berichten | 4.931.740 stemmen

Zhong Hua Zhan Shi (1987)

Alternatieve titel: Magnificent Warriors

Zhong Hua Zhan Shi (1987)
27 stemmen | gemiddelde 3,24
mijn stem:
Hongkong
Actie
90 minuten

geregisseerd door David Chung
met Michelle Yeoh, Richard Ng en Tung-Shing Yee

Fok Ming-Ming is een huurlinge en vliegenier, die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de autoriteiten wordt ingeschakeld om door te dringen in bezet gebied, waar zij de lokale bevolking leidt in een massaal verzet tegen de Japanse onderdrukkers.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 augustus 2005, 12:32 uur
Een wat standaard film. 3/5

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 april 2008, 23:54 uur
Leuke Aziatische variant op de Indy films, goed gedraaid en veel actie alleen klopt er historisch niet zoveel van.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 mei 2009, 23:23 uur
Erg leuke avonturenfilm, met genoeg actie en humor.
De gevechten zien er goed uit en de overige actiescenes hebben een typische Hong Kong stijl, die lekker wegkijkt.
Ook was de Engelse dub (van de Nederlandse videotape uit 1987) niet eens zo slecht.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juni 2009, 16:07 uur
Leuk filmpje met spectaculaire actie die echter niet kan verhullen dat de film zelf als verhaal vrij weinig voorstelt. De typische Hong Kong humor werkt lang niet altijd en sommige personages waren heel vervelend. Daar staat wel tegenover dat de explosies en martial arts scenes erg goed gefilmd waren en Michelle Yeoh is in haar jonge jaren dermate vertederend om te zien dat de film toch goed uit te zitten is.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 oktober 2009, 17:38 uur
Indiana Jones meets James Bond meets Hong Kong martial arts. Zoals eerder aangegeven stelt het verhaal niet veel voor, en de humor is ook niet altijd van de bovenste plank, maar de vechtscènes zien er doordacht uit en zijn prima gefilmd. Een straf om Magnificent Warriors uit te zitten is 't in ieder geval niet, al had de film vijf minuten eerder mogen eindigen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2009, 17:56 uur
Leuke film met Michelle Yeoh in haar gouden periode.
De vecht scenes zijn echt heel erg vet gechoreografeerd en knap gefilmd. De humor is ook goed, maar op sommige momenten komt het te geforceerd over. Ondanks dat de film een klein budget heeft ziet het er allemaal spectaculair uit. De film is goed, maar naast de geforceerde humor heeft Magnificent Warrior ook een slechte einde.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juli 2010, 12:10 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Zwaar vermakelijk.

Geweldige gevechten, af en toe redelijk groots opgezet zelfs. Schitterende choreografie zorgt ervoor dat alles tot op het laatste moment top blijft.

De pogingen tot humor waren wel pijnlijk, zo'n conversatie bij de executie maakt alles niet veel beter (ai wat was dat slecht). Echter is de rest zo ontzettend vlot verteld en vliegen de japanners je om de oren.

Alleen dat oorlog voeren op het einde ging af en toe veel te erg in de fout. Dat met die speertjes gooien en op elkaar schieten van 5 meter afstand, zag er zo slecht/goedkoop en gewoonweg triest uit. Heeft wel wat charme achteraf gezien, maar het viel een beetje op tussen de rest.

Veel bombastisch gedoe, dé reden waarom ik steeds meer HK flicks ben gaan kijken. Lekker!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 september 2010, 22:11 uur
Tja.

Helemaal fout natuurlijk, maar stiekem heb ik me toch niet verveeld. De geforceerde 'goede' boodschap aan het einde vond ik wel wat suf.

De gevechten waren af en toe wel erg mooi gechoreografeerd. Vooral Michelle Yeoh met zweep vond ik wel leuk en originieel. Tenminste, ik heb dat nooit gezien.

Ik vroeg me trouwens af waar die stad Kaal zich zou moeten bevinden. Oeigoeristan of zo?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 september 2010, 21:47 uur
Toffe film.

Eigenlijk stelt Magnificent Warriors niet bijster veel voor. Leuke avonturenfilm, leuke lompe humor, best aardige actie op momenten en een vermakelijk command and conquer verhaal. Wat doet die 4* dan links bovenin in beeld? Michelle Yeoh!

Want wat een fenomeen is ze toch. Echt genoten van haar martial arts scenes. Schitterende cinematografie. Jet Li, Jackie Chan, Gordon Liu, Chia-Liang Liu etc. vind ik allemaal groots op dit vlak maar niemand weet mij zo in vervoering te brengen als Michelle Yeoh. Haar techniek, suplesse, lenigheid gecombineerd met kracht blijven een lust voor het oog. Haar ballet achtergrond is hier debet aan en dat levert toch een aantal geniale scenes op. Vooral in die scene dat ze getest wordt door haar opa vond ik van ongekende klasse _O_.

Eigenlijk qua film een 3,5*, qua film gewoon mediocre maar Yeoh tilt het toch naar ongekende hoogte. Dus ik doe gek, speciaal voor Michelle.