Xin Nan Xiong Nan Di (1993)
Alternatieve titel: He Ain't Heavy... He's My Father

geregisseerd door
Peter Chanmet
Tony Leung Chiu Wai,
Tony Leung Ka Fai en
Yuen ChorDe relatie tussen Yuen en zijn vader is niet al te best, Yuen verwijt hem een slechte opvoeding. Wanneer zijn vader echter in een coma belandt krijgt Yuen de kans in de tijd terug te reizen en zo een beter beeld te vormen van de beslissingen die zijn vader op jonge leeftijd genomen heeft. Dit verandert het beeld dat hij van zijn vader heeft.
1,5
[permalink] geplaatst op 21 december 2010, 23:43 uurBleh.
Ik hou wel van Peter Chan, maar deze vroege film is niet al te best. Nochtans beschikt hij over een aardig clubje acteurs. De twee Tony Leungs spelen zij aan zij in deze drama/komedie.
Toch wil het op zowel dramatisch al komisch vlak niet echt lukken. Daar zit de melige presentatie absoluut voor iets tussen. De film mag dan uit de jaren 90 komen, er hadden zo een 5 à 10 jaar vanaf gekund.
Wat belegen humor, pover acteerwerk, visueel karig en een zeer slechte soundtrack. Pas op het einde begint het drama een beetje te werken en komen er een aantal aardige scenes voorbij, maar dan is het eigenlijk al veel te laat om de film nog te redden.
Aan de opzet zal het niet liggen, het idee is leuk genoeg, alleen schort het serieus aan de uitwerking. Raar, Peter Chan is dan echt wel énorm gegroeid door de jaren heen dan.