134.914 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.900 berichten | 4.931.533 stemmen

The Myth of the American Sleepover (2010)

Myth of the American Sleepover, The (2010)
59 stemmen | gemiddelde 2,98
mijn stem:
12 jaar drugs- en alcoholmisbruik grof taalgebruikVerenigde Staten
Komedie / Drama
93 minuten

geregisseerd door David Robert Mitchell
met Nikita Ramsey, Jade Ramsey en Amy Seimetz

Tegen de achtergrond van woonblokken, verlaten fabrieken en meren die de stad Detroit maken tot wat het is, volgt dit verhaal vier jonge mensen terwijl ze zoeken naar liefde en avontuur op de laatste avond van de zomer. De paden van Maggie, Rob, Claudia en Scott kruisen elkaar wanneer ze de voorsteden verkennen voor een eerste kus, een ongrijpbare liefde, populariteit en feestjes. Ze zijn op zoek naar dé iconische tienerervaring, maar in plaats daarvan ontdekken ze de rustige momenten, die dat deel van hun jeugd vormen waar ze met nostalgie op terug zullen kijken.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 april 2011, 17:33 uur

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 augustus 2011, 18:28 uur
Sympathieke, natuurlijke, dromerige, lome, naïeve, voortkabbelende, wat onwerkelijke low-budget en coming-of-age film met humor, die je doet herinneren aan je eigen middelbare schooltijd, maar uiteindelijk te papperig en vrijblijvend is, zonder noodzakelijke aanknopingspunten.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Myth of the American Sleepover (€ 13,79)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Myth of the American Sleepover (€ 13,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Myth of the American Sleepover (€ 14,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 augustus 2011, 14:48 uur
Tof! En alle typeringen die gauke noemt.
Redelijk on-Amerikaanse en vooral clichéloze (pyjama)feestjes.

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2011, 14:20 uur
Redelijke coming-of-age film die langzaam voortkabbelt met een beetje meer aandacht had dit best een goede film kunnen worden het is nu allemaal erg vrijblijvend.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 september 2011, 22:38 uur
Fijne en melancholiek gestemde film. Een soort Dazed en Confused voor een nieuwe generatie, maar dan eentje die meer tussen de lijntjes kleurt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 oktober 2011, 22:31 uur
Heerlijke film dit!! Alsof je zelf weer jong bent.
Typisch Amerikaans fenomeen die slaapfeestjes en hier zijn er een paar die af en toe bij elkaar langs komen (op het eind van de zomervakantie).
Boys meet girls en vice-versa, mooi melancholiek, de sfeer van een broeierige avond aan het eind van de vakantie, de eerste kus, de eerste sex, de misgelopen liefde, de onverwachte liefde....melancholieke feel-good-film.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 oktober 2011, 19:58 uur
Films als deze zijn al beter gemaakt (Dazed and Confused, The Breakfast Club, ...), maar ze blijven intrigerend omwille van die nostalgische waarde. Ook hier zien we weer een stel jongeren die op zoek zijn naar liefde en zichzelf, dit alles in een typisch Amerikaans decor en aan een gezapig temp. Toch wil de film niet uitblinken omdat geen van de jongeren de nodige présence heeft. Bovendien hebben ze niets interessants te zeggen en daarmee verdwijnt al snel de punch uit de film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 oktober 2011, 22:20 uur
Iets bijzonders gebeurd er eigenlijk niet en toch weet deze film van begin tot eind te boeien. Misschien omdat je denkt (of hoopt) dat je toch nog getuige zult zijn van iets speciaals.

De titel is in ieder geval goed gekozen.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 december 2011, 10:39 uur
Een beetje een kabbelend filmpje. Het zag er allemaal heel realistisch uit. Geen overdreven opsmuk, typetjes of scenario's maar gewoon echte tieners in een realistische setting. Dat kon ik wel waarderen.

Toch kwam er bij mij geen gevoel bij. Ik had verwacht weer even het gevoel van mijn eigen tienerjaren te krijgen en alle broeierige spanning die dat met zich meebracht maar bij mij bleef het uit. Ik denk dat het verhaal toch een beetje te veel op de vlakte bleef.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2011, 22:27 uur
wendyvortex schreef:
Heerlijke film dit!! Alsof je zelf weer jong bent.

Helemaal mee eens.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2012, 1:27 uur
Netjes.

Lekker filmpje die ondanks zijn afstandelijke stijl qua cameravoering en scenario toch goed het sleepover-sfeertje wist te verfilmen. Het leuke aan de film is, is dat er totaal geen ouders aanwezig zijn, maar dat je wel bewust bent van hun aanwezigheid. Precies zoals op een slaapfeestje. De ruzie's en het niet-willen of het-niet-doen en alle andere taferelen zijn altijd ontzettend voelbaar tijdens dit soort uurtjes en daardoor voelt deze film ook vrij realistisch, ondanks dat je toch bewust naar een film zit te kijken.

Film is wat afstandelijk en qua emoties en/of coming-of-age women we niet erg ver, maar dat is ook wel eens verfrissend. Het is een soort romantisch portret van een aantal sleepovers zonder veel duidelijk verhaal. We kunnen natuurlijk wel het een en ander uit de situaties halen, en bepaalde personages maken ook echt wel iets mee, alleen durf ik niet te zeggen dat je als kijker ook echt de personages leert kennen. Aan de ene kant jammer, maar door dit afstandelijke sfeertje, is er wel een sfeer, die door meer verhaal wellicht verloren was gegaan.

Film is mooi gefilmd en heeft ook wat lekkere muziek eronder die een heerlijk zwevend en lange-nacht-gevoel te boven haalt. De cast doet het goed maar wist me nergens echt te raken, komt door het verhaal, maar toch. Had het meeste met het zwembad meisje, leuk koppie en een toegankelijke rol.

Leuk filmpje voor tussendoor die niet zo zeer indruk maakt, maar wel een eigenzinnig gevoel achter laat. Ook leuke poster, doet me denken aan Happiness en Boogie Nights. 3,5 ster

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 11:21 uur
dit is echt een goed gevoel film, tenminste zo heb ik het ervaren. als je er dieper in gaat graven blijft er alleen nog maar drama over en dat was vast niet de bedoeling.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2012, 14:26 uur
Heerlijke film! Het geheel kabbelt rustig voort met de sfeer van een zwoele zomeravond, met soms wel herkenbare gevoelens/gedachten uit je eigen jeugd. Het verhaal is niet spectaculair; je bent als kijkers slechts getuige van het verloop van één zomernacht in een typische Amerikaanse buitenwijk. Maar die ongedwongenheid maakt het tot een ideale film voor een rustig avondje.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2012, 15:06 uur
verrassend goeie film..
De eerste 20 minuten moet het nog wat opgang komen,. maar dan wordt je helemaal meegenomen in deze film..
Dus echt een leuke film...
4***