134.917 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.980 berichten | 4.931.469 stemmen

locatie: Films » Xin Shao Lin Si (2011) » Info

Actie / Drama
131 minuten

geregisseerd door Benny Chan
met Andy Lau, Nicholas Tse en Jackie Chan

China is ondergedompeld in strijd als feodale krijgsheren al vechtend proberen hun macht uit te breiden in de naburige landen. Gevoed door zijn succes op het slagveld, spot de jonge en arrogante Hao Jie met één van de Shaolin-meesters wanneer hij deze verslaat tijdens een duel. Maar hoogmoed komt voor de val. Als zijn eigen familie wordt uitgemoord door een rivaliserende krijgsheer, is Hao gedwongen om zijn toevlucht te nemen bij monniken. Als de burgerlijke onrust stijgt en de mensen beginnen te lijden, besluiten Hao en de Shaolin-meesters om zich samen te wapenen tegen het kwaad van de krijgsheren. Ze lanceren een gedurfd plan om de mensen te redden en te vluchten!

gebruiker
bericht

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 december 2011, 12:38 uur
Groots spektakel maar weet het als een geslaagde film niet te halen door op sommige momenten te veel over the top te gaan en nog erger op sommige momenten flauwe en geforceerde humor toe te voegen dit was te vermijden geweest als Jackie Chan niet bij de cast was geweest.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2011, 22:37 uur
Weer een goede spektakelfilm uit Hong Kong/China. Het verhaal volgt weer hetzelfde stramien als vele andere van die films dus weinig verrassende wendingen, maar de goed gechoreografeerde vecht- en actiescènes en het interessant personage door Andy Lau vertolkt tilden het geheel op een behoorlijk niveau. Wat een vechtmachine die rechterhand van Cao Man :o. Het einde kwam bij mij wel onverwachts aan en breekt met de vertrouwde patronen. Knap einde vond ik die de film mooi afwerkt en mijn cijfer nog met een halfje verhoogt. 3,5*

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Shaolin (€ 11,00)
gratis verzending

Shaolin (€ 11,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Shaolin (€ 16,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2012, 15:25 uur
RickZ schreef:
De scene met Jackie Chan (met de bakpan) hoort niet in deze film thuis, het is immers geen komedie-actie.
Het overgrote deel van de films die Jacki Chan heeft gemaakt is dan ook géén komedie...

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 maart 2012, 23:41 uur
Dramatiek viert hoogtij

Ja, daar verslikken ze zich nog wel eens in. Ook in deze film ligt het er soms weer moddervet bovenop. Beetje zonde in een overigens aardige produktie. Aankleding is zoals te doen gebruikelijk top evenals de gevechtschoreografie.

Acteurs Lau en Chan zijn aardig op dreef. Tse is bij tijd en wijle een lekkere ploert. Rest van de cast is niet noemenswaardig anders dan dat ze het gebruikelijke kanonnenvoer zijn.

Shaolin is een gemiddelde film, er zijn echt veel betere asians, maar dat neemt niet weg dat het aangenaam kijkvoer is. 3,5 sterren

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 april 2012, 20:54 uur
Weer een goede film uit china. Dit soort films zijn ze erg goed in.
Verhaal is goed. Acteurs deden het goed.
Muziek is ook altijd zeer mooi.
Kleine rol voor Jackie Chan .