134.916 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.976 berichten | 4.931.737 stemmen

locatie: Films » Sea of Love (1989) » Info

Misdaad / Thriller
112 minuten

geregisseerd door Harold Becker
met Al Pacino, Ellen Barkin en John Goodman

Frank Keller, politiedetective in New York, is verbitterd door zijn scheiding en is in volle midlifecrisis. Samen met zijn collega's speurt hij in Manhattan naar een meedogenloze psychopate die het gemunt heeft op 'vrouwenverslinders'. Haar strategie: zij vernedert hen in bed, waarna ze hen een fataal nekschot toedient en de single 'Sea of Love' spelend achterlaat op de platendraaier. De vrouw blijkt haar slachtoffers te ronselen uit eenzamehartenrubrieken in kranten. De detectives proberen haar te lokken door het plaatsen van een poëtische advertentie, waarop ze tientallen reacties krijgen. Keller fixeert zich hierbij op een welbepaalde verdachte, de blonde Helen Cruger en wordt er nog verliefd op ook. Dat doet hem zwalpen tussen zijn liefde en plichtsbesef, want meer en meer aanwijzingen duiden in de richting van Helen als dader...

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 december 2008, 12:43 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Erg tegenvallende film. Gelukkig heeft de film goed acteerwerk van Pacino (al is dit verre van zijn absolute topvorm), Goodman en Barkin. En er heerst ook een goede chemie tussen hen. Daarnaast helpt de zwarte humor ook wel.
Het verhaal gaat ermee door. Al vraag ik me af of er niet betere manieren zijn. (zijn de brieven niet op vingerafdrukken na te kijken? Door de hele film heen is er sprake van slecht politiewerk, en dat enkel om te de plot maar op gang te helpen of te houden. Dan heb je dus een slecht scenario. Ook de meeste achtergond was erg cliché. Waarom altijd Saxofoon? Gelukkig dat het nummer 'Sea of Love' wel erg lekker klonk.
Ook zag de film er gewoon lelijk uit. Met weinig visie of ideeën uitgewerkt, veel halfwazige ruimtes. Enkel de buitenscènes in het licht zagen er behoorlijk uit. Ook weinig interessant camerawerk en ook geen goede kadering.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2009, 23:05 uur
mjk87 schreef:

Studeer je cinematografie of zo? Volgens mij moet je van films genieten of niet, maar ze niet analyseren. Hier geniet ik dus van - prachtig gewoon. Mooi verhaal, prachtige sfeer, goed geacteerd. De rest is detail voor de filmrecensies, cq het rollend archief :W 4,5*

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Sea of Love (€ 5,89)
exclusief € 1,75 verzendkosten

Scent of A Woman / Sea of Love (€ 8,89)
exclusief € 1,75 verzendkosten

Sea Of Love C.E. (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2009, 21:07 uur
johstripper schreef:
mjk87 schreef:

Nee, dat studeer ik niet, maar lees er wel eens wat over (sowieso over beeldende kunst ook). Maar ik waardeer het wel erg als een film er mooi uitziet. Niet alleen wat men laat zien, ook hoe. In bepaalde kleuren (Godfather, Fight Club), als het past korreliger (denk aan Constant Gardener) of wat dan ook, ziet er evenwicht in het beeld, kadrering. Zolang het er maar interessant uitziet. Je hebt een camera, gebruik dat ook. Wat je laat zien, hoe, camerabewegingen, montage. Net als hoe je naar een Rembrandt kijkt. Hoe met licht, kleur en compositie wordt gewerkt is mooi, als dat in een film zit waardeer ik dat ook.
Maar buiten dat, deze film vond ik er gewoon lelijk eruitzien. En vond de plot ook niet bepaald bijzonder en goed, ja, dan kan ik al snel minder van een film genieten (en analyseren zoals jij noemt doe ik pas na een film, niet tijdens het kijken). Ik noem gewoon op wat me bijbleef. Dat éne mooie shot, of juist de hele film door een lelijke setting. Maar zo hou ik vast van films die jij weer niks vindt.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 januari 2009, 13:24 uur
Ik was vergeten welk komisch duo Pacino/Goodman zijn in deze film!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2009, 14:36 uur
De meester Al Pacino en nog andere bekende gezichten (John Goodman :D en zelfs even Samuel L Jackson) in een hele leuke politiefilm.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 april 2009, 8:57 uur
Het weze onmiddellijk gezegd, dit is niet Al Pacinos beste film is. De eerste helft van de film gaat over de enquête, terwijl de tweede helft op een trage manier op de seksueel geladen relatie tussen Keller en Kruger inzoomt. Het gaat op bepaalde momenten veel te traag en het doet er bijna niet meer toe, wie nu de moordenaar is.

Pacino is gelukkig een goed acteur, en het is zijn acteertalent die de film nog redt. John Goodman vertolkt zoals gewoonlijk een sympathieke figuur als collega van Pacino. Ellen Barkin speelt een gekwetste vrouw die opnieuw op zoek is naar de ware liefde.

"Sea of Love" streeft naar een zwoele en seksueel geladen sfeer, maar regisseur Becker slaagt daar niet steeds in. "Fatal Attraction" en "9 and a half weeks" scoorden op dit punt beter en waren oprechter zou ik zeggen. Enkel in de liefdesscène tussen Pacino en Barkin vliegen de vonken er eventjes af. Middelmatig verhaal met een geforceerd einde, maar met goede acteerprestaties.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 april 2009, 23:35 uur
Nogal gedateerde film met aangename acteerprestaties van Pacino en Goodman. Ellen Barkin dient meer als decorstuk dan als actrice. Weliswaar een goed decorstuk, maar acteren is het toch ook niet echt. Het verhaal is in de stijl van Fatal Attraction en Basic Instinct, waar de zwoele relatie tussen Pacino en Barkin meer aandacht krijgt dan de moordzaak. Je zou bijna vergeten dat er één is. Af en toe wordt de kijker op een verkeerd been gezet en is er toch wel voldoende spanning in de film om het boeiend te houden. Alleen is het daar dan ook mee gezegd.

Pacino en Goodman doet het best wel goed als filmduo, al had er meer uit gehaald mogen worden. En een leuk extratje is het minirolletje van een jonge Samuel L. Jackson. Heel leuke film om te zien. Aanrader... misschien wel, maar geen topper in het genre.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 april 2009, 5:04 uur
Een fijne misdaad thriller, die in een goed tempo en met de wat nodige verwarring naar het eind van het plot vloeit. Pacino en Goodman is een verassende keuze, maar zeker niet een verkeerde.
het verhaal loop lekker door en vertraagd niet wat het kijken erg prettig maakt.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2009, 18:11 uur
Redelijke misdaadfilm, met een overigens fantastische Al Pacino en Goodman. Het verhaal op zich vond ik wel wat slapjes.

aerts007
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2009, 8:45 uur
Het verhaal pruttelt iets te traag om het echt boeiend te houden.
Middelmatig Thrillertje.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 december 2009, 17:54 uur
redelijke film maar geen topper maar dat had ik ook niet verwacht. Toch wel verrasend soms maar blijft middelmatig.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juni 2010, 9:46 uur
Gewoon weer een ouderwets vermakelijke politiethriller. Het verhaal heeft weinig omhanden, het is niet spectaculair en het verhaal is redelijk standaard. En toch is het vermakelijk. Doordat de drang om alleen maar goede films te kijken bij mij steeds meer de overhand nam, was ik bijna vergeten dat films als deze evengoed heel leuk zijn om te kijken.
Met name de muziek schoot eruit, die was erg goed. De versie van Phil Phillips was erg goed, die van Tom Waits echter niet. Dat paste ook wel binnen het kader van de matige plot. Geen spectaculair einde, geen Lynch-einde waar je nog uren over na kunt denken. Een einde dat in de gemiddelde CSI-aflevering al gewoon zal zijn. Opzich niet erg, het blijft een leuke film.

Standaard verhaal, standaard uitwerking, standaard plot, maar wel vermakelijk. Overigens wel uitstekende muziek door Trevor Jones.

P.S. Wat was Ellen Barkin een schitterende vrouw met lang haar. Ze lijkt heel erg op een Nederlandse actrice/presentatrice, maar ik kan er niet achterkomen wie. Wel is ze een beetje een kruising tussen Katja Schuurman en Lieke van Lexmond.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juli 2010, 10:27 uur
De 'terugkeer' van Al Pacino na een aantal twijfelachtige optredens en dito boxoffice resultaten met Revolution als dieptepunt. Hier weer fantastisch op dreef in een helaas wel dun verhaaltje. Maakt niet uit: Pacino verdiend met deze standaard thriller 3 sterren.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 oktober 2010, 1:14 uur
FIlm zit goed ineen, leuk plot, leuke meid en beetje spanning
Dit samen met Pacino -> gotta love it

3..5

dominion
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 oktober 2010, 13:15 uur
Ik moet eerlijk zijn dat ik de film niet heb afgekeken.
Ik kwam er gewoon niet door het was te langdradig.
Na een uurtje gebeurde er nog niks.
Het enigste wat ik goed vond was het acteerwerk van Al Pacino.

1,0

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2011, 17:13 uur
Goede spannende thriller met een erg goede cast . Al Pacino, John Goodman en de sexy Ellen Barkin staan garant voor een spannende 2 uur film kijken!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 november 2011, 18:51 uur
toppertje,wat een vrouw die ellen barkin,het spat van het scherm!!!!
al pacino en john goodman waren ook top !!!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 november 2011, 0:57 uur
Toch goede film met een uitstekende Pacino, maar zoals mijn oma altijd zegt over good old Al: 'ik zie die man niet gauw verliefd worden'. En wat ze daar mee wil zeggen is dat Pacino niet overtuigt in meerdere scenes met Barkin. Tuurlijk, de seksscenes spatten van het scherm, maar alles eromheen wil maar niet lukken. Verhaal is onderhoudend en ook een goede bijrol van Goodman

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 december 2011, 2:55 uur
Ooit in de bios gezien.
Goeie overtuigende rol van Pacino, een echte karakter acteur.
Helaas rammelt het aan de verhaallijn

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 december 2011, 23:27 uur
Deze film wordt vooral gedragen door Al Pacino en John Goodman. Het had wel wat spannender gemogen; ik vond de humor nog het leukst aan deze film. Ellen Barkin heeft een mooi figuur en dat is leuk voor de plaatjes. Toch had ik wat meer diepgang in het verhaal verwacht. De zwoel aangezette erotische lading werkt ook niet optimaal. Leuk om een keer te zien.

eldodo
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 21:43 uur
jammer van de laatste 15 minuten, dat was namelijk te makkelijk. Hadden ze er niet die 'onverwachte' plottwist op het einde in geforceerd, dan had ik de film met een meer voldaan gevoel uitgekeken.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2012, 15:04 uur
Leuke, spannende (en af en toe komische) film. Goed gecast!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 13:25 uur
Niet veel omvattend plot, maar toch wel een vermakelijk filmpje.