Anger Management (2003)

geregisseerd door
Peter Segalmet
Adam Sandler,
Jack Nicholson en
Marisa TomeiDave Buznik is een zakenman die onterecht op een zelfbeheersingscursus wordt gestuurd. Daar ontmoet hij een instructeur die zelf nogal problemen heeft met zijn zelfbeheersing.
3,0
[permalink] geplaatst op 20 februari 2011, 23:56 uurEen film die nooit echt vermoeiend wordt, al heeft het zeker dat potentieel. Ik ben nog steeds geen fan van Sandler, wat wellicht de grootste invloed heeft op mijn beoordeling. Zijn hakkelend spreken en die idiote stemmetjes komen te clownesk over om aanvaard te worden, aangezien dit niet 'The Circus' is. Nicholson biedt gelukkig tegenwicht en lijkt zich tenminste te amuseren. De rest van de cast bestaat daarentegen uitsluitend uit typetjes of vlakaf flauwe personages. Turturro lijkt er als enige mee weg te komen. De grapjes worden zodoende meestal gebrekkig naar voor gebracht en missen vaak doel. Ondanks de clichématige romantiek en de fletse ontknoping, heb ik me verrassend genoeg niet verveeld. Geen idee hoe dat mogelijk is.
3,00 (2,75)
2,5
[permalink] geplaatst op 5 maart 2011, 21:59 uurVoor een film met Nicholson was hij wel matig.
Er zaten genoeg leuke momenten in maar die redden de film niet.
Ée'n keer zien en dan nooit meer.
3,0
[permalink] geplaatst op 27 mei 2011, 22:47 uurIk hou normaliter niet zo van dit genre maar ik vond deze film wel vermakelijk. Jack Nicolson is natuurlijk ook een kei in dit soort typetjes. Het verhaal is wat flauw maar het is wel leuk verfilmd.
3,0
[permalink] geplaatst op 20 juni 2011, 22:27 uurTop komedie met leuke rollen van zowel Sandler als Nicholson. Grappig verhaal, complete onzin natuurlijk maar goed. Ik heb een aantal keren hardop gelachen. Het einde was cheesy, typisch Sandler. Geen minpunt verder.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 juli 2011, 14:45 uurEr schijnt hier een serie van te komen met Charlie sheen in de rol van Nicholson.
[permalink] geplaatst op 25 juli 2011, 15:23 uurvan duijn schreef:
Ja, ik las het ook ergens. Maar ik neem aan dat er dan wel iemand anders de pineut zal zijn i.p.v. Dave weer. Of je krijgt een hele tv-serie waarin Dave telkens voor de gek wordt gehouden, maar dat zou raar zijn.
2,5
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2011, 16:38 uurLeuke komedie waarbij je moet oppassen dat je m niet te vaak ziet, wat bij mij het geval is. Sandler is voor de verandering echt leuk als man die zijn woede niet goed kan uiten en daardoor alles opkropt. Nicholson is briljant als woedebeheersing-coach en zijn methodes zijn raar, genant dus grappig.
4,0
[permalink] geplaatst op 30 oktober 2011, 11:43 uurWeer eens echt gelachen met een comedy. Nicholson zet een fantastisch weirdo-therapeut neer en de onnozele Dave mag er ook zijn. De ontknoping vond ik erg leuk. Natuurlijk is alles ongeloofwaardig en heeft het verhaal geen diepgang, maar dat hoeft voor mij ook niet als ik naar een comedy kijk. Van mij krijgt anger management een vette voldoende!
2,5
[permalink] geplaatst op 22 november 2011, 0:51 uurDeze film viel mij erg tegen, wel wat leuke momenten, maar na een uurtje begon hij me te vervelen, toch uitgekeken en het eind was wel leuk bedacht, maar helaas was dat voor mij verder niet voldoende.
3,0
[permalink] geplaatst op 6 december 2011, 12:43 uurBeetje flauwe tamme komedie wat mij betreft. Sandler is wel oke, maar Nicholson (en dan ook zijn rol) vond ik helaas af en toe een beetje misplaatst. Zo'n groot acteur verwacht je niet met slapstickachtige humor. Voor de rest nog wel het aanzien waard, maar denderend is het niet.
[permalink] geplaatst op 8 maart 2012, 9:57 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenVermakelijke film uit de Sandler stal.
Het script is aardig, maar bevat nogal wat schoonheidsfoutjes, al kan ik me er bij een film als deze eerlijk gezegd niet zo heel erg aan storen. Jack Nicholson is een leuke toevoeging aan de film en laat hier zien op momenten ook erg grappig uit de hoek te kunnen komen. Sandler doet zijn ding, maar gelukkig zijn daar ook nog leuke bijrollen van John Turturro, Woody Harrelson, Luis Guzmán, John McEnroe en John C. Reilly.
Soms vliegt de film iets uit de bocht, maar over het algemeen blijft het amusant genoeg. Het einde is weliswaar zoet, maar op zich kon ik daar ook wel goed mee leven. Het is duidelijk een film die op papier niet zo bijzonder is, maar die gered wordt door de overige cast, die bijna allemaal een grappige bijdrage leveren. En humor is toch het punt waar ik deze film vooral op beoordeel.
3,0
[permalink] geplaatst op 27 april 2012, 6:29 uurkomedie is niet echt mijn genre, deze film heb ik gezien en vond het wel leuk om naar
te kijken,de scene dat ze in de auto( i feel pretty uit west side story)zingen vind ik helemaal
geweldig.
2,5
[permalink] geplaatst op 4 mei 2012, 16:36 uurNogal standaard komedie waarin sommige grappen bestaan uit 'het is allemaal een misverstand', helaas ook een bekende formule bij series als F.C. De Kampioenen. Af en toe zorgt het wel voor een glimlach en zowel Sandler als Nicholson zijn niet slecht bezig. Maar het wordt nooit een echt goeie film. Eentje uit de zovelen.