134.917 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.979 berichten | 4.931.468 stemmen

locatie: Films » The Lady (2011) » Info

Drama
132 minuten

geregisseerd door Luc Besson
met Michelle Yeoh, David Thewlis en William Hope

Film over het leven van Aung San Suu Kyi, een Myanmarese politica, leidster van de geweldloze beweging voor de mensenrechten en democratie in Myanmar (voorheen Birma) en winnares van de Nobelprijs voor de Vrede van 1991. De film verhaalt over de gebeurtenissen die plaatsvinden tussen 1988 en 1999. In 1988 verlaat Suu Kyi Oxford om haar zieke moeder te bezoeken in Birma, uiteindelijk zal ze daar ook blijven. Toen bij haar man, Dr. Michael Aris, die ze sinds 1995 niet meer had gezien, in maart 1999 in Engeland prostaatkanker werd vastgesteld, werd Suu Kyi voor de haast onmogelijke keuze geplaatst in Birma te blijven of hem op zijn laatste ziekbed te bezoeken, met het risico dat ze bij terugkeer niet meer in het land zou worden toegelaten.

Momenteel te zien in 1 bioscoop
» toon plaatsen en tijden
» alle films die in de bioscoop te zien zijn

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2011, 18:11 uur
Mooi, weer een film van Luc Besson, zonder een geanimeerde Arthur.

Helaas trekt het verhaal me niet, maar Besson blijft een interessant regisseur.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 augustus 2011, 18:51 uur

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Lady (€ 17,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Lady (€ 19,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Lady (€ 21,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

kappeuter
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 oktober 2011, 9:03 uur

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 november 2011, 13:55 uur
Lijkt me een erg interessante film, het verhaal is goed en David Thewlis is één van mijn favoriete acteurs.

kappeuter
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2012, 10:16 uur

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 februari 2012, 10:24 uur
Tja, het is schier onmogelijk om niet geraakt te worden door dit verhaal. Het is sowieso een mooie aanleiding om eens meer bewust te worden wat voor vrouw Suu Kyi was en hoe de situatie zich in Myanmar de laatste decennia heeft ontwikkeld. Als film echter stelde The Lady niet bijster veel voor. Talloze uitleggerige scènes die dit extreem ambitieuze portret van veel zeggingskracht ontdoen. Elke tien of vijftien minuten werd ik als kijker weer duidelijk op het feit gewezen dat ik toch echt een film aan het kijken ben. En dat is niet de aanpak die een verhaal als deze verdient. Yeoh en Thewlis vertolken hun rollen echter met passie wat de 130 minuten durende zit toch redelijk snel voorbij doet vliegen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 23:05 uur
Want een prachtige film, dacht zal een lange zit worden maar wat werd ik in het verhaal gezogen en wat een rol van Michelle Yeoh, heb ervan genoten en echt een aanrader.
Zeker omdat het ook nog eens waargebeurd is.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 mei 2012, 19:05 uur
Ik las al flink wat negatieve kritieken over The Lady. Deed men in het verleden ook al vlug met Luc Besson om welke reden ook. Yeoh en Thewlis leveren twee sterke prestaties als een politiek geëngageerd koppel. Aung San Suu Kyi vind ik zo al een vrouw die heel veel bewondering oproept. De wat populistische biopic van Besson vertelt de jaren vanaf de augustusrevolutie in 1988 tot Aris' overlijden aan prostaatkanker in 1999. Aris wordt gezien als de ware kracht achter Suu Kyi en moedigde haar aan om haar volk en land te steunen, omdat ze als dochter van de generaal die Birma naar de onafhankelijkheid loodste geen beter symbool is in een land die onderdrukt wordt door militaire machthebbers. Het leverde haar een Nobelprijs voor de Vrede op. Dit drama werpt naast een blik op een land die snakt naar democratie ook een kijk op een moedige militante die heel wat verdriet heeft gekend. Op vandaag, bijna een kwart eeuw later (!) is de strijd nog niet gestreden maar lijkt het de goede weg op te gaan. Een film waar men lessen uit kan trekken.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 mei 2012, 20:18 uur
Mijn behoorlijk hoge score komt vooral door het goede verhaal, de acteer prestaties zijn meer dan goed. Al met al een film die redelijk voorbij vliegt, maar die je niet snel vergeet vanwege dat op waar gebeurde feiten gebasseerd verhaal. 3,5*