Blood For Dracula (1974)
Alternatieve titels: Dracula Cerca Sangue di Vergine... E Morì di Sete!!!, Andy Warhol's Dracula, Young Dracula

51 stemmen | gemiddelde 2,80
Italië / Frankrijk
Horror103 minuten
geregisseerd door
Paul Morrisseymet
Joe Dallesandro,
Udo Kier en
Arno JuergingGraaf Dracula is een vampier die regelmatig een bepaalde hoeveelheid bloed van een maagdelijke vrouw moet drinken. Daarom besluit hij af te reizen naar Italië, waar families dusdanig religieus zijn dat de dochters voor het huwelijk nog maagd zijn. Hij komt aan bij een gezin met maar liefst vier dochters die spoedig uitgehuwelijkt zullen worden, maar als Dracula hun bloed probeert te drinken blijken ze niet zo onschuldig te zijn als ze beweren. Bijkomend gevaar is de dienaar Balato, die Dracula's vreemde gedrag met argusogen bekijkt.
[permalink] geplaatst op 26 november 2002, 2:06 uurNiet de beste Dracula-film, maar wel de meest aandoenlijke Dracula
3,0
[permalink] geplaatst op 1 december 2002, 2:26 uurEen beetje vreemd, maar wel lekker...
[permalink] geplaatst op 3 juli 2003, 19:13 uurEen beklemmende film die ik 20 jaar geleden heb gezien. Natuurlijk zijn er veel betere films over dracula gemaakt maar ik moet toegeven dat Udo Kier geweldig is als Dracula.
[permalink] geplaatst op 5 juli 2003, 23:13 uurEva schreef:
Een beetje vreemd, maar wel lekker...
Rivella Light?

2,5
[permalink] geplaatst op 1 november 2006, 16:53 uurDat ik doorgaans niet zo van Dracula/vampier films heeft mij er niet van weerhouden deze door onder andere Warhol geproduceerde film te kijken. De hand van Warhol is bij deze geregisseerde van Morrissey ver te zoeken. Heb ook nog Flesh of Frankens klaarliggen, al zal het daar niet heel veel anders zijn. Daarbij komt wel dat ik veel leukere ervaringen heb met Frankenstein films.
Maar positief iets dan; Udo Kier is fenomenaal! De beste man voor deze rol. Ondanks dat ik mij nog vrij verveeld heb tijdens het kijken, maakte hij zoveel goed. Pefecte Dracula. Ook Claudio Gizzi's muziek mag niet ongenoemd blijven. Polanksi duikt ook nog even op een in cameo. 2.5 sterren
3,0
[permalink] geplaatst op 17 april 2007, 16:01 uurIs dit een originele poster.....?!±
[permalink] geplaatst op 17 april 2007, 16:10 uur
[permalink] geplaatst op 16 september 2008, 13:21 uurMooie settings, goede acteerprestaties (jammer van de accenten) en een interessant thema maken dit in mijn ogen tot een sterke film. Zowel arthouse als exploitatie. De muziek is in zijn eenvoud geweldig. Voor een langere recensie van mijzelf:
klik.
4,5
[permalink] geplaatst op 17 mei 2009, 0:59 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWat mij betreft vertoond Udo Kier hier de beste vertolking van Graaf Dracula (Nosferatu daargelaten). De beste man is een gladde, charismatische vampier in iedere vezel van z'n lichaam en zijn totale controle en intense ogen weten het dodelijke en charmante uitmuntend te combineren. De totale overgave en het schokken in de throw-blood-up scenes is ongelooflijk Nogal plat geschoten maar dat geeft niets wanneer we met een dusdanige sfeer en fris verhaal te maken hebben. Deze platheid draagt overigens met momenten ook bij aan de heftigheid van de paar aanwezige bloederige scenes. Het is haar roekelooze, rebelse karakter en sfeerfolle frisse take op het vampierverhaal wat Blood For Dracula tot een geweldige cultklassieker en heerlijk stukje horror maakt.
0,5
[permalink] geplaatst op 25 november 2009, 19:06 uurdeze film is moglijk de wel meest drieste en ook tevens slechtste verfilming van bram stokers boek ooit gemaakt.udo kier is de enigste reden waarom iemand dit gedrocht zou kijken. deze speelt namelijk een prachtrol die hij toch eens in een betere versie zou moeten overdoen.de rest van de acteurs spelen zo ontzettend slecht dat ze de film compleet verpesten.
4,5
[permalink] geplaatst op 13 augustus 2010, 10:52 uurRecentelijk deze en Flesh For Frankenstein weer eens bekeken en bijzonder genoten van Morrissey's bijzondere adaptaties. De combinatie van horror, erotiek en humor werkt in beide films uitstekend en Udo Kier speelt werkelijk fenomenaal. De films zijn bovendien prachtig geschoten door Luigi Kuveiller.