Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)

1007 stemmen | gemiddelde 3,42

Actie /
Mystery129 minuten
geregisseerd door
Guy Ritchiemet
Robert Downey Jr.,
Jude Law en
Noomi RapaceAls de kroonprins van Oostenrijk dood wordt aangetroffen, wijst alles erop dat het om een zelfmoord gaat, aldus inspecteur Lestrade. Maar volgens Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) is de prins vermoord, en die moord is slechts één deeltje van een onheilspellende puzzel, bedacht door Professor Moriarty (Jared Harris). Een spoor van aanwijzingen brengt Holmes in een ondergrondse herensociëteit, waar hij en zijn broer Mycroft (Stephen Fry) het glas heffen op Dr. Watson (Jude Law), om zijn laatste avond als vrijgezel te vieren. In die club maakt Holmes kennis met Sim (Noomi Rapace), een waarzegster die veel meer ziet dan ze vertelt. Omdat ze ook meer weet van de moord op de prins, dreigt zij het volgende slachtoffer van de moordenaar te worden.Vanaf 22 mei te huur
» alle films die je binnenkort kunt huren
Vanaf 23 mei te koop op DVD en Blu-Ray
» alle films die je binnenkort kunt kopen
4,0
[permalink] geplaatst op 19 mei 2012, 14:09 uurEen geslaagd vervolg op het eerste deel, houdt het niveau van de vorige film in stand.Ik kan niet anders dan positief zijn over deze film.
Vooral het gebruik van slow-motion in de actiescenes vind ik heel mooi, dan wordt je tenminste niet zo omvergeblazen door alles wat in korte tijd gebeurt. Je krijgt zo een veel beter beeld van wat er op het scherm gebeurt.
En alweer petje af voor de acteerprestaties van Downey Jr. en Law. De chemie tussend ie twee spat er vanaf, een genot om naar te kijken!
1,0
[permalink] geplaatst op 19 mei 2012, 23:14 uurrobinb schreef:
Zeer matige film, totaal niet sherlock holmes waardig. Er zaten wel wat pluspunten in zoals bepaalde humoristische momenten en mooie locaties, maar daar is verder alles mee gezegd.
De film komt enorm rommelig over en het verhaal is erg matig waardoor je als kijker niet echt lekker in de film komt. Het lijkt echt van de hak op de tak te gaan, met vervelende, saaie en irritante gesprekken.
De actie vond ik ook niet goed, er zat wel wat mooie actie tussen, maar zelfs in de slowmotion word alles maar half in beeld gebracht en spetterd het niet bepaald van je scherm. Je krijgt nooit echt een "wow" gevoel of een andere vorm van indrukwekkendheid.
Op de een of andere manier was het allemaal net niet. Er leek ook geen einde aan de film te komen en ik moest echt heel veel moeite doen om niet in slaap te vallen. Dat komt met name door de ontinteressante en op mij irritant overkomende dialogen waardoor je eigenlijk continue op moet letten, helemaal gezien het tempo waarin het eea elkaar opvolgd.
Daarnaast ook een totaal gebrek aan speurwerk en/of mysterie wat ik erg jammer vond.
Het laatste half uur vond ik nog wel gaan gelukkig, maar kan hier echt niet meer dan 2 sterren voor geven, terwijl ik toch een echte sherlock holmes fan ben.
gr
Zou het zelf niet beter kunnen verwoorden. Ik vind het gewoon belachelijk slecht. Moriarty hoort een genie te zijn, maar zijn groot plan blijkt niet bepaald ingewikkeld te zijn.
Neen, als ik het niveau van deze film met bijvoorbeeld de recente BBC reeks "Sherlock" vergelijk, kan ik deze film alleen maar bedroevend laag quoteren.
3,5
[permalink] geplaatst op 20 mei 2012, 15:24 uurVermakelijke Film. Die qua niveau eigenlijk gelijk is aan zijn voorganger. Downey Jr. en Law zitten weer goed in hun rollen. Minpuntje is dat het verhaal in dit deel, in een trager tempo verloopt. Het haalt de vaart er een beetje uit. Maar toch is er verder genoeg spektakel aanwezig om het boeiend te houden. 3,5 Ster.
2,0
[permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 0:04 uureerste film was leuk maar geeeeeeeeeeeeeeeeeeen idee waar deze tweede film over ging
wat een rommelig verhaal zeg
4,5
[permalink] geplaatst op 25 mei 2012, 16:48 uurRobert Downey Jr. wat een held zeg! de dynamiek tussen hem en Jude Law was geweldig om te aanschouwen. En tja, ik ben gewoon fan van deze films! heerlijk vermaak op welke dag dan ook!
2,5
[permalink] geplaatst op 26 mei 2012, 15:53 uurHeel veel actie en de film is vooral tijdens de actie scenes prachtig uitgewerkt. Veel slow motion beelden om de actie te benadrukken. Sfeervol gefilmd. Al zijn de computeranimaties kwa achtergrond toch wel erg nadrukkelijk aanwezig. Ondanks de vele actie kon de film mij niet altijd blijven boeien en kon ik de aandacht vasthouden. Snelle actie wordt afgewisseld met traag lopend verhaal.
2.5*/3*
4,0
[permalink] geplaatst op 27 mei 2012, 23:57 uurHeb vanavond echt genoten alles zat in deze film heb de film op Blue Ray gezien en was gewoon geweldig. Deel 1 was qua effecten toch ietsje beter.
2,5
[permalink] geplaatst op 28 mei 2012, 13:45 uurVisueel een parel van een film maar het verhaal vond ik magertjes. Verder konden acteurs mij niet echt bekoren.