Raid on Entebbe (1977)

geregisseerd door
Irvin Kershnermet
Peter Finch,
Yaphet Kotto en
Charles BronsonGebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een vliegtuig van Air France wordt gekaapt op weg van Frankrijk naar Israël door de PLO. Het toestel, met aan boord ca. 100 joodse passagiers, landt uiteindelijk op Entebbe, de luchthaven van de hoofdstad van Uganda. Dan gaat de president van Uganda, dictator Idi Amin Dada zich er ook mee bemoeien. De Israëliërs zouden niet onderhandelen. Toch ondernemen ze een zeer gewaagde reddingsactie, door met minder dan 500 commando's helemaal naar Uganda te vliegen, en de passagiers te bevrijden, in een van de meest succesvolle militaire operaties ooit.
[permalink] geplaatst op 13 mei 2003, 22:31 uur[volledig offtopic] En schaam u vooral niet om het schitterende nummer van The Mountain Goats met dezelfde titel te
downloaden van hun site [/volledig offtopic]
5,0
[permalink] geplaatst op 8 april 2005, 0:41 uurwie heeft deze film voor mij te koop of te huur tegen elk aannemelijk bod vr. gr. maurice van den berg moopsart@caiway.nl
3,5
[permalink] geplaatst op 8 april 2005, 6:49 uurZe mogen hem van mij weleens op dvd uitbrengen...
[permalink] geplaatst op 8 april 2005, 13:12 uurJa! Klinkt erg interessant allemaal..
[permalink] geplaatst op 19 november 2007, 0:09 uurEr is wel een docu gemaakt.
situation kritical
3,5
[permalink] geplaatst op 17 mei 2008, 9:20 uurEn soms vind je zo'n film gewoon op een oude Betamaxband... Al wordt het hier en daar een tikje oubollig gebracht, kijkt het toch prima weg.
[permalink] geplaatst op 28 november 2008, 13:55 uurOnbegrijpelijk dat deze film nog niet onder de docudrama's op dvd is verschenen. Dit waargebeurde verhaal verdiend het om op dvd uitgebracht te worden.
Was zeer indrukwekkend die bevrijding in die luchthaven.
3,5
[permalink] geplaatst op 12 december 2008, 13:45 uurEr is een Duitse DVD maar de kwaliteit moet beroed zijn.
3,5
[permalink] geplaatst op 25 februari 2009, 12:58 uur9 april op DVD bij A-film, ze gaan schijnbaar een hele reeks Bronson films (opnieuw) uitbrengen:
A-Film
2,5
[permalink] geplaatst op 3 april 2009, 14:45 uurVanaf 9 april a.s. beschikbaar bij Bol.com
[permalink] geplaatst op 15 mei 2009, 21:00 uurmaurice v/d berg schreef:
Is gewoon te koop bij frs en bol.com
2,0
[permalink] geplaatst op 28 oktober 2009, 14:54 uurmatig filmpje met een klein rolletje van Bronson.
nergens spannend of indrukwekkend.
niet mijn film,hoewel ik wel een liefhebber van Charles Bronson ben...

3,0
[permalink] geplaatst op 6 december 2009, 22:39 uurAardige vrij veel van het zelfde film.
Er gebeurt alleen 1 ding maar wordt goed geacteerd.
1,0
[permalink] geplaatst op 9 december 2009, 20:23 uurDe DVD van A-film (zie melding van Quentin) is gemaakt van een videoband (let op een typische "fout" van een veelgebruikte videoband op 1:50:21 in de film), maar desalniettemin redelijk om aan te zien met enige kleurvervaging.
Inhoud is mij teveel Israel-propaganda.
[permalink] geplaatst op 23 oktober 2010, 23:49 uurIk heb deze dvd gekocht op dvd bij A-film, ik ben eigenlijk wel zwaar teleurgesteld, het beeld is niet wat het moet zijn, zeker nu de prijs meevalt voor een blu-ray disc. Ik zou zelfs beschaamd zijn om dit zo uit te brengen, ik had er zo op gehoopt om eindelijk wat meer films van Charles Bronson aan mijn collectie toe te voegen, dit komt gewoon de films niet ten goede, echt niet. Het is géén 5 euro waard per dvd, het is eigenlijk niets waard!
2,5
[permalink] geplaatst op 6 september 2011, 15:09 uurVandaag herzien en mijn stem verlaagd van 3.5 naar 2.5*.
Voornamelijk bij de inval gaan er toch wat zaken mis met de film. Zo zie je eerst iemand in het vliegtuig zijn gezicht camoufleren om vervolgens een pet met brede witte band op te zetten, nadat ze uit het vliegtuig zijn zie je overigens niemand meer met gecamoufleerd gezicht. Er word halverwege de film besloten om alleen maar scherpschutters mee te nemen, er word ook gezegd dat ze moeten schieten met korte salvo's, later zie je ze van uit de heup op vol automatisch in de rondte schieten...
Tja een van de meest succesvolle militaire akties ooit? Wat wil je, 500 soldaten tegen 7 terroristen...
De Palestijnen worden door de Israëlische regering steeds maar terroristen en moordenaars genoemd, dat komt in deze film toch wat vreemd over, aangezien zij in deze film niemand doden en zelfs voor de passagiers die het nodig hebben medische hulp regelen. De passagiers worden dan wel gegijzeld, maar ze worden niet bepaald slecht behandeld.
Mijn toch al vrij grote antipathie voor Israël word er door deze film niet beter op.
2,5
[permalink] geplaatst op 6 september 2011, 16:37 uurer kwamen 2 van deze films uit rond dezelfde tijd.
In de andere, Victory at Entebbe, zien we grote namen van die tijd met o.a. Kirk Douglas, Anthony Hopkins, Helmut Berger, Liz Taylor, Burt Lancaster, en zelfs Linda Blair van The Exorcist in een kleine rol.
Ze zijn allerbij redelijk maar zeker niet goed vanwege veel foutjes in wat uitzien als low-budget films, maar ik vond Victory at Entebbe ietjes beter dan deze verfilming, al vind ik in deze Yaphet Kotto wel beter als Idi Amin.
Victory at Entebbe (1976)
wat me wel ineens opvalt is dat de twee die Idi Amin spelen, Kotto in deze, en Julius Harris als Amin in de andere, samen meededen als schurken in de Bond film Live & Let Die