Goed gemaakte, snel gesneden docu, die verschillende kanten/belevingen van Ronald Reagan laat zien. Erg boeiend.
Het knappe vond ik, dat je de eerste helft denkt, waar blijft de kritiek? Wat in de tweede helft ruimschoots goed gemaakt wordt. Zodat ook Hard-core Reagan- adepten de docu ingezogen kunnen worden, en die Reaganofielen/Republikeinen misschien wel ietsje-pietsje genuanceerder over hun held gaan denken. Dit i.t.t. tot de Michael Moore pamfletten, die maar één kant opgaan, en deze mensen direct tegen zich in het harnas jaagt, zodat de boodschap niet zal overkomen bij hen.
narva77 schreef:
We zien ook zijn zoon, die het gedurende de hele docu (uiteraard, dat zou ik waarschijnlijk óók doen als zoon of familielid) voor zijn vader opneemt, en bijna blind is (of wil zijn) voor de vele kritieken op zijn vader. Maar gelukkig moet de zoon aan het eind van de film toch ook toegeven dat Reagan toch ook wel wat fouten heeft gemaakt. En dat siert hem dan toch wel weer.
Ik vond deze zoon opvallend kritisch over zijn pa, dat zie je maar zelden, zeker bij Amerikanen.
Het raadsel Reagan wordt echter niet opgelost, hoe kan een oud vakbondsman, wiens gezin gered is door "The New Deal" van Roosevelt, de gewone man/arbeider zo verraden, door geld te stelen van hen en alles aan de (super)rijken te geven.....? Je zou bijna denken dat ie gehersenspoeld is.
Onthutsend ook als hij geconfronteerd wordt met de Iran-contra-deal. Hij zegt zoiets van; in mijn hart is het niet gebeurd, maar de feiten spreken me tegen...... Reagan en Bush sr, je ziet ze keihard liegen. Bush; "Als je die uitspraken (hij noemt Reagan's beleid Voodoo-economics) nergens terug kunt vinden, dan heb ik ze ook niet gedaan." Gelukkig zijn ze niet verloren gegaan.
Moraal van het verhaal, als president van de USA kun je de economie en samenleving blijvend verzieken, misdaden plegen (het Contra-terrorisme steunen), ermee wegkomen, en dan word je bovendien nog als held vereerd ook.