134.913 gebruikers | 85.735 films | 31.052 regisseurs | 3.508.790 berichten | 4.931.266 stemmen

locatie: Films » Drive (2011) » Info

Misdaad / Drama
100 minuten

geregisseerd door Nicolas Winding Refn
met Ryan Gosling, Carey Mulligan en Bryan Cranston

In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.’s gevaarlijkste mannen nadat hij het ex-criminele vriendje van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2012, 15:31 uur
Daarnaast hebben engelen verschillende functies in de heilige boeken. Denk bijvoorbeeld aan de Archangel. In dit geval mogelijk Michael of Azrael.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2012, 23:34 uur
Wat een goeie film zeg! Mijn vriend, die absoluut niet van film kijken houd (heeft geen geduld), bleef de hele film kijken. Dit was nou een goeie film, zei hij toen Drive afgelopen was. Hij heeftgelijk. Prima film.

Sommige stukjes in de film worden niet aan de fantasie overgelaten, waardoor de film soms wat schokkend en heftig kan overkomen. Maar dit maakt de film wel erg boeiend. Bij een eerste ietwat heftige scene dacht ik, kan dit erger? Mijn vraag werd snel beantwoord. Het kan erger, maar dit hoort gewoon bij de film. Het geeft goed het gevoel van de hoofdpersoon weer.

Ik zeg: kijken deze film. Verwacht (wat de titel van de film wel doet vermoeden) geen keiharde actiefilm, maar een drama, met een vleugje romantiek, waar je nog lang over na zult blijven denken.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Drive (€ 19,99)
gratis verzending

Drive (€ 19,99)
gratis verzending

Drive (Blu-ray) (€ 19,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 2:24 uur
vanavond eindelijk eens gekeken,hoewel ik er meer van had verwacht
vond ik het wel een goeie film maar niet echt geweldig.
acteerwerk vond ik uitstekend en de film was aantrekkelijk om te zien,
het verhaal daarin tegen vond ik niet echt bijzonder,ook vond ik de film zo nu en dan traag.
het einde van de film ben ik niet tevreden mee.
ook afbreuk doen aan de film.
al met al een goeie film maar geen topper.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 12:20 uur
mar007 schreef:
waarom hij op een gegeven moment een masker droeg is mij niet echt duidelijjk en vond dat ook afbreuk doen aan de film.

Misschien handig voor als je niet herkend wilt worden........

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 18:54 uur
Ja! Opnieuw een pareltje gezien met Drive. Wat kan die Ryan Gosling een geweldig personage neerzetten, die man heeft een bepaalde mate van charisma over zich heen wat echt overweldigend is. En juist in deze film, waarbij stilte, weinig dialoog en bepaalde blikken in iemands gezicht belangrijk zijn, komt hij volledig tot zijn recht.

Echt een uitstekende film, die je tegen wil en dank meesleurt de criminele wereld in, een beetje net zoals 't vrouwelijke personage. Damn, en dan dat heftige geweld erbij, pffff. Toch even een paar flink moeten slikken bij sommige scenes, maar niets valt uit de toon en alles valt op z'n plek. Aanrader voor de liefhebbers, de mensen die van 'hap, slik, weg' Hollywood producties houden moeten Drive echter lekker overslaan en er niet aan beginnen. Het is je ding, of 't is 't niet. Mijn ding is 't definitely wel!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 19:04 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Zeriel schreef:
Misschien handig voor als je niet herkend wilt worden........

Nino en Bernie hebben samen een hit uitgenomen op Irene, Shannon en Driver. Vergt niet veel rekenwerk als iemand dat gaat proberen te voorkomen, natuurlijk.

Puur een stylistische keuze, wat mij betreft. Een geslaagde, overigens.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2012, 6:22 uur
Gewoonweg geweldig! Heb hem op klein beeld gezien in het vliegtuig en was al helemaal verkocht, nu nog op normaal beeld zien. De film blijft lekker klein, maar erg sterk. Gruwelijke beelden en lekker veel spanning en kick momenten.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 mei 2012, 16:18 uur
Beffrey28 schreef:
Ik mis de raadsels van xav....

Me too... (lol @ puzzels)
Verder is het ook jammer dat al zijn stemmen weg zijn. Hij heeft, naar mijn mening, een goede smaak op filmgebied ;) Maar gelukkig zijn de teksten nog te lezen.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2012, 0:47 uur
Onderhond schreef:
Middle of the road.

Refn mag sowieso beginnen met z'n setje 80s verwijzingen gewoon weer in te pakken. Oerlelijke jasjes, een goor roos fontje en spuuglelijke muziek ... in de vuilbak ermee. Na een goeie 10 minuten was het dan ook al duidelijk dat deze film eigenlijk niet veel meer te bieden zou hebben.

Visueel weet Refn nog wel te overtuigen, al is het een stuk braver en degelijker dan z'n twee eerdere films. Het ziet er consequent mooi uit, bepaalde shots nog net iets meer zelfs, maar over het algemeen kan Refn gewoon veel beter.

Gosling is te plat voor een rol als deze. Een goeie acteur, maar dan wel als nerdy/lonely outcast. Als stille held komt hij hopen charisma tekort, als hij dan ook nog eens enkel met lichaamstaal moet acteren dan valt z'n personage gewoon helemaal stil. Verder ook een zeer simpel en uitgekauwd verhaaltje. Duidelijk iets waar Refn zelf niet veel mee bezig was, maar aangezien dat ook de rest van de film wat faalt valt toch snel op dat er verder weinig te beleven valt.

Rest enkel nog de debiele soundtrack. Door en door slechte muziek (die met de vocals dan), maar ook de ambient was té melig. Mag het iets subtieler misschien? En dan nog zijn er films die met een slecht arsenaal aan muziek toch een waardige klankband weten maken, het enige waar Refn hier in slaagt is afbraak van sfeer.

Gelukkig valt het visueel allemaal nog wel mee, maar het doet pijn om deze film zo populair te zien worden. Enige kans dat Refn gewoon weer richting Europa keert om goeie films te maken lijkt hiermee wel van de baan. Zo is in ieder geval Hollywood weer een halfbakken regisseur rijker. Niks nieuws onder de zon dus.

Middle of the Road, my ass.
Je mag reuze veel maffe Aziatische films hebben gezien, maar ik ben een uur en 10 minuten verder en middle of thé road is 't gewoon weg niet.
Ik heb je mening vaak intrigerend gevonden omdat ik 'm echt niet te pijlen vond, maar 't is wel een beetje klaar. Wat jij allemaal niet subtiel en wel subtiel vind, en dan weer middle of thé road en dan weer niet, en waarom, en waarom dit nou extreem Hollywood moet zijn (iets wat het gewoon evident niet is), er valt geen lijn in te ontdekken.
Voor de rest is Ryan Gossling volgens mij uitstekend op zijn plek, als bizar cool kikker met het hart op de goede plek. Je kan vinden van niet, maar waarom is me echt een raadsel (en een Nerd is Ryan Gossling gewoon niet 't spijt me).

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2012, 1:05 uur
blaauw schreef:

Waarom ben je midden in een film een bericht aan het quoten/bekritiseren die nochtans tig pagina's geleden gepost was?

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2012, 1:14 uur
Omdat ik al genoeg had gezien om de hele mening belachelijk te vinden, en omdat ik maar weer eens ging kijken wat die maffe onderhond er van vond.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2012, 1:38 uur
Vreemde obsessie zeg, kun je de film gewoon niet zelf waarderen voor wat 't is?

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2012, 3:31 uur
Ik reageer alleen op een mening. nitwit. als hij het goed gevonden had, had ik 't niet opeens slecht gevonden. Ik vind 't maar een vreemde obsessie dat je maar op me blijft reageren, of nee, dat vind ik niet, ik vind jouw reactie gewoon vreemd.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2012, 3:43 uur
Wederom, je bekritiseerd een mening die vijftien pagina's geleden geplaatst was door een user wiens smaak en mening je duidelijk persoonlijk neemt;

en omdat ik maar weer eens ging kijken wat die maffe onderhond er van vond.

Overigens was ik niet bewust van de regel dat je op MM niet op iemand's reactie mag ingaan, mijn excuus.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2012, 17:58 uur
jacobine_rodijk schreef:

Ik neem z'n smaak niet persoonlijk, ik probeer er een lijn in te ontdekken en die vind ik dus niet, ik had nog een vaag idee dat hij dit middle of the road vond, en dat ben ik toen maar op gaan zoeken, want ik wou even een pauze. Zoals je zag, als je m'n berichtje gewoon normaal had gelezen, vond ik alleen je reactie alleen raar, niet dat je op me reageerde.
Deze regel

slaat dus gewoon terug op jouw reactie op mij.
't boeit mij op zich niet heel erg hoeveel pagina's terug een mening staat.
Maar dat mag je ontzettend absurd vinden.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 0:25 uur
Drive lijkt niet echt te weten welke kant hij op wil.

De opening scene is erg sfeervol en sterk, maar daarna raakt de film al snel het spoor bijster en wordt het een mengelmoes van arthouse, actie, drama en vleugjes horror.

De vergelijking met The Driver van Walter Hill uit '78 is al snel gemaakt. In beide films is de hoofdpersoon een stille mysterieuze loner die vluchtauto's bestuurd en niet goed, maar ook niet echt slecht is. Grootste verschil is dat 'driver' Ryan Gosling eerder overkomt als een simpele ziel dan een super coole smartass zoals Ryan O'Neil uit The Driver.

Verder is de film best onderhoudend, maar het gebrek aan richting en originaliteit zorgt ervoor dat het nergens bovengemiddeld wordt.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 12:15 uur
the spies schreef:
Drive lijkt niet echt te weten welke kant hij op wil.

Een belangrijk aspect van de film is volgens mij juist dat Ryan Gosling (in de gecreëerde wereld) een extreme held is (maar wel dingen doet waarvan je als kijker dan kan denken, poeh, gaat dit niet erg ver).
Het zachtaardige karakter en de brute dingen (en hij is gewoon vrij slim in wat hij doet in de film) die hij doet, vormen volgens mij een mooi contrast.
Voor de rest vind ik de film behoorlijk consequent in stijl en sfeer (alles wat jij zegt kan eigenlijk onder de kop gewelddadige thriller).
Maar zo denk ik er over.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 12:40 uur
Wat veel 'vijf-sterren waarderingen" zie ik hieronder. Ik vond er echt geen reet aan. Vond het vooral een erg trage film die eigenlijk op geen enkel moment wat bijzonders laat zien.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 12:54 uur
Ik denk nog steeds dat Refn een meester is in beeldtaal en dat het een vaardigheid kan worden om zijn taal te begrijpen. Veel van zijn films hebben hetzelfde thema (behalve m.i. Valhalla Rising, maar ook die kan uitgelegd worden in hetzelfde thema). Ik denk dat het gaat om levenservaringen van Refn, waar hij zelf in interviews over sprak overigens en die hij dus in zijn films verwerkte.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 mei 2012, 18:00 uur
Dat zoveel mensen naar Tarantino verwijzen bij deze film, vind ik een beetje raar.
De film heeft totaal niet de knipoog, en kijk 's naar welke film ik hier verwijs, en 't is geweld, maar 't is allemaal nep hoor, sfeer van Tarantino. Ook zitten er geen onzinnige dialogen in.
Alsof bij elke gewelddadige film Tarantino als grote inspiratiebron moet dienen. Tarantino is volgens mij vooral vernieuwend geweest in het postmoderne 't is allemaal maar film gedrag.
't begint allemaal een beetje vermoeiend te worden vind ik.
Geef mij dan maar Refn. Zijn films zijn namelijk echt spannend, en niet alleen maar aandacht op zichzelf trekkend.
Ik vind Pulp Fiction, Reservoir Dogs nog wel erg goed. Maar nu ik Once Upon a Time in thé West heb gezien, neemt mijn waardering voor Inglourious Basterds wel behoorlijk af.
Geef mij dan maar iemand die niet de god ganse tijd zit te knipogen naar z'n publiek.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 14:38 uur
Volgens mij ben je een beetje verliefd op Ryan Gosling blaauw...

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 15:35 uur
Geweldige film. Kan het alleen maar eens zijn met alle lyrische lofbetuigingen. Ontzettend krachtige film. Je moet van goede huize komen wil je het op papier clichéverhaal zo laten werken. En dat komt Refn. Ik ben na de geweldige Pusher trilogie en deze film erg enthousiast over hem. De rest ligt inmiddels klaar. 4,5 sterren.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 mei 2012, 15:01 uur
Uitstekend misdaad/actie film...
Zeker geweldige film...
Uitstekend verhaal...
Uitstekend acteerwerk...
Bekende acteur Ryan Gosling speelt zeer goed...
Perfect achtergrond muziek/geluid (Dolby Digtial), soms
schrik je hard van, zoals voorbeeld pistool schieten...
Prachtig mooi HD kwalitiet...
Zeer mooi effecten, zoals camerawerk...
Ik zou nog een keertje kijken...

Op het prestigieuze filmfestival van Cannes werd de Deense regisseur Nicolas Winding Refn - onder meer bekend van de Pusher-trilogie en Bronson - bekroond voor Beste Regie.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2012, 15:31 uur
the spies schreef:
Volgens mij ben je een beetje verliefd op Ryan Gosling blaauw...

Ik vind 't wel een lekkertje, en een goede acteur,
ik ben alleen helaas wel hetero, dus nee.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2012, 15:35 uur
Ga anders voor een bromance...