134.913 gebruikers | 85.736 films | 31.053 regisseurs | 3.508.795 berichten | 4.931.280 stemmen

Tous les Soleils (2011)

Komedie
105 minuten

geregisseerd door Philippe Claudel
met Stefano Accorsi, Neri Marcorè en Lisa Cipriani

Alessandro is een Italiaanse professor in de barokmuziek die in Strasbourg woont samen met zijn dochter Irina en zijn broer Crampone, een excentrieke anarchist die herhaaldelijk heeft verzocht om een vluchtelingenstatus, sinds Berlusconi aan de macht kwam. Alessandro heeft soms het idee dat hij twee tieners moet opvoeden. In een poging om een modelvader te zijn vergeet hij om zijn eigen liefdesleven weer op te bouwen, voornamelijk doordat hij wordt omringd door een groep vrienden waardoor hij zich niet eenzaam voelt. Maar wanneer zijn dochter een eerste liefde beleeft, verandert Alessandro's leven onverwachts dramatisch.

gebruiker
bericht

kappeuter
(moderator)
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2011, 21:13 uur
Trailer (YouTube -NL)

Vanaf 2 juni in de bioscoop.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2011, 0:01 uur
Na het magistrale drama ‘Il y a longtemps que je t'aime' gaat schrijver Philippe Claudel in ‘Tous les soleils' op een totaal andere toer. Dit is een leuke en luchtige komedie met vaart en stijl, die mede gedragen wordt door prima Italiaanse barokmuziek uit "La Tarantella" van het ensemble "L’Arpegiatta" van Christina Pluhar.
Ben deze cd meteen gaan kopen ; SCHITTEREND !!!
De film is ook op menselijk vlak héél erg knap. Het einde is subliem. Een aanrader !

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Tous les Soleils (€ 10,00)
gratis verzending

Tous Les Soleils (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Tous Les Soleils (€ 16,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 juni 2011, 19:20 uur
Aan het begin dacht ik dat ik met zo'n vervelende snobistische humoristische Franse film te maken had.
Toen dat stel vrienden wijn ging proeven met z'n alle hield ik mijn hart vast.
Gelukkig komt er daarna wat drama om de hoek kijken. De grappige scenes (o.a met die marxistische broer) vond ik bijvoorbeeld erg geslaagd.
Soms moest ik wel bij sommige grapjes ze het voordeel van de twijffel geven.
Zangkoor met de solo van de hoofdrolspeler werkte.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juni 2011, 11:51 uur
Gisteravond de film Tout les Soleils gezien. Bij mij heeft de film een gevoelige snaar geraakt.
Dat komt mede doordat ik zelf vader ben van een puberend meisje waarbij de moeder hier thuis ontbreekt. De film laat heel goed de band zien tussen vader en dochter waarbij leuke grappige liefdevolle momenten worden afgewisseld met onbegrip en bezorgdheid.
Ook komt goed naar voren hoe de hoofdpersoon zichzelf heeft vergeten en vasthoudt aan de verloren liefde. Als klap op de vuurpijl is de filmmaker in staat geweest puur geluk en liefde tussen de diverse mensen te tonen. Zo jammer dat dat aan de recensieschrijver van Het Parool voorbij is gegaan. Blijkbaar kent hij of zij die gevoelens niet.
Al met al een grappige, ontroerende maar ook serieuze film.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juni 2011, 20:45 uur
Vooral de oom liet me enorm vaak lachen. Het is natuurlijk erg origineel bedacht, die Italianen in Frankrijk. Desalniettemin zaten er vaak cliché's in en te verwachte gebeurtenissen. Een leuk idee, met toch een mooi einde. Toch blijft de film meestal nog realistisch. De actrice die achter de dochter van de gestorven vrouw zat was dan weer een enorme miscast. Al leek ze qua uiterlijk heel erg op de vrouw. Jammer. Verder een prima filmpje.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juli 2011, 1:23 uur
De nieuwe film van schrijver Philippe Claudel (Les âmes grises), die na Il y a longtemps que je t'aime de komische weg inslaat. Een Italiaan speelt de hoofdrol: Alessandro doceert barokmuziek aan de universiteit, leest boeken voor aan terminale patiënten, zit in een koor, is weduwnaar, voedt zijn puberende dochter op en biedt zijn Marxistische broer onderdak. In de film wordt hij als een pion tussen die dingen doorgeschoven; het is nogal een nozem. Het drama is niet bijzonder, de grappen leveren af en toe een halve glimlach op en er zit niet eens seks in. Claudel wilde vernieuwend blijven en keerde zich daarom af van het Zware Drama, maar dit brave filmpje stijgt niet uit boven de lange traditie van onopvallende Franse komedies.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juli 2011, 8:46 uur
Gisteren naar deze film geweest. Erg moeten lachen! Een leuk verhaal en sfeer ook. Prachtig!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juli 2011, 18:40 uur
Leuke film, maar wel een beetje clichématig. De humor is soms erg leuk, maar soms ook een beetje flauw, zoet. Net als de emotie. Vooral het einde was prachtig maar ook mierzoet. En Fransen zijn best wel theatraal. Zeker een aanrader, maar verwacht geen superfilm.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2011, 14:41 uur
Te huur vanaf 6 september! Waar is deze te huur?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 september 2011, 21:31 uur
manecas36 schreef:
Te huur vanaf 6 september! Waar is deze te huur?

bij mij :)

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 september 2011, 23:48 uur
Deze flauwe, clichématige, krampachtige komedie met vervelende, slecht spelende personages staat niet in de schaduw van 'Il y a longtemps que je t'aime'; de film zoekt de lach maar de grappen zijn te gemakkelijk. De regisseur heeft zich duidelijk laten inspireren door de Italiaanse traditie van familiekomedies, maar dat is niet gelukt.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2011, 23:26 uur
Ik had wat problemen om in het verhaal te komen.... maar toch wel een knappe , intieme, ontroerende film....

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 september 2011, 20:40 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Aardige film, sterk geacteerd. Wel een hoop open deuren, met name het einde. Behalve dan Luigi, de broer van Sandro, zo gek als een deur op een leuke manier. de samenkomst van de familie in het buitenhuis (vooral de hond) en het bezoek aan de psych.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 oktober 2011, 23:29 uur
Juiste toon.

Accorsi steelt de show in deze aandoenlijke komedie die nergens te zwaar wordt, ondanks enkele tranentrekkende scènes. Hij is de vader die in continu conflict is met zijn puberende dochter en anarchistische broer. Door zo goed mogelijk de vaderrol te willen vertegenwoordigen verwaarloost hij zichzelf op liefdesgebied, hetgeen broer en dochter natuurlijk niet willen laten gebeuren. Marcorè en Cipriani overtuigen in die rollen.

Met prachtig kleurgebruik en voorzien van een fenomenale soundtrack biedt regisseur Claudel een intiem en lief filmpje dat eerder voor de vrolijke glimlach dan voor het schaterlachen gaat. Een mooi geschoten romantische feelgood, die knipoogt naar de Italiaanse komische cinema van weleer, maar tegelijkertijd voldoende eigen is. De chemie tussen de acteurs en actrices is in sommige gevallen bijna tastbaar en er wordt uitstekend geacteerd.

Lumière heeft de DVD-release voorzien van vele extra's, waaronder een interessant interview met de regisseur. Het mooiste extraatje is echter de CD 'La Tarantella' die de filmmaker enkele jaren geleden voor het eerst hoorde en 'ooit wel moest gebruiken als soundtrack'. Wonderschone barokmuziek die men rustig mag scharen onder het kopje aangenaam klassiek. Uitschieter is het schitterende openingsnummer 'Luna Luneda', een liedje dat gelijk vrolijk stemt en de juiste toon voor de film zet.

Geweldig.

Met dank aan MVSP voor het recensie-exemplaar.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2011, 1:07 uur
Heel charmante film, zoals eigenlijk alleen Fransen dat kunnen. Een heerlijke ervaring met prachtige muziek en goede acteurs in een film die mijn voorganger Zinema heel treffend beschrijft. Helemaal raak: de juiste toon.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 december 2011, 2:58 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Leuke film, over het algemeen heeft het een fijne en markante sfeer. Bij vlagen is de film wel eerder een beetje langdradig en zeurderig dan aangrijpend, vooral de momenten tussen Alessandro en zijn nieuwe liefde. Maar ik heb vaak genoeg moeten lachen, bijvoorbeeld bij: Alessandro die de oude man een erotisch verhaal voordraagt; Alessandro die de voicemail inspreekt en over het weer begint; De 'sticky situation' tussen Alessandro en zijn collega, veroorzaakt door de chatgesprekken van Alessandro's broer.
Het duurt wel vrij lang voordat de film goed op gang komt, in de eerste 20 minuten van de film gebeurt er weinig wat voor de rest van het verhaal relevant is. Ik kan me in ieder geval weinig herinneren van het begin van de film.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2012, 23:10 uur
En wat een leuk meisje is dat, die Lisa Cipriani.
Ja dat mag ik zeggen, aangezien ik nog niet volwassen ben :P.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2012, 14:55 uur
Uitstekende film over een man die samenwoont met zijn luie broer en in zijn eentje zijn puberende dochter opvoedt. Mooie en echte personages en leuke, goed geschreven dialogen. Soms ontroerend maar vooral ook grappig. Luchtig, charmant en warm van toon. Mede door het prachtige einde 4.0 sterren.