134.914 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.898 berichten | 4.931.532 stemmen

locatie: Films » The Adventurers (1970) » Info

Actie
171 minuten

geregisseerd door Lewis Gilbert
met Candice Bergen, Bekim Fehmiu en Ernest Borgnine

De playboy Dax Xenos moet beslissen of hij mee wil vechten aan de vrijheid van van zijn geboorteland in Zuid-Amerika of dat hij wil blijven genieten van de jet-set in Europa.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 oktober 2005, 11:06 uur
Van deze film heb ik op tv ooit eens een zwaar gecensureerde versie van ongeveer een goei 120 min. lang gezien en die was véél beter dan de originele versie met z'n veel te lange speelduur van 171 min.
Een degelijke actiefilm/drama met een grootse cast en enkele memorabele actiescenes, maar als je kan, ga dan voor de korte, in plaats van voor de lange versie.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2008, 18:08 uur
had oorspronkelijk deze film in de bioscoop gezien en veel indruk gemaakt - recent op dvd gezien en het viel in die opzicht zwaar tegen! Het is geen slechte film maar eigenlijk niet goed genoeg om echt aan te raden.
ik denk dat het te maken had dat het was eerste film dat ik ging kijken in de bioscoop voor 16 jaar en ouder toen ik nog geen 16 was. jaren later kijk je terug als adult en heb een andere inzicht, etc

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 november 2008, 0:52 uur
Kan me alleen herinneren dat ik het heel slecht vond.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 juni 2010, 11:50 uur
Is jeugdsentiment en was destijds erg onder de indruk.
Recentelijk weer bekeken en vind het nog steeds de moeite waard.