Red Riding Hood (2011)

geregisseerd door
Catherine Hardwickemet
Amanda Seyfried,
Gary Oldman en
Lukas HaasTijdens de middeleeuwen wordt een klein dorpje geterroriseerd door een weerwolf. Omdat niemand moedig genoeg is om er wat aan te doen besluit het jonge meisje Valerie (Amanda Seyfried) erop uit te gaan in het donkere bos om hulp te vinden van iemand die ervaring heeft met het bestrijden van dit angstaanjagende wezen.
3,5
[permalink] geplaatst op 31 december 2011, 10:43 uurOndanks alle kritiek vond ik het een vermakelijke film. Visueel erg fraai en sprookjeswaardig. Al met al geen topper, maar zeker ook niet slecht!
3,0
[permalink] geplaatst op 10 januari 2012, 12:16 uurEigenlijk best een leuke en sfeervolle film: roodkapje meets twilight. Ach, het kijkt lekker weg en heeft zo z'n momenten. Gary Oldman steelt zoals gewoonlijk weer eens de show en laat de rest van de cast verbleken, maar dat mag verder de pret niet drukken.
Persoonlijk had een nog donkerder, vreemder en grimmiger variant op het aloude sprookje m'n voorkeur gehad (als voorbeeld en vergelijking noem ik het overigens wel véél betere The Company of Wolves, waar ik af en toe een beetje aan moest denken), maar ondanks dat kan het er allemaal best mee door.
3,0
[permalink] geplaatst op 11 januari 2012, 23:10 uurAardige film, ze weten het toch wel mooi verwarrend te houden wie nu de wolf is! daarnaast enkele grappige verwijzingen naar andere sprookjes over wolven. verder mooie beelden en natuurlijk amanda seyfried:) en gary oldman(niet vies van wolven, lees: faunaten)
[permalink] geplaatst op 14 januari 2012, 22:13 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEen moderne variant op het eeuwenoude verhaal Roodkapje. Dat pakt op zich nog vrij goed uit. De beelden zijn weer visueel een lust, wat Hardwicke in Twilight ook al deed. Alleen lijkt de film meer op een soort van Le Pact de Loups (2001) dan het echte verhaal van Roodkapje zelf, behalve dan dat er hier en daar piepkleine dingetjes worden gebruikt uit het sprookjesverhaal, maar het gaat dus meer om de grote boze wolf die het stadje onveilig maakt, al hebben we het nu wel over weerwolven, dus iedereen in het dorpje kan de dader zijn. Toch nog wel zeer ammusant om te zien. Seyfried speelt ook prima en ook Gary Oldman is weer van de partij als meedogenloze pelgrim.
De overtollige liefdesscenes hadden inderdaad ietsje minder gemogen. Maarja, zoiets kan je ook wel verwachten. Het einde vond ik ook nog wel vrij bijzonder.
Gewoon een zeer vermakelijk sprookjes verhaal. Netjes uitgewerkt, alleen hadden ze het beter een andere titel kunnen geven. Een remake van Le Pact de Loups bijvoorbeeld... Het thema roodkapje komt er maar slechts 2% in voor.
0,5
[permalink] geplaatst op 23 januari 2012, 22:22 uur
4,0
[permalink] geplaatst op 24 januari 2012, 23:31 uurerg leuke film erg van genoten niet echt een horror meer een leuke film. maar wel alles verwacht van wat ik wilde zien van deze zien.
0,5
[permalink] geplaatst op 19 februari 2012, 11:22 uurWaardeloze film met een belachelijk slechte Oldman. Hélemaal niks.
3,0
[permalink] geplaatst op 4 maart 2012, 2:16 uurPrima vermakelijke film, maar zeker geen horror.
3,5
[permalink] geplaatst op 27 maart 2012, 16:49 uurIk had het allemaal veel erger verwacht om eerlijk te zijn, maar ik dacht gisteravond ik laat me eens verassen, mischien valt het wel mee.
En inderdaad viel het wel mee.
Echt een ruige horror is het natuurlijk niet, maar wel een mooi vorm gegeven griezelverhaal eigenlijk met de bijzonder mooie Amanda Seyfried in de hoofdrol.
En het geheel kijkt eigenlijk wel prettig weg en is mooi vorm gegeven.
Een favoriet zal het nooit van me worden, maar slecht is dit dus absoluut ook niet.
4,0
[permalink] geplaatst op 21 april 2012, 13:51 uurgoeie film
Had er niet veel van verwacht, maar bleek toch best goed te zijn, moet zeggen twilight boeit mij niet maar deze vond ik dus wel verassend goed.(zit beetje zelfde sfeer in maar toch)
Wou gans de film weten wie die weerwolf nu wel niet was en ziet dan ook het plot op het einde niet aankomen en zo films die je verassen daar hou ik van.

3,0
[permalink] geplaatst op 22 april 2012, 16:39 uurVan de maker van Twilight had ik in alle eerlijkheid minder verwacht. Alsnog heeft Red Riding Hood duidelijk te lijden onder het flauwe script met de verplichte romance en de verschillende verdenkingen met betrekking tot de wolf, maar de sfeer en de decors waren absoluut goed. De sfeer deed me heel erg denken aan de betere fantasyfilms uit de jaren tachtig. Het verhaal zelf is niet meer dan aardig. Hier en daar leuke scenes, maar er zijn ook enkele die compleet misplaatst zijn. In die laatste categorie valt het feest waarin maar al te duidelijk wordt aangetoond dat moderne muziek en hoofse dansen een bijzonder lelijke combinatie is.
Red Riding Hood is een aardige op zichzelf staande film. Het is helemaal niet erg dat het zeer losjes is gebaseerd op het sprookje. Het was wellicht ook beter geweest om een aantal verwijzingen er gewoon uit te laten. De stenen in de maag van de wolf en het beroemde ‘maar oma, wat heeft u grote …….’ waren veel te geforceerd. Een zesje, omdat er verder op het acteerwerk en de meeste andere scenes weinig aan te merken was. Romanticifreaks zullen dit wel kunnen waarderen.
[permalink] geplaatst op 13 mei 2012, 2:51 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenRed Riding Hood, heeft me eigenlijk verbaasd. Ik had er eigenlijk niet veel van verwacht aangezien hij hier en op IMDB nou niet bepaald het hoogste cijfer heeft. Maar goed, hij viel me dan juist ook mee.
Het verhaal is wel bekend bij iedereen, alleen dit keer is het ''realistisch''. Er valt ook niet bijzonder veel over het verhaal veder te vertellen eigenlijk. Wat ik zelf wel leuk vond was de verwijzing
naar het sprookje aan het (bijna) einde van: Oma wat heeft u grote tanden etc. Niet dat het heel veel toe voegt, maar de kleine dingen doen het het soms (voor mij dan..).
Wat ik zelf wel een pluspunt vond aan de film dat o.a. ook lekker wegkijkt, is Amanda Seyfried. Wat een knappe vrouw om naar te kijken
Kortom, leuk filmpje om een keer gezien te hebben, niet heel hoogstaand verhaal, maar wel vermakend, zolang je, je gedachten op nul zet en gewoon kijkt. cijfer: 6.5 hier afgerond naar 3.5*