A Better Life (2011)

geregisseerd door
Chris Weitzmet
Demián Bichir,
Tim Griffin en
Nancy LenehanEen tuinier, illegaal werkend in Los Angeles, probeert zijn zoon weg te houden van bendes die een slechte invloed hebben op de buurt en immigratie agenten, die hun illegale verblijf in Amerika zouden kunnen ontdekken. Dit terwijl hij hard blijft werken om de landschappen te onderhouden van de meeste rijkste inwoners van de stad.
[permalink] geplaatst op 16 november 2010, 13:07 uurBen hier toch wel benieuwd naar. Kijken of Weitz hier wat fantasie in kan brengen.
[permalink] geplaatst op 1 februari 2011, 9:51 uur
2,5
[permalink] geplaatst op 8 oktober 2011, 18:02 uurRedelijk drama. Geeft je weer een beeld hoe moeilijk het is voor Mexicaanse imigranten in Amerika, om een eerlijk bestaan op te bouwen.
Verders niet veel bijzonders.
*2.5
5,0
[permalink] geplaatst op 16 oktober 2011, 1:24 uurLang geleden dat ik zo aangedaan was door een film.
Prachtig
3,5
[permalink] geplaatst op 14 november 2011, 15:46 uurEnigszins ouderwets aandoende, maar sterke kleine film over het proberen te verbeteren van je levensstandaard in relatie met culturele identiteit. De oprechte vader-zoon relatie wordt overtuigend neergezet, het script is scherpzinnig en de dialogen, vooral wanneer het op de loyaliteitsgedachte van "de Amerikaanse droom" aankomt, niet bepaald teergevoelig. Demián Bichir speelt de melancholische stoďcijnse Carlos met overtuiging.
[permalink] geplaatst op 25 januari 2012, 0:02 uurUit het niets! 1 Oscar-nominatie voor A Better Life!
- Best Performance by an Actor in a Leading Role
Demián Bichir
[permalink] geplaatst op 6 februari 2012, 0:06 uurZeer degelijke en bovengemiddeld filmpje met nog best scherpe maatschappijkritiek. De scčnes tussen vader en zoon maken de film eigenlijk. Bichir speelt de vader behoorlijk goed. De beste scčne tussen die twee is misschien wel die helemaal op het einde. Al wordt het op een gegeven moment iets te sentimenteel, een grens die de film verder gelukkig niet overschrijdt. Die ironische laatste scčne beviel me wel. Los Angeles wordt mooi en vrij uitgebreid in beeld gebracht.
[permalink] geplaatst op 6 maart 2012, 13:56 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenNiet verkeerd. Naast de vader-zoon relatie die goed werkt, komen verschillende thema’s aan bod over immigratie, de ghetto-cultuur en de Latijns-Amerikaanse gemeenschap. De rol van Bichir is erg mooi, je krijgt direct sympathie voor deze man.
Het script is hier en daar iets te voorspelbaar. Bij de aanschaf van het busje, had ik gelijk zoiets van: “die wordt gestolen”. Het verhaal lijkt ook veel op dat van The Bicycle Thief van De Sica. Niettemin een aardige film van Weitz, die de boel redelijk subtiel houdt.
3,0
[permalink] geplaatst op 7 maart 2012, 0:27 uurGeen slechte film, de film schreeuwt nergens en heeft iets sympathieks. Grote problemen belicht vanuit menselijke maat. Maar mij toch wat te soft.
[permalink] geplaatst op 28 maart 2012, 3:04 uurgauke schreef:
Een gewelige film!
3,5
[permalink] geplaatst op 29 maart 2012, 16:33 uurPrima film alleen 1 groot nadeel de film is een uur te kort en had nog iets uitgebreider moeten zijn.
4,0
[permalink] geplaatst op 4 april 2012, 18:31 uurGoede film, mooi neergezet, alleen wat te kort, had wel wat langer mogen duren om alles nog iets beter uit te werken...
2,0
[permalink] geplaatst op 8 april 2012, 0:14 uurVreselijk drama zo erg dat ik mezelf begon tee irriteren en de film maar even een stukje doorskipte. En toeg ging het wel weer. Maar het einde kwam wel erg abrupt en ik had hier toch een onbevredigend gevoel bij het einde. Mijn vrouw vroeg zelfs of er nog een deel 2 was....
4,5
[permalink] geplaatst op 9 april 2012, 13:44 uurBoeiende film, goed opgebouwd en actueel verhaal. Kon zelfs mijn emoties prikkelen....
3,0
[permalink] geplaatst op 11 april 2012, 23:39 uurBest een goede film, dit soort films slaat op dit moment aardig aan,
ik denk, dat er meer van dit "vluchtelingen/illegalen"" genre gaan komen.
[permalink] geplaatst op 14 april 2012, 17:33 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenGoeie film met prima acteerprestaties.
In tegenstelling tot enkele anderen, verveelde de film mij geen moment.
Ik had direct compassie met die vader toen zijn net gekochte pick-up werd gestolen, en dan nog wel door de man die hij werk had gegeven
Een verdiende3,5 sterren.
[permalink] geplaatst op 15 april 2012, 17:18 uurstinissen schreef:
Mee eens. Zou ook eveneens een tv serie kunnen worden met deze film als pilot.
Realistisch verhaal. Prima geacteerd.
De omschrijving van een vader die zijn zoon van bendes weg probeert te houden klopt niet helemaal. De zogenaamde rode draad is de Pic up truck die bepalend is voor het verloop van de film.
4,5
[permalink] geplaatst op 20 april 2012, 10:39 uurGenoten van de film. Maar wat stinissen al schreef, veel te korte speelduur. Ik was nog lang niet klaar met kijken...
4.5* halve * eraf omdat de film te kort was.
3,5
[permalink] geplaatst op 27 april 2012, 6:40 uurPrima dramafilmpje met een mooi en aandoenlijk verhaal.
Vooral de moeizame relatie tussen vader en zoon, waarbij de vader steeds moest kiezen tussen goed en kwaad vond ik erg goed gedaan.
Verder is de film te weinig bijzonder om echt een topper te zijn voor mij.
Maar ondanks dat wist de film me toch van begin tot eind te boeien en scoort daarom dan ook een dikke voldoende!
[permalink] geplaatst op 27 april 2012, 21:59 uurtevelenco schreef:
Prima dramafilmpje met een mooi en aandoenlijk verhaal.
Sluit me hierbij aan!
Verder, zeer goed acteer werk van Bichir en Julián!
3,0
[permalink] geplaatst op 29 april 2012, 16:32 uurGoed drama. Een vervolg is mogelijk. Een moeizame vader-zoon relatie, die goed wordt weergegeven. Het einde is onbevredigend, je wil gewoon meer weten.
[permalink] geplaatst op 2 mei 2012, 15:07 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenPrima drama die eigenlijk vooral gaat over de vader-zoon relatie tussen de hoofdpersonen. De film was eigenlijk vrij kort, had van mij part nog wel wat langer mogen duren. Goed geacteerd ook. Het einde is open, wat meestal niet zo erg is, maar bij deze film had ik graag nog meer willen zien.
3,0
[permalink] geplaatst op 7 mei 2012, 21:51 uurPrima verhaal.
5,0
[permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 11:38 uurGeweldig mooie film en super gespeeld.
[permalink] geplaatst op 15 mei 2012, 9:11 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenFMHZ schreef:
Hij loopt met een groepje de zon tegemoet. Aangezien Mexico boven de evenaar ligt, lopen ze dus Mexico in. Weet alleen niet of dit bedoeld is door de maker, of dat het er op had moeten lijken dat ze een nieuwe poging richting Amerika wagen.
2,0
[permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 12:57 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenRechttoe rechtaan film, simpel verhaaltje, ééndimensionale karakters, vaak irritante muziek, het acteerwerk van de zoon was vrij zwak.
Nee , ik was niet erg onder de indruk. Er zijn betere films gemaakt over dit onderwerp zoals
Sin Nombre.
PSV_Supporter schreef:
Als je de kaart van Mexico erbij pakt, zul je zien dat de grens, schuin naar beneden kronkelt. Dus als het ochtend is, wat het was volgens mij,
kun je prima de Zon tegemoet lopen richting het Oosten, zeker in de zomer.
4,0
[permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 21:49 uurDat zou inderdaad ook kunnen ...