134.917 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.979 berichten | 4.931.467 stemmen

locatie: Films » One Day (2011) » Info

Drama / Romantiek
108 minuten

geregisseerd door Lone Scherfig
met Anne Hathaway, Jim Sturgess en Georgia King

15 juli 1988. Na één dag samen te hebben doorgebracht, ontstaat er tussen de tegenpolen Emma Morley (Anne Hathaway) en Dexter Mayhew (Jim Sturgess) een vriendschap voor het leven. Twee decennia lang kijken we op 15 juli hoe het met Em en Dex gaat en hoe hun levens met elkaar verwikkeld zijn. Hun relatie verschuift in de loop der jaren, totdat ze zich op een bepaald punt in hun leven realiseren dat hetgeen waar ze naar zoeken en op hopen, dichterbij is dan ze al die tijd hebben gedacht. Totdat die ene dag in 1988 voor altijd een andere betekenis krijgt…

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 maart 2012, 19:02 uur
Jolienepien schreef:
Ik heb het boek gelezen en ik wil deze film echt heel graag zien! De hoofdrollen worden ook nog eens vertolkt door twee van mijn favoriete acteurs!

Zonder de film gezien te hebben geef je al een 4 ? Das erg knap dan...

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2012, 14:22 uur
Ik had echt helemaal niks met deze 2 slap ouwehoerende hoofdpersonen. Ze konden me echt totaal niet boeien, vooral ook omdat er werkelijk niks origineels gebeurd in het begin. Ben dan ook afgehaakt in het eerste half uur.

Slappe hap met bijpassende weke muzak... tijdverspilling. Me zelden zo verveeld in zo'n korte tijd. Goed om bij in slaap te vallen.

:Z :Z :Z

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

One Day (Blu-ray) (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

One Day (€ 16,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

One Day (€ 16,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 maart 2012, 21:11 uur
Langdradig gezeur.

De twee hoofdpersonen blijven maar een beetje om elkaar heen draaien, en interessant, romantisch of spannend wordt het daarbij nergens. Het verhaal wordt daarbij hoe langer hoe suffer en ongeloofwaardiger, totdat dan de plotwending komt die moet voorkomen dat de film helemaal van zeurderigheid uit elkaar valt. Bah. En dan komt het einde nog - en wordt het verhaal nog stompzinniger. Het houvast in de film - de terugkerende dag - werkt niet, komt niet tot uiting, blijft bijna compleet in het niets hangen. De romance die er zou moeten zijn mis ik volledig, ik zie niets van spanning, chemie of zelfs maar interesse - totdat het veel en veel te laat is.

Anne Hathaway is al zeker niet m'n favoriete actrice deze eeuw - en daarnaast heeft ze het zeldzame talent om vooral in mislukte films te spelen, lijkt het. Ze steekt hier wel met kop en schouders boven de rest uit. En dat is nou niet bepaald een compliment.

Extra vermelding nog voor de muziek. Zeker de meest irritante soundtrack van de afgelopen jaren. En ook dat is beslist geen compliment.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 april 2012, 11:32 uur
Prachtige genrefilm over 2 gewone, niet bijster interessante mensen, die elkaar afstoten en aantrekken, en die eigenlijk niet zonder elkaar kunnen. Het is juist het alledaagse dat deze film bijzonder maakt. Geen grote gebaren of exceptionele gebeurtenissen, gewoon een leven zoals dat van jou of mij. Ben geen grote fan van Anne Hathaway, maar zij laat hier zien wel degelijk kwaliteiten te hebben. Erg mooie film.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 april 2012, 23:04 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
One Day is een meeslepend, romantisch drama.
De film volgt Emma en Dexter en je ziet hoe hun leven vordert op één dag in een jaar: de vijftiende juli. Het is leuk om te zien hoe ze hun leven leven en hoe ze opgroeien met/zonder elkaar. Het einde dat Emma sterft door een tragisch ongeluk sloeg in als een bom. Die plotwending zorgt ervoor dat ik de film een halfje meer dan bedoeld geef. Want ik keek voor de rest van de film vol ongeloof en half geschokt. Een mooie 4*.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 april 2012, 17:21 uur
HAFC1903 schreef:
Jolienepien schreef:

Zonder de film gezien te hebben geef je al een 4 ? Das erg knap dan...
Dat bericht had ik geschreven toen ik de film nog niet had gezien. Intussen heb ik hem op dvd gekocht en gezien.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 mei 2012, 21:19 uur
Deze romantische film ook eens geprobeerd en het was niet mis, maar wel een beetje langdradig. Je weet dat ze voor elkaar bestemd zijn en er dan toch zo lang over moeten doen, het bleef precies maar duren. Naar het einde toe kwam er nog een twist, niet echt onverwacht, maar 'k had toch verschoten.
De cast deed het wel goed en was wel goed gekozen.
'k heb het me niet beklaagd, alleen wat jammer van het trage tempo.