142.478 gebruikers | 93.764 films | 33.884 regisseurs | 3.781.052 berichten | 5.414.066 stemmen

locatie: Films » Tower Heist (2011) » Info

Misdaad / Komedie
104 minuten

geregisseerd door Brett Ratner
met Ben Stiller, Eddie Murphy en Casey Affleck

Een overwerkte manager van een luxe appartementencomplex heeft samen met zijn personeel zijn pensioen verloren aan het piramidespel van een Wall Street crimineel. De fraudeur woont in een groot penthouse onder huisarrest. Onder leiding van de manager gebruiken de medewerkers hun kennis van het gebouw om de fraudeur een poot uit te draaien.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juni 2012, 9:18 uur
Je weet dat als je deze film gaat kijken dat je geen hollywoodklassieker zit te kijken. Maar de film is prima in zijn genre en ik heb me prima vermaakt. 3.5

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juni 2012, 22:09 uur
Eddie was leuk, vooral de scene in de taxi....maar de rest was het allemaal net niet...

2.5 ster

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juni 2012, 23:37 uur
Is een vermakelijke film. Snap de negatieve reacties niet.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Tower Heist (Blu-ray) (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Tower Heist (€ 12,99)
gratis verzending

Tower Heist (€ 12,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 juni 2012, 0:03 uur
Laten we er geen doekjes om winden, dit is rotzooi. Er worden het laatste jaar veel slecht films gemaakt in de US met acteurs die betere tijden hebben gekend.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 juli 2012, 13:25 uur
Casey Affleck in deze film ;( Echt een verschrikkelijk saaie film die geen enkel moment leuk of spannend is. Eddie Murphy was het enigste lichtpuntje, en ook de 10 seconden dat Kate Upton er in meedoet was leuk. Maar voor de rest echt heel slecht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juli 2012, 12:17 uur
Prima vermaak voor een regenachtige dag.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juli 2012, 0:34 uur
Kate Upton!

Zeer degelijk tussendoortje. Wel erg middle of the road, en voor zo'n film verwacht je wel wat meer humor want voor een actiefilm doet het veel te weinig. Een beetje een Ocean's Eleven gone bad. Al kijkt het allemaal wel heel lekker weg. Puur omdat het technisch toch flink in orde is en er zo'n heerlijk audio design mee gepaard gaat.

De bekende gezichten zijn leuk, Murphy in zo'n rol mag vaker gebeuren maar afgezien daarvan is het allemaal veel te karig.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2012, 10:01 uur
Deze film valt best mee. Ik dacht dat het niet veel zou voorstellen. Het is niet echt een actie film, maar ook niet echt een komedie. Toch kijkt de film lekker weg en voor je het weet is die voorbij. Dat is een goed teken. De film verveelt niet. Tea Leoni is een leuke actrice. Ze heeft iets sprankelends in haar ogen en stem. Ben Stiller is weer gewoon zo'n typetje als altijd. Soms de 'loser' dan de 'hero'. Gewoon een keer kijken, als er echt niks anders op tv is.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2012, 11:00 uur
Leuk filmpje, c'est tout. Zie alleen niet waaraan het budget van 85 miljoen dollar precies besteed is. Eddie kreeg naar verluidt 7,5 miljoen, maar toch...

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2012, 13:32 uur
Zitten een paar hele leuke momenten in, dat krikt het wat mij nog omhoog naar 2,5 ster. Zonder deze stukken (2 a 3 scènes) zou ik niet verder komen dan 1,5. Eddie Murphy had net zo goed thuis kunnen blijven, had weinig toegevoegde waarde.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 augustus 2012, 11:06 uur
Leuke film en kijkt lekker weg. Verhaal is leuk en Eddie is grappig :)

3.5 *

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 september 2012, 11:55 uur
Ik begrijp toch de lage score niet... nee, het is geen TOPfilm... maar hij kijkt best lekker weg en het is leuk Eddy en Ben spelen wel super goed! :) Heb me geamuseerd! :)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 oktober 2012, 11:37 uur
Ik vond het helaas geen topper. Ik vind een film met ben stiller meestal wel leuk maar deze helaas niet zo

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 november 2012, 18:04 uur
Slecht.

Tower Heist valt best te omschrijven als een overbodige remake van Ocean's Eleven waarbij héél erg weinig te lachen valt.
Komedie valt er niet te bespeuren; de laag drama ligt er zelfs nogal dik bovenop en het feelgoodgehalte is ook niet subtiel en verliest daardoor alle geloofwaardigheid.

Ben Stiller speelt weer maar eens hetzelfde personage en dat is ondertussen vrij hard afgezaagd. Niet alleen hij is slecht, ook Michael Peña en Casey Affleck zijn vreselijk.
Matthew Broderick en mijn vroegere held Eddie Murphy kunnen er nog net mee door, maar hebben vrij weinig mogelijkheden om iets van hun personage te maken.
Gidbouery Sidibe of hoe ze ook mag noemen zorgt nog voor enkele glimlachjes.

Brett Ratner's regie is verder geheel identiteitsloos. Qua verhaallijn is het zoals gezegd een soort van slechte Ocean-spinoff, maar ook qua vormgeving is het dertien-in-een-dozijn.
Geslaagde komedies lijken steeds zeldzamer te worden. Helaas.

1,5

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 november 2012, 22:01 uur
Film is best wel leuk en onderhoudend. Ben Stiller speelt zoals gewoonlijk. Bij Eddie Murphy komt af en toe zijn aanstekelijke lachje weer te voorschijn. Een 7,0.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 december 2012, 19:07 uur
Leuk tussendoortje.

Veel misdaad weinig komedie echter. Niet dat dit me erg stoorde trouwens. Jammer van de totaal overbodige rol van Eddie Murphy en de slappe rol van Casey Affleck. Stiller daarentegen doet het wel okee.

Verhaaltje is vrij simpel en doet inderdaad wat denken aan Ocean's Eleven, voor dummy's welteverstaan.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2012, 8:13 uur
Gewoon een middelmatige film.
Nogal voorspelbaar.
Acteerprestaties mogen er zijn, maar ook niet meer.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2012, 0:45 uur
Leuke film idd ...... vond em super leuk ! :D

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2012, 11:49 uur
De laatste jaren geen goede film van Stiller of Murphy gezien. Dus ik zat sterk te twijfelen of ik deze wel moest gaan kijken. Maar het is me meegevallen. Misschien wel omdat dit niet puur een komedie is waarin ze altijd zo nodig flauwe grappen moeten maken. Deze film heeft een leuk simpel verhaaltje. Alleen het acteren valt wat tegen. Alleen Stiller en Murphy en Alda halen een redelijk niveau. Affleck en Broderick vallen zwaar tegen. Leuk om een keer gezien te hebben, 3 sterren.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2012, 12:04 uur
Niet onaardig, maar ik stoorde me wel aan die verschrikkelijke Eddie Murphy. Hij voegt niets toe en zijn karakter past ook niet in de film. Eddie Murphy is gestopt met leuk zijn sinds hij acteur is geworden, en dat is heel erg lang geleden.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2012, 12:25 uur
Een mooie feelgood movie waarin uiteindelijk ook nog eens alles goed komt.
En dat is wel aardig in deze sombere decembermaand zonder veel zonlicht.
Nee, hij viel ons niet tegen. Van Murphy heb ik wel slechter acteerwerk gezien in het verleden en van zijn capriolen word ik altijd een beetje vrolijker.
Dus voor een redelijk oppervlakkig verhaal met redelijke humor is dit wel een aanrader.
Niet te veel nadenken, gewoon over je heen laten komen.
Absoluut niet een slecht idee.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 januari 2013, 16:14 uur
Leuk en prima story...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2013, 22:28 uur
Aardige comedy, maar had stukken grappige verwacht. Eddy murphie wel hilarisch. Goede rol van hem. Ben stiller vond ik persoonlijk minder. Toch vermaakt met deze film en een leuke avond gehad!!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 januari 2013, 2:29 uur
Verassend leuke en sympathieke film met een sterrencast die de laatste jaren niet echt uitblinken in goede films. Maar het moet gezegd dat in Tower Heist iedereen erg goed uit de verf komt. Zelfs de stoffige Matthew Brodderick had een leuke rol. Waar ik Ocean Eleven serie erg vermoeiend en kunstmatig vond was dit oprecht en met plezier gemaakt. En het laatste half uur heb ik met grote ogen van verbazing zitten kijken.

Goed.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2013, 22:19 uur
Een leuke actie/komedie/misdaadfilm..
Leuk verhaal...
Grappig acteerwerk...
Bekende acteurs Eddie Murphy, Ben Stiller,
Matthew Broderick en Judd Hirsch...
Mooi HD kwaliteit...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2013, 17:17 uur
Martin de Geest schreef:

een 7.0 is toch een 3.5* ?