Restless (2011)

geregisseerd door
Gus Van Santmet
Mia Wasikowska,
Henry Hopper en
Ryo Kase'Restless' vertelt het verhaal van de terminaal zieke Annabel (Mia Wasikowska), die verliefd wordt op een jongen die ervan houdt om zoveel mogelijk begrafenissen bij te wonen. Deze jongen heeft ook een vriend, die alleen hij maar ziet; de geest van een Japanse kamikazepiloot uit de Tweede Wereldoorlog.
2,5
[permalink] geplaatst op 28 december 2011, 18:52 uurNadrukkelijk sentimentele, melancholieke, zwaarmoedige, zonderlinge tragikomedie, met sterke, levensechte personages, waarin de dood alomtegenwoordig is en geromantiseerd wordt, maar het verhaal uitermate zwak en niet bijster origineel is. Daarbij komt dat het te verwachten conflict tussen de beide hoofdpersonen niet logisch overkomt. Wel biedt de film enige wonderschone beelden en wordt duidelijk dat de regisseur een hymne op het leven en de liefde heeft willen maken en gefascineerd is door het leven vlak voor de dood.
3,0
[permalink] geplaatst op 10 januari 2012, 21:46 uurAan de saaie en druilerige kant helaas, ondanks de acceptabele prestaties van de twee hoofdrolspelers. De uitwerking van het karige gegeven kent gewoonweg te weinig interessante en/ of onderhoudende aspecten om de film boeiend te houden. Het kabbelt allemaal maar door.
2,5
[permalink] geplaatst op 11 januari 2012, 18:19 uurLaat ik voorop stellen dat er niets mis is met de acteerprestaties van de twee jonge hoofdpersonen. Ze doen het meer dan prima. Mia net wat beter dan Henry, maar enfin. Toch ontbrak er iets. Ik kan het niet precies aangeven wat het nou is, een bepaald.. gevoel. Ik ervaarde de film grotendeels als vermoeiend, traag en.. leeg. Kleurloos, bijna. Toch heeft het me af en toe wel wetend te ontroeren, en heb ik hem ook tot aan de aftiteling afgekeken. De sfeer is met vlagen melancholisch en enkele dialogen zijn ook de moeite waard.
Toch viel het me in zijn totaliteit allemaal wat tegen. Ik had verwacht een sterkere band te krijgen met de twee jonge mensen, maar dit bleef uit. Ik voelde me geen enkel moment in de film gezogen, maar keek toe vanaf een ruime afstand.
Waarschijnlijk is het simpel gezegd niet mijn soort film.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 januari 2012, 2:31 uurTraag, melancholisch, bevreemdend en fascinerend. Favoriet Gus van Sant krijgt het weer voor elkaar om onder de huid te kruipen... Weg met de hap klare brokken, ontwijk de clichés en omarm het kleine canvas! 'Restless' is prachtig...
4,5
[permalink] geplaatst op 18 februari 2012, 19:57 uurIk vond het wel een unieke film, nooit eerder zoiets gezien op de manier waarop het in deze film belicht wordt.
De kwetsbaarheid van leven en dood wordt op een pure manier benadrukt.
Ik vond het een schattige film en werd er ook wel door geraakt, al werd de nadruk daar niet op gelegd.
Zou eigenlijk wel meer van dit soort films willen zien, maar ik verwacht die niet snel te vinden.
4,5
[permalink] geplaatst op 2 maart 2012, 23:12 uur
3,5
[permalink] geplaatst op 21 maart 2012, 0:08 uurAlleen vanwege de laatste paar minuten doe ik er een ster bij. Zware film, maar die laatste minuten hebben echt indruk gemaakt. Prima geacteerd. Vreemd verhaal.
3,5
[permalink] geplaatst op 5 mei 2012, 17:53 uurVond het een mooie kleine film waarbij liefde en de dood de boventon voerde. Of misschien kan ik beter zeggen de dood die een ode brengt aan het leven en alles wat dat zo mooi maakt. De 2 hoofdpersonages deden het prima qwa acteerwerk en de film werd nergens sentimenteel of overdreven, wat deze film goed deed weg kijken, al moet je er wel de tijd voor nemen