Margin Call (2011)

geregisseerd door
J.C. Chandormet
Kevin Spacey,
Paul Bettany en
Jeremy IronsEen grote investeringsbank verkoopt, ondanks de grote risico’s en de vele waarschuwingen, riskante investeringspakketten aan hun cliënten. Op een late avond ontdekken twee jonge werknemers dat het onderpand van de bank om eventuele verliezen te kunnen compenseren niet meer volstaat en dat het bedrijf op een grote ramp afstevent. Omdat heel Wall Street van deze slechte investeringen probeert af te komen, realiseren ze zich tot hun grote schrik dat de markt op het punt staat in te storten. Er wordt een nachtelijke vergadering georganiseerd met de top van de bank, waarbij gekozen moet worden tussen twee opties: de bank ten onder laten gaan of toch proberen de riskante pakketten te verkopen.
3,0
[permalink] geplaatst op 2 april 2012, 14:11 uurAbsoluut een spannende film. Toch vind ik het jammer dat de achterliggende feiten niet goed worden uitgelegd en dat je (althans ik) voornamelijk naar een gevolg zit te kijken van een oorzaak die je nooit echt goed hebt begrepen.
0,5
[permalink] geplaatst op 3 april 2012, 8:07 uurIk geef normaal geen reactie op moviemeter, maar na het zien van deze film moet ik even.
Thriller??? Niets van gezien! Ontzettend langdradrige, saaie, slaapverwekkende film. Iedere scene hoop je dat er wat gebeurt, maar er gebeurt nooit iets, maar dan ook echt niets!
De film komt maar niet op gang. Totale tijdverspilling. Niet verwacht dat Kevin Spacey en Demi Moore zich voor dergelijke producties zouden lenen.
[permalink] geplaatst op 3 april 2012, 12:22 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenBoeiend onderwerp. De film begint veelbelovend met een goede spanningsopbouw,
maar bloedt langzaam dood. Ik kreeg het gevoel dat men niet goed raad wist hoe het verder moest verlopen. Men slaagt er niet in onder de oppervlakte te komen.
Op de dag dat ze alles moeten verkopen, en het personeel te horen krijgt dat ze failliet gaan en deze ochtend alles moeten verkopen. Loopt iedereen als slome slakken richting zijn beeldschermen, alsof het een het weeklijkse maandagochtendpraatje betreft. Toch verkopen ze die 93 % target van alles. Naar mate de film vorderde dacht ik steeds meer, ze slaan de plank mis.
Een docu als
Enron;The smartest guys in the room, is wat dat betreft een stuk inzichtelijker hoe het er aan toe gaat in dit soort bedrijven.
2,5
[permalink] geplaatst op 7 april 2012, 19:50 uurEr wordt bewust vaag gedaan over de bank dus het is niet duidelijk of Lehman Brothers wordt bedoeld of, en dat is waarschijnlijker, Goldman Sachs. Gewetenloze bankiers die in het najagen van immer hogere bonussen heel erg ver gaan om producten te verkopen. Het voelt als een toneelstuk dat verfilmd is, de meeste scenes vinden in het kantoor plaats gedurende een hele lange werkdag/nacht.
Er staat heel veel op het spel maar toch wil de film niet pakken. Een groot blik acteertalent is opengetrokken en ze doen hun best maar uiteindelijk wil het niet loskomen, nooit echt boeien en is het uiteindelijk een saaie film waar de belangrijke boodschap (in puur kapitalisme is niet heilig als je meer winst kunt maken) enigszins wordt ondergesneeuwd.
0,5
[permalink] geplaatst op 8 april 2012, 4:32 uurSpecial voor deze film een account aangemaakt. WAT EEN DRAMA! Serieus, dit was echt tijdverspilling. Steeds maar wachten totdat de film losbreekt, dit gebeurt totaal niet. De film is een thriller ? Niks van spanning gemerkt. Laat ik het ook maar niet over de muziek hebben, serieus 2x een stukje muziek gehoord, volgens mij nog hetzelfde nummer ook. Dit is een van de of misschien wel de slechtste film die ik ooit gezien heb.
En oh ja, degene die deze film 5 sterren in de Telegraaf heeft gegeven was of dronken toen ie dat bedacht of niet goed bij z'n hoofd.
D-R-A-M-A!!
3,5
[permalink] geplaatst op 9 april 2012, 21:00 uurthe new guy schreef:
had ik ook wel, maar wordt hier het eea toegelicht door gmx, wat de boel een stuk duidelijker maakt

3,5
[permalink] geplaatst op 10 april 2012, 1:17 uurYukoAper schreef:
Ik moet je nageven dat het woord 'thriller' de lading niet dekt, maar ik vond het persoonlijk een zeer interessante film. Gewone 'loonslaven' als ikzelf krijgen hier in het dagelijks leven weinig van mee, maar zo zal het in de realiteit vast altijd zo gaan; 3,5*
2,0
[permalink] geplaatst op 19 april 2012, 18:03 uurIk hoopte dat de film op gang kwam na het goede begin maar hij was zelfs slaapverwekkend. Jammer want het is wel een mooi onderwerp.
4,0
[permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 12:52 uurToppertje. Die bankensfeer wordt hier uitstekend neergezet.
3,0
[permalink] geplaatst op 10 mei 2012, 23:58 uurthe new guy schreef:
Mooi omschreven. Maar de sfeer / teneur van deze idiote geldwereld wordt wel aardig uitgebeeld.
Personages zijn vrij aardig uitgewerkt. De realiteit in deze wereld is moeilijk te vangen in een film. Hier is dat aardig gelukt in een klein verband.
2,5
[permalink] geplaatst op 12 mei 2012, 6:37 uurQua spel prima te doen, qua verhaal vond ik hem maar lastig te volgen en totaal niet boeiend. Beide heeft vermoedelijk met elkaar te maken.
2,5
[permalink] geplaatst op 28 mei 2012, 12:49 uurDeze film heeft een cast om U tegen te zeggen, en ze doen het stuk voor stuk voortreffelijk.
Maar deze film zal wel niet iedereen bevallen, ook mij niet.
Hij speelt zich af in de financiële wereld en is bijgevolg niet zo boeiend als je zou willen.
Veel dialogen en weinig actie dus, een film die eerder geschikt is voor mensen die vertrouwd zijn met het wereldje van de financiën.