134.913 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.797 berichten | 4.931.280 stemmen

locatie: Films » Panther (1995) » Info

Drama
124 minuten

geregisseerd door Mario Van Peebles
met Kadeem Hardison, Bokeem Woodbine en Joe Don Baker

Het verhaal van de Black Panther Party, die de gemoederen in de V.S. hoog deed oplaaien van 1966-'70. Oorspronkelijk ontstaan als een beweging die opkwam voor zwarten door agressie met agressie te wreken. J. Edgar Hoover maakte zich vooral zorgen om het feit dat veel Black Panther leden zich inlieten met het communisme en hij krijgt één van de leden zover een dubbelrol te spelen en voor hem te spioneren.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2005, 2:03 uur
Dit onderwerp had een betere verfilming verdient, maar het is prima te pruimen. ***^

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2008, 19:28 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Film gezien voor school. Écht een SUPER mooie film, wat ik echt heel mooi vond is dat je tussendoor de in 1995 gefilmde beelden ook échte beelden ziet, die echt toenertijd opgenomen zijn, dat maakt de film heel realistisch. Ook het stukje dat Huey in die stoel gaat zitten, dan hoor je dat er een foto wordt gemaakt, en zie je de echt foto die toen is gemaakt. Daar krijg je echt kippenvel van

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Pink Panther 2 (€ 8,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Pink Panther 2 (€ 8,79)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Pink Panther 2 (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juni 2008, 18:26 uur
Erg eenzijdig belicht en verhaal gaat veel te snel, waardoor het erg afgeraffeld wordt. Er had zeker een betere en mooiere film in gezeten.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2009, 19:57 uur
Ik vond hem indrukwekkend genoeg voor 4*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juni 2011, 14:12 uur
Panther: een aanrader! Opzienbarend dat deze film zo weinig 'viewers' heeft. Een geweldig verhaal over een toch wel belangrijke politieke gebeurtenis in de Verenigde Staten. Alhoewel het verhaal enigszins zijn beklag doet gezien vanaf één kant (van het verhaal cq. gebeurtenis), is dit een minpunt aan deze film.

Het verhaal, het acteerwerk en de sfeer vind ik een dikke prima!