Habemus Papam (2011)

geregisseerd door
Nanni Morettimet
Michel Piccoli,
Nanni Moretti en
Margherita BuyHabemus Papam ofwel ‘We hebben een paus’ zijn de woorden waarmee bekend wordt gemaakt dat het Conclaaf een nieuwe paus heeft gekozen. Na de dood van de Paus trekt het Conclaaf zich terug om een nieuwe paus te kiezen. Meerdere stemrondes zijn nodig vooraleer er witte rook verschijnt. Uiteindelijk wordt een opvolger verkozen. Maar de gelovigen die massaal zijn afgezakt naar het Sint-Pietersplein wachten tevergeefs op de verschijning van de nieuwe Kerkvader. Deze laatste lijkt immers niet klaar voor de zware verantwoordelijkheid die de nieuwe functie met zich meebrengt. Angst? Depressie? Bang dat hij het niet zal aankunnen? De hele wereld valt weldra ten prooi aan onrust terwijl men in het Vaticaan koortsachtig naar een oplossing zoekt om de crisis af te wenden…
[permalink] geplaatst op 29 december 2010, 0:43 uurMet Michel Piccoli als de paus.... Dat lijkt mij een uitstekende keuze. Eens kijken of Moretti weer een iets goeds kan afleveren.
2,0
[permalink] geplaatst op 23 mei 2011, 12:50 uurneo schreef:
Met Michel Piccoli als de paus.... Dat lijkt mij een uitstekende keuze.
Dat is het ook. Helaas is Piccoli veruit het sterkste 'element' van de film.
[permalink] geplaatst op 9 augustus 2011, 18:10 uur
1,0
[permalink] geplaatst op 26 oktober 2011, 9:58 uurOersaai.
Een echte aanrader voor personen die slecht slapen.
2,5
[permalink] geplaatst op 28 oktober 2011, 20:30 uurVoor de liefhebber: DVD met engelse subs
Link
ook aangeboden via alternatieve kanalen
napoleoncomplex
[permalink] geplaatst op 30 oktober 2011, 22:52 uurSatirische, onderhoudende en zelfs bewegelijke kijk op (de poppenkast van) de Katholieke Kerk.
[permalink] geplaatst op 1 november 2011, 1:02 uurErg leuk , heb ik hier heel erg van genoten . In mijn ogen de beste film van het jaar ! Heb overigens nog niet de volgende films gezien waarbij de verwachting torenhoog zijn : Faust (2011) van Sokurov en Texas killing field (2011) van Mann . Het kan dus nog altijd veranderen ...
***** / *****
3,0
[permalink] geplaatst op 10 november 2011, 11:30 uurLeuk gegeven en onderhoudende film.
4,0
[permalink] geplaatst op 5 februari 2012, 16:40 uurGoede en mooie Italiaanse film over het kiezen van een paus en zijn mensheid, ook al is de paus door God gekozen. Een mooie film, als je van wat meer inhoud houd en verder wil kijken dan je eigen neus lang is.
Ondanks dat ik er niet veel van verwachte is dit een mooie film. Niet voor het grote publiek, maar voor mensen die houden van een film met inhoud.
3,0
[permalink] geplaatst op 23 maart 2012, 13:05 uurNiet zo'n slechte film eigenlijk, maar ik vind het eerder een komedie dan een drama.
Michel Piccoli speelt zijn rol zeer goed, maar ook de andere acteurs zijn prima.
Ondanks dat deze film zich afspeelt in het Vaticaan, is deze prent toch wel geschikt voor iedereen, en zoals ik al zei, af en toe is het ook wel lachwekkend, een komedie dus.
3,5
[permalink] geplaatst op 6 april 2012, 19:20 uurZeer onderhoudende film die een leuke kijk geeft in de katholieke keuken. En vooral het gegeven dat ook een paus ondanks dat vele dat anders zien zeer menselijk is wordt mooi weergegeven.