134.913 gebruikers | 85.736 films | 31.053 regisseurs | 3.508.795 berichten | 4.931.278 stemmen

I Know Where I'm Going! (1945)

I Know Where I'm Going! (1945)
57 stemmen | gemiddelde 3,18
mijn stem:
Verenigd Koninkrijk
Drama / Romantiek
92 minuten

geregisseerd door Michael Powell en Emeric Pressburger
met Wendy Hiller, Roger Livesey en George Carney

Als de 25-jarige Joan Webster en de rijke sir Robert Bellinger in het huwelijk willen treden, huurt hij het Schotse eiland Kiloran af, waar het stel officieel in de echt verbonden zal worden. Door slecht weer is ze echter gedwongen haar reis op het eiland Mull te onderbreken, waar ze de marine-officier Torquil MacNeil ontmoet. In afwachting van beter weer trekken ze met elkaar op, waardoor Webster aan haar aanstaande huwelijk gaat twijfelen.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 februari 2003, 5:32 uur
Is er iemand die deze film kan aanraden? Schijnt volgens de VPRO-bode een hit geweest te zijn in de UK destijds.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 februari 2003, 8:19 uur
Gewoon opnemen, als ie niet bevalt dan stop je toch gewoon met kijken (dat ga ik tenminste doen).

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Je Sais Ou Je Va I Know Where I'M Going (€ 34,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 februari 2003, 21:56 uur
Ik heb hem geprobeerd te kijken maar ik vond er niet echt veel aan. Ik ben dus ook na een uur gestopt met kijken, als ik hem ooit nog afkijk stem ik wel een keertje.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 februari 2003, 22:18 uur
Mooie beelden van Schotland, maar verder kon het mij niet zo boeien. 2 *

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 maart 2004, 15:48 uur
Ik ben groot liefhebber van deze film, maar je moet wel een romanticus zijn om ervan te houden. Het is natuurlijk een zeer oude film, uit 1946 meen ik, dus echt voor de liefhebber. Het is en blijft voor mij een juweeltje.

FisherKing
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2006, 23:12 uur
Flut-titel eigenlijk, maar als Powell fan toch maar besteld omdat de dvd belachelijk goedkoop is bij play. 5 pond ofzo.

Bla bla's 4 * gaf de doorslag ;)

FisherKing
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 februari 2006, 23:57 uur
Fijne 4*

Leuke gebeurtenissen op een Schots eiland, zo leuk, dat ik snel de landkaarten gezocht heb om daar naar toe te gaan. Het kan vreemd verkeren. ;)

Dustyfan
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 februari 2006, 23:58 uur
De ontknoping zie je al van verre aankomen, wat dat betreft geen verrassingen. Maar de vermakelijke uitwerking, de mooie Schotse plaatjes en het zangerige Gaelic maken deze film toch 4* waard.

kappeuter
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 februari 2006, 10:46 uur
Zo te zien de favoriete film van koningin Beatrix. ;)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juli 2008, 22:28 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Vermakelijke film, maar het is ook typisch zo'n film die ik beter wou vinden dan dat ik hem eigenlijk vond. Het is echt een erg sympathieke bedoeling, met aansprekende personages van wie je wel moet gaan houden. Toch maakte de film niet echt een emotionele impact op me. Wellicht was het plot toch wat te voorspelbaar (het is de Schotse versie van It Happened One Night). Wellicht waren er toch wat scènes die de vaart eruit halen (en de draaikolkscène is helaas flink veroudert). Ik weet het niet, maar ik vond het niet zo briljant als eigenlijk zou moeten. Misschien was ik gewoon niet in de stemming voor een feel good-film.

Wel mijn complimenten aan de acteurs die stuk voor stuk fantastisch zijn en de soms prachtige beelden die we van The Archers gewend zijn. Toch vind ik dit de minste film van de drie die ik tot nu van hen zag.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 januari 2010, 14:24 uur
Zwakke romance waarbij alleen de levenswijze en taal van de mensen uit die ruige Schotse eilanden mogelijks enige interesse kan opwekken en er is ook nog een sterke, onvermijdelijk voor zijn tijd gedeeltelijk getrukeerde, zee-scène.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2010, 14:16 uur
Een van de leukste begingenerieken ooit. Verder een alleraardigste romantische film. Powel/Pressburger hebben betere films afgeleverd. Als je niet van oude films houdt, kun je deze sowieso beter links laten liggen, ietwat gedateerd. 3,5 sterren.