Les Femmes du 6ème Étage (2011)
Alternatieve titel: The Women on the 6th Floor

geregisseerd door
Philippe Le Guaymet
Fabrice Luchini,
Sandrine Kiberlain en
Natalia VerbekeParijs, de vroege jaren 60: de tijd van cocktails, mantelpakjes, dure chevrolets én high society. De vermogende Jean-Louis Joubert is een brave maar saaie man. Tot hij en zijn vrouw de mooie Spaanse María als werkster in dienst nemen. Maria laat hem kennis maken met de zesde verdieping van zijn burgerlijke appartementsgebouw waar zij met andere temperamentvolle Spaanse werksters woont. Deze vrouwen, maar vooral de erg aantrekkelijke Maria, leren hem voor het eerst plezier te hebben in het leven. Dit tot grote ontsteltenis van mevrouw Joubert en haar vriendinnen...
[permalink] geplaatst op 6 mei 2011, 14:19 uur
4,0
[permalink] geplaatst op 24 juni 2011, 23:05 uurEen erg leuke film, vind ik.
3,0
[permalink] geplaatst op 2 juli 2011, 22:36 uurWisselvallige film met een paar erg leuke momenten. Overigens volstrekt moraalloos en het einde slaat als een tang op een varken. Toen de lichten weer aangingen hoorde ik om me heen: en nu? Inderdaad, een erg onbevredigend einde.
Maar het moet gezegd, de charme van de Spaanse vrouwen spat, vooral in het eerste deel, van het scherm.
2,5
[permalink] geplaatst op 3 juli 2011, 0:06 uurBen er vandaag heen geweest. Nogal simpel verhaal. Veel cliche beelden over vrolijke spaanse vrouwen die alles grappig vinden wat spaans is. De relatie tussen de oude geile bok en de mooie jongedame is erg ongeloofwaardig.
En idd zoals Matys hier schrijft, een vreemd einde. Ook erg onlogisch..
Wel vermakelijk, maar huur de film een x en ga er niet voor naar de bioscoop.
4,0
[permalink] geplaatst op 23 juli 2011, 11:02 uurErg charmante film. Aangename iet wat droge humor. Sober gemaakt en integer geacteerd. Een aanrader voor iedereen die op een regenachtige dag in de bioscoop wat zonnestralen wil vinden.
@matys en @floor87: als jullie het einde niet hebben begrepen, dan is de inhoud van de film waarschijnlijk aan jullie voorbij gegaan. Misschien moeten jullie over dat 'moraalloos' en dat 'geile bok' toch nog maar eens nadenken.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 juli 2011, 23:11 uurVanavond gezien... De film was niet echt een hoogvlieger maar keek wel lekker weg. En zover je over een moraal kan spreken; geniet van het leven het is al kort genoeg...
4,5
[permalink] geplaatst op 10 november 2011, 17:46 uurWat een zalige film, van begin tot eind met een dikke glimlach op mijn gezicht zitten genieten.
I
3,0
[permalink] geplaatst op 6 december 2011, 11:30 uurLeuke film om te kijken, enige wat me een beetje stoorde was de relatie tussen Jean-Louis en Marie. Vond dat een beetje te overtrokken.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 december 2011, 0:02 uurHeerlijke charmante film, iets wat de Fransen zo goed kunnen. Het kabbelt gewoon prettig voort, het verhaal is van ondergeschikt belang. Maar de film tovert steeds weer een glimlach op mijn gezicht. Het is gewoon een simpel genoegen, wat niet wil zeggen dat het simpel is zo'n film te maken.
2,5
[permalink] geplaatst op 28 december 2011, 17:58 uur'De relatie tussen de oude geile bok en de mooie jongedame is erg ongeloofwaardig.' Floor87
Al met al vond ik het een beetje sprookjesachtig. Rijke man bekommert zich om de armoede van de dames op de zesde etage, maar zoals Matys al zegt: de charme van de Spaanse dames spat er vanaf.
Dat de relatie tussen die mooie jongedame en de rijke oude man niet echt gestalte krijgt is maar goed ook, want idd ongeloofwaardig en kenmerk ik als 'afhankelijkheid', terwijl ik de feministische trekjes leuk vond (250 franc, nee, 400 franc, okay 400 franc, maar niks tegen mijn vrouw zeggen').
Dat de succesvolle belegger zich helemaal thuisvoelt op de zesde etage in een piepklein kamertje vond ik het bijzonderst van deze film samen met de interactie tussen de dames. Dat ie ze meeneemt naar kantoor om 'te leren beleggen' is aardig en past ook wel een beetje bij 'het sprookjesachtige'.
Geilheid van de oude man blijft achterwege, anders zou ik het 'over the top vinden' of had het script anders moeten zijn (in een ander genre). Ze ziet niet hoe ze met elkaar naar bed gaan. Hij blijft gentleman. Uiteindelijk heeft deze film niet zoveel om het lijf en zijn er geen momenten die mij bij zullen blijven behalve dan de dankbaarheid van de dames als hij weer eens een goede daad heeft gedaan en hij 'heilige' wordt genoemd.
[permalink] geplaatst op 2 januari 2012, 11:13 uurMmm.. Natalia Verbeke. Deze maar eens opsnorren.
3,5
[permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 0:00 uurSimpele maar aangename sprookjesachtige Franse film.
4,0
[permalink] geplaatst op 9 februari 2012, 0:24 uurLeuke film. Simpel verhaal, geen echte buikschudder maar wel vaak de glimlach.
4,0
[permalink] geplaatst op 22 april 2012, 22:11 uurKan erg genieten van dit soort films.
3,0
[permalink] geplaatst op 27 april 2012, 16:15 uurAardige film waarin een rijke man steeds meer aandacht krijgt voor de Spaanse dienstmeiden die op de 6de etage wonen. De film speelt zich af in 1962 waarbij de destijds bijbehorende standverschillen een belangrijke rol spelen. Wellicht iets te simpel en voorspelbaar. Sympathieke personages ingevuld door een evenzo sympathieke cast.