Apollo 18 (2011)

geregisseerd door
Gonzalo López-Gallegomet
Warren Christie,
Lloyd Owen en
Ryan Robbins'Apollo 18' is een film in documentaire-stijl over het "waargebeurde" verhaal van NASA's geheime achttiende vlucht met een Apollo raket naar de maan. De astronauten zijn geschokt wanneer ze buitenaards leven ontdekken tijdens hun missie. Hierna besluit de Amerikaanse overheid de missie geheim te houden voor de buitenwereld.
2,0
[permalink] geplaatst op 22 februari 2012, 12:26 uurIk vond het helemaal niks. Heb hem helemaal uitgekeken, maar zal hem nooit meer opzetten. Ik heb veel betere films in deze stijl gezien, zoals Blair Witch en Rec.
[permalink] geplaatst op 23 februari 2012, 20:55 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenErg makkelijk scoren weer door dit als "echt" te laten door gaan. Een vergelijking met blair with project is natuurlijk snel gemaakt.
De decors zien er goed uit. Maar buiten de setting valt er weinig nieuws te bespeuren. Het buitenaards leven (de maanstenen met de spinnen) is van een laag niveau. Gewoon een slechte onthulling. Ook weer dat hele infectie zombie gedoe is erg achterhaald.
De storingen op de zenders zijn leuk gedaan. Hoe meer basic het bleef, hoe liever ik het had. Helaas begon de film op een gegeven moment veel te veel prijs te geven en hierdoor ging de spanningsboog snel naar beneden.
Buiten een interessant uitgangspunt heeft de film dus niet veel om het lijf. Jammer - een gemiste kans!
[permalink] geplaatst op 28 februari 2012, 21:19 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenIk heb mij best verveeld bij deze film. Het concept is allemaal wel goed gevonden, maar de uitwerking kon veel beter. De spinnetjes vond ik er erg goedkoop uitzien en de meeste schrikmomenten zijn niet eens eng. Als ik dan eens schrok, was het omdat er lang niks gebeurde en dan plots iets "onverwachts". Soms leek het net echt alsof ze op de maan waren. Maar ja, dit is makkelijk na te bootsen met green-screen. Jammer. 2,5*
3,5
[permalink] geplaatst op 29 februari 2012, 16:10 uurEen film die mij positief verrast heeft....
Het verhaal is gewoon prima gevonden en de manier waarop het gebracht wordt (beelden met ruis/storingen , handcam beelden) zorgt dat deze film de juiste sfeer heeft....ook de decors/setting zagen er prima uit.
Het acteerwerk is gewoon in orde...je kan eigenlijk niets verkeerd zeggen over de drie hoofdrolspelers....
3,5
[permalink] geplaatst op 1 maart 2012, 11:28 uurIk wou deze film altijd al een keer zien maar is er nooit van gekomen. Vond het een aardige film en had wel wat spanning met zich mee maar om hem echt eng te noemen wil ik niet zeggen.
Ik geef een 3,5 voor het verhaal en het originele idee, leuke uitwerking, vermakelijke film!
2,0
[permalink] geplaatst op 2 maart 2012, 20:34 uurDeze film is een beetje een teleurstelling voor me.
Had er veel meer van verwacht.
Er zitten een paar goed en angstaanjagende scčnes is, maar een horrorfilm zou ik het niet noemen.
Bovendien zijn de beelden verwarrend en werkt het handycam-systeem danig op de zenuwen.
Ik hoop dat men snel ophoud met deze manier van filmen, ik ken maar één film die me een beetje bevalt en op deze manier is opgenomen, namelijk 'Cloverfield', maar verder heb ik daar nog niet veel plezier aan beleefd.
Aan deze dus ook niet.
2,0
[permalink] geplaatst op 7 maart 2012, 19:50 uurWat een slaapverwekkende film zeg, zelden zo'n saaie film gezien.
3,0
[permalink] geplaatst op 23 maart 2012, 21:12 uurS.F horror filmpje.
het verhaal is simpel, space-mannen naar de maan,
eenmaal op de maan en de ellende begint.
genoeg spanning, en sommige scenes waren wel nagelbijtend.
3,5
[permalink] geplaatst op 29 maart 2012, 22:06 uurSpannende sfi met een hoog mysterygehalte. Eenmaal het doek omtrent het buitenaards leven valt, kakt het verhaal wel wat in, maar zeker de moeite waard om gezien te hebben. Enkel het einde was veel te abrupt. Met een beter slot was het waarschijnlijk een 4 geworden.
3,0
[permalink] geplaatst op 7 april 2012, 14:05 uurBest aardig...
In de lijn van 'real footage-griezels' als The Blair Witch Project en Paranormal Activity gaan we nu eens voor de verandering de ruimte in en dat hebben ze best leuk uitgewerkt.
Het geďsoleerde gegeven van de maan leent zich hier natuurlijk ook prima voor en de film sluit mooi aan op de werkelijk in omloop zijnde complottheorieën/spookverhalen over de 'ware' maanmissies.
Het acteerwerk is goed en de spanningsboog staat redelijk goed gespannen. Het is zeker geen topfilm, maar de 86 minuten vlogen desondanks wel aangenaam snel voorbij.
[permalink] geplaatst op 10 april 2012, 11:57 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenRedelijk goede Sciencefiction/Horror.
Horror omdat er wel een eng en angstaanjagend gegeven in verwerkt zit maar verwacht vooral geen gore horror, want dan blijf je op je honger zitten.
Handycam films gebaseerd op gevonden beeldmateriaal zijn er zeker al genoeg en deze Apollo 18 zo zeker niet origineel, alhoewel een verhaal in de ruimte toch ergens vernieuwend is.
Sfeer en spanning worden goed opgebouwd en het feit dat de wezentjes maar vaag getoond worden en het vinden van die Russische cosmonaut draagt hier veel toe bij.
Spijtig van het grote contrast in beeldkwaliteit. Als alle beeldfragmenten er even oud hadden uitgezien was het 'echtheidseffect' groter geweest.
3,0
[permalink] geplaatst op 11 april 2012, 19:29 uurVoor originaliteit qua stijl hoef je niet bij Apollo 18 aan te kloppen want de vergelijking met films als The Blair Witch Project, REC en Paranormal Activity is natuurlijk logischerwijs snel gemaakt. Dat maakt Apollo 18 echter nog geen teleurstelling of een slechte film.
Qua plot zitten ze goed vind ik, want ik heb al die geestenbende nu wel een keer gezien en de maan is toch een heel ander soort setting. Natuurlijk, soms irriteerde ik me wel aan een paar scenes die er erg fake uitzagen maar over het algemeen was er wel een gemiddelde spanning die bleef hangen en zo hoort het bij dit soort films. Je zit nooit helemaal relaxt op de bank naar de film te kijken omdat er elke seconde iets kan gebeuren.
Gewoon een gemiddeld filmpje die me prima heeft weten te bekoren voor 1,5 uur.
0,5
[permalink] geplaatst op 13 april 2012, 16:28 uurhadden ze er een gewone film van gemaakt was het meschien nog wat geworden.
maar dat was zeker te duur voor de makers van apollo 18.
4,0
[permalink] geplaatst op 13 april 2012, 17:03 uurjerry r schreef:
Hadden ze er een gewone film van gemaakt, dan was het misschien nog wat geworden. Maar dat was zeker te duur voor de makers van Apollo 18.
Wat bedoel je eigenlijk met "een gewone film van gemaakt"

3,0
[permalink] geplaatst op 13 april 2012, 18:36 uurTheunissen schreef:jerry r schreef:
Wat bedoel je eigenlijk met "een gewone film van gemaakt"
Ik denk dat hij daarmee een gewone film die normaal gefilmd is bedoeld. Deze film was toch found footage/documantaire achtig. Ik vond hem wel ok, was weer eens wat anders dan de standaard horror of blaiwitch film.
0,5
[permalink] geplaatst op 13 april 2012, 18:58 uurer een gewone film van gemaakt haden en geen documantaire achtig gedoe.
[permalink] geplaatst op 13 april 2012, 19:13 uurjerry r schreef:
er een gewone film van gemaakt haden en geen documantaire achtig gedoe.
Dat zeg ik... Gamma

4,0
[permalink] geplaatst op 13 april 2012, 20:35 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenOke duidelijk. Die documentaire stijl vond ik in het begin van de film ook wel effen wennen maar eigenlijk
zat het alleen maar in het eerste gedeelte en daarna werd het toch min of meer een gewone film. Door het wel in een soort documentaire stijl te verfilmen vond ik het wel meer realistischer. Misschien is het ook wel echt gebeurt

[permalink] geplaatst op 13 april 2012, 20:43 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenTheunissen schreef:Oke duidelijk. Die documentaire stijl vond ik in het begin van de film ook wel effen wennen maar eigenlijk
Ja ik kon de stijl ook wel waarderen hoor. Vond de film ook zeer amusant. En wie weet... Is het wel echt gebeurd

3,0
[permalink] geplaatst op 23 april 2012, 12:44 uurLeuke film.. "documentaire"
2,5
[permalink] geplaatst op 27 april 2012, 19:16 uurGemiddeld filmpje, het is ook niet echt een horror film, meer een suspense thriller.
Leuk om eens weg te kijken op een gezapige woensdagavond. 2.5*
3,0
[permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 12:24 uurFilm die stiekem toch best spannend is. Samen met een maat gekeken en we hebben ons kostelijk vermaakt. Veel gelachen (doen we altijd bij horrorfilms om de focus van het enge af te halen).