134.917 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.980 berichten | 4.931.469 stemmen

Sherlock Holmes Faces Death (1943)

Sherlock Holmes Faces Death (1943)
10 stemmen | gemiddelde 3,20
mijn stem:
Mystery / Misdaad
68 minuten

geregisseerd door Roy William Neill
met Basil Rathbone, Nigel Bruce en Arthur Margetson

Dr. Watson werkt in een herstellingsoord voor officieren, als een oude vloek weer van zich doet spreken en er mensenlevens op het spel komen te staan. Watson aarzelt geen moment en roept de hulp in van zijn vriend, meesterdetective Sherlock Holmes.

gebruiker
bericht

neo
(moderator)
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 november 2005, 16:40 uur
Na alle Miss Marple films met Margaret Rutherford ben ik er helemaal klaar voor om alle films met Rathbone als Holmes te zien! Dit is mijn eerste. Zijn er dan weliswaar wel een stuk meer, maar zoals vandaag en morgen zend de bbc ze regelmatig uit.

Rathbone en Nigel Bruce als Watson zijn leuk samen. Het mystery wordt buiten een moord om nog uitgebreid naar een groter mystery, wat niet persee nodig was geweest. Beste scene; Watson die besluitenloos is over het of naar boven of naar beneden gaan. Was stomgenoeg compleet vergeten dat Rathbone ook weleens in horror films speelde als The Black Cat. Want echt het eerst wat mij te binnen schoot bij zijn entrance was: die zou goed zijn voor een horror film. 3 sterren

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 november 2005, 17:51 uur
Dit is mijn eerste. Zijn er dan weliswaar wel een stuk meer

Nou, nog 13 te gaan neo! :-)
Prijze de dag dat er een dvd-box komt van alle Basil Rathbone (Sherlock Holmes) & Nigel Bruce (Dr. Holmes) films.
Deze "aflevering" kan zich bijna meten met hun eerste optreden, the Hound of the Baskervilles. Weer een spookachtig groot landhuis, oude geheimen, en natuurlijk de chemie tussen de twee hoofdrolspelers. Wel jammer van het einde, krijgen we nog een uit de lucht gevallen moraal van het verhaal [alhoewel het destijds als een steun in de rug gezien zou kunnen worden aangezien WWII nog steeds in volle glorie bezig was].
Ook ik zit morgen weer bij de buis.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 november 2005, 17:56 uur
Damn gemist. Ik ben grote fan van Jeremy Brett als Holmes, maar Rathbone heb ik nooit gezien. Morgen dan maar..

neo
(moderator)
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 november 2005, 18:01 uur
Heb al die film Rathbone vermoedelijk al sinds 1998 zien aangekondigd op de bcc en heb op een of andere manier nooit mij er zelf toe kunnen aanzetten er eentje te kijken.

Zinema

(crew)
avatar van Zinema
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2011, 18:18 uur
Slim speurdersduo.

Wederom een leuk deel in de reeks met het slimme speurderduo Rathbone en Bruce. De spookachtige setting van het huis werkt goed mee aan de sfeer en het verhaaltje steekt leuk in elkaar. Watson wordt er weer eens ingeluisd door zijn zich superieur voelende collega, maar zelfs dat doet weinig afbreuk aan het leuke who-dun-it-verhaal, dat nu eenmaal rust op het inschattingsvermogen van de beroemde detective die iedereen een stapje voor is.

Goed.