134.913 gebruikers | 85.735 films | 31.052 regisseurs | 3.508.790 berichten | 4.931.266 stemmen

locatie: Films » The Help (2011) » Info

The Help (2011)

Help, The (2011)
763 stemmen | gemiddelde 3,81
mijn stem:
12 jaar discriminatie grof taalgebruikVerenigde Staten / India / Verenigde Arabische Emiraten
Drama
146 minuten

geregisseerd door Tate Taylor
met Emma Stone, Bryce Dallas Howard en Viola Davis

De film speelt zich af in Mississippi tijdens de jaren '60. Skeeter (Stone) is een meisje uit het Zuiden dat terugkeert van school en vastbesloten is om een schrijfster te worden. Ze zorgt echter voor heel wat ophef bij haar vrienden – en bij de rest van de bevolking van het kleine stadje – wanneer ze besluit om de zwarte vrouwen te interviewen die hun hele leven lang zorgen voor de prominente zuidelijke families. Aibileen (Davis), de huishoudster van Skeeters beste vriendin, is de eerste die openlijk durft spreken. Aibileen en Skeeter blijven samenwerken en al gauw komen meer vrouwen hun verhaal vertellen. Ongewone vriendschappen worden gevormd en een nieuw soort zusterschap ontstaat, maar niet vooraleer iedereen in het stadje z’n eigen zegje heeft gehad.

Momenteel te zien in 1 bioscoop
» toon plaatsen en tijden
» alle films die in de bioscoop te zien zijn

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 april 2012, 16:08 uur
Echt een aanrader!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 april 2012, 21:07 uur
Verrassende film. Aan het begin dacht ik dit wordt niks, maar dat gevoel ging al binnen enkele minuten weg. De film weet je knap en snel mee te slepen in het verhaal zonder dat je er erg in krijgt. De aandacht voor de details is ontzettend hoog, met als gevolg uitstekend acteerwerk, prima script, sterke dialogen, realistisch decor, uitgewerkte personages en relaties, mooie soundtrack, welgeplaatste humor, en ga zo maar door.

Heerlijke film, een genot om te zien. Aanrader.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

exclusief € 1,95 verzendkosten

gratis verzending

gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 13:43 uur
Ik denk geen echte film voor mannen of heb ik het mis?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 21:00 uur
Boneka schreef:
Ik denk geen echte film voor mannen of heb ik het mis?

Dacht ik ook maar valt heel goed mee... het zijn toffe vrouwen.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 17:10 uur
Deze film wil ik al lang zien!Zeker met mijn favoriete actrice(s)!Emma Stone en de geweldige Octavia Spencer!Ben benieuwd!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2012, 1:23 uur
prachtige film
fascinerend aangrijpend
had het boek al gelezen
nu met de beelden erbij is het plaatje af
goed verhaal, liet mij er lekker in mee slepen
fascinerend aangrijpend
een kijkje in een andere tijd
dat leverde wel een cultuurshock op

zeker een aanrader

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2012, 13:47 uur
Ik had hoge verwachtingen van deze film en gelukkige zijn die ook ingelost!

The color purple,The secret life of bees...Films die ik zeer graag zie.Discriminatie in de jaren 60 voor de Afro-Amerikanen.

De film was grappig,ontroerend en aangrijpend!Zelfs al zat er niet zoveel inhoud in ze hebben die 140 minuten goed kunnen vullen!Een echte aanrader!!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2012, 16:49 uur
Het einde is een tikkeltje ongeloofwaardig, voor de rest een prima film.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2012, 10:01 uur
een topfilm
komt langzaam op gang en wordt gaandeweg steeds beter
een film die je echt gezien moet hebben
en ook de film muziek is geweldig daarom zeker een 4,5 waard
dik verdiend

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2012, 2:09 uur
Prachtig ontroerend vanaf het begin! Zeker een aanrader, het hele plaatje klopt en word zo ongelooflijk goed en overtuigend vertelt en gespeeld in de film..

Dit is een aanrader!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 mei 2012, 2:58 uur
Wat een ontzettend goede film! Ik kon niet stoppen met kijken, ookal is het nu 3 uur 's nachts Ontroerend, historisch en echt.....

ik heb m net 2 minuten geleden afgezet en denk nu:

MIND BLOWING!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 mei 2012, 21:16 uur
mooi onderwerp. te dik aangezet.