134.917 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.979 berichten | 4.931.467 stemmen

De la Part des Copains (1970)

Alternatieve titel: Cold Sweat

De la Part des Copains (1970)
25 stemmen | gemiddelde 2,70
mijn stem:
12 jaar geweld angst grof taalgebruikItalië / Frankrijk / België
Actie / Thriller
94 minuten

geregisseerd door Terence Young
met Charles Bronson, Liv Ullmann en James Mason

Het verleden van een koppige Amerikaan die in Frankrijk woont, speelt hem op als hij betrokken wordt bij drugshandel door een gewetenloze drugsbaron die het heeft voorzien op landgenoten.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2004, 14:37 uur
Is dit niet fatsoenlijk op dvd?

FisherKing
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2004, 15:08 uur
Is die van Amazon.FR bagger ?

Overigens originele poster geplaatst.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 november 2006, 15:20 uur
Nu is er een fatsoenlijke Nederlandse dvd-uitgave van Universal verkrijgbaar.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 augustus 2008, 21:27 uur
Geen onaardige actie met de stoicijnse Bronson en zijn vrouw Ireland. Met name Mason is weer eens goed op dreef. Niets bijzonders maar wel onderhoudend. Van de beroemde Bond-regisseur (en laten we vooral het schitterende Wait Until Dark niet vergeten). Young kan beter maar toch is deze film redelijk.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2009, 23:14 uur
Doorsnee film had beter verwacht Charles Bronson.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 oktober 2010, 20:04 uur
Goede film met Bronson en een vleugje spanning. Aardig acteerwerk en een goed verhaaltje zorgen dat dit geen slechte film wordt. Soms is de film een beetje tam maar de rest is wel prima. 3,5.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2012, 0:48 uur
Viel me tegen. Zeker niet de beste Bronson.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 april 2012, 12:58 uur
Ai, dat is jammer! Voorafgaande aan de film had ik al behoorlijk lage verwachtingen, maar werd erg verrast door het sterke spel van Charles Bronson en het heerlijk geheimzinnige verhaal. Echt op en top een mysterieuze thriller die me nog deed denken aan het betere werk van Alfred Hitchcock. De personages leken interessant en Zuid-Frankrijk is hier een prima decor voor een jaren zeventig misdaadthriller. Na een interessante ontknoping aan geheime verledens, afpersingen en dergelijke vervolgt Cold Sweat met een heel middelmatige reeks ontwikkelingen. Ineens is die gave sfeer weg en wordt het verhaal erg middelmatig. En dan is Cold Sweat ineens een lange zit die enkele op wat losse momenten nog leuk wordt. Zo was de achtervolging in de bergen nog wel de moeite waard, maar in de film zelf had echt wel meer gezeten.