Elckerlyc (1975)

geregisseerd door
Jos Stellingmet
George Bruens,
Lucie Singeling en
Geert ThijssensElckerlyc laat het zich goed gaan in de Middeleeuwen. Hij steelt, bedriegt en moordt naar hartelust. Nadat een lief meisje hem is ontvallen, gaat hij een verhouding aan met een kasteelvrouwe, waardoor hij veel macht over mensen krijgt. Hij laat een instrument bouwen, dat op 7 manieren kan doden.
[permalink] geplaatst op 1 december 2002, 17:48 uurDit klinkt niet bepaald als de klassieke Elckerlijc.
[permalink] geplaatst op 1 december 2002, 22:08 uurIs dat plaatje niet van Mariken van Nieumeghen, de eerste film van Stelling?
[permalink] geplaatst op 1 december 2002, 22:11 uurJe ziet het, er staat Elckerlyc op.
[permalink] geplaatst op 1 december 2002, 22:26 uurJe ziet het, er staat Elckerlyc op.
Zegt op zich weinig. (Zeker gezien jouw knip-en-plak-activiteiten!) Bovendien heb ik de film gezien en kan ik me het meisje niet herinneren . Wel meen ik me herinneren dat ik een poster zag van MvN met dat plaatje er op. Ik vermoed een mix up, want al met al zou dit een erg vreemde poster zijn voor deze film.
[permalink] geplaatst op 1 december 2002, 22:29 uurNiet dat ik een van de twee films gezien heb, maar dit plaatje ziet dr wel uit als plak en knipwerk. Kun je zo zelfs in paint maken.
[permalink] geplaatst op 1 december 2002, 22:36 uur
[permalink] geplaatst op 1 december 2002, 22:41 uurBlijft vreemd. Movies Select Video dacht waarschijnlijk zo wat meer aan te spreken.
[permalink] geplaatst op 1 december 2002, 22:53 uurDat meisje is Lucie Singeling, die in verschillende films van Stelling speelde.
Deze is uit Elckerlyc.
2,5
[permalink] geplaatst op 26 oktober 2003, 18:57 uurVrij matige film. Werkte Stelling wederom met amateurs? Leek er wel op... Wat wilde hij eigenlijk duidelijk maken met de film? Het ging eigenlijk nergens over. Toch wel leuk om te zien. 2*
3,0
[permalink] geplaatst op 27 oktober 2003, 10:51 uurQuido schreef:
Werkte Stelling wederom met amateurs?
Volgens mij wel. En de hoofdrolspeler werd gedubd door Gees Linnebank, meen ik.
4,0
[permalink] geplaatst op 29 december 2005, 11:39 uurNederlandse film van europees niveau, helaas minder bekendheid. Prachtige beelden, intrigerende situaties, sympathieke Uylenspiegel-achtige hoofdrol en een geloofwaardige middeleeuwse sfeer. Heeft weinig overeenkomsten met het boek omdat Stelling een ander uitgangspunt neemt, maar daardoor wordt het alleen maar interessanter.
3,0
[permalink] geplaatst op 9 december 2010, 10:33 uurDe opvolger van Marieke. Wederom een kostuumdrama naar een Middeleeuws verhaal. Maar deze keer wel duidelijker te volgen. Een roadmovie over een schooier in de Middeleeuwen die allerlei gedaantes aanneemt. Uiteraard weer vol symboliek. Het kwaad in de vorm van de duivel. Bijzonder hoe groots het er allemaal uitziet. Mooi belicht ook. En dat voor een Nederlandse film. Doet qua grootsheid dan ook wel wat denken aan de oude films van Werner Herzog.