Colombiana (2011)

geregisseerd door
Olivier Megatonmet
Zoe Saldana,
Jordi Mollà en
Lennie JamesOp haar 10de zag Cataleya Restrepo hoe haar ouders in Colombia werden afgeslacht door drugsbaron Don Luis. Ze groeit op als keiharde huurmoordenaar voor haar oom Emilio in Chicago. Maar in haar vrije tijd is ze op zoek naar het enige dat haar drijft: het vinden van de moordenaars van haar ouders.
3,5
[permalink] geplaatst op 12 maart 2012, 21:25 uur'k vond het wel een puike actiefilm. Niet echt een verrassende wraakfilm, maar hij kijkt wel vlot weg. De cast deed het goed en er zat genoeg vaart in het verhaal.
Uitstekend om languit in je zetel te ploffen en deze eens op te zetten.
3,5
[permalink] geplaatst op 28 maart 2012, 15:39 uurPrima te pruimen actiefilm.
3,0
[permalink] geplaatst op 2 april 2012, 9:34 uurBehoorlijke actiethriller die vooral in het eerste gedeelte van de film indruk weet te maken.
De ontsnapping als kind voor de drugsbaron wordt knap in beeld gebracht.
Daarna zijn de eerste twee kills als huurmoordenares ook wel moeite : stijlvol gefilmd !
Helaas wordt het wat minder in het tweede gedeelte op gebied van degelijke actiescènes en vooral de ultieme wraakscène laat het wat afweten op dat vlak. 6,5/10
4,0
[permalink] geplaatst op 6 april 2012, 21:16 uurVoor mij is/was deze film een ware traktatie

.Van begin tot het eind geen minuut verveeld(zou hem zo nog een keer kunnen kijken).Aanrader.
3,5
[permalink] geplaatst op 9 april 2012, 16:59 uurDit was een actiefilm zoals die hoort te zijn. Hoe standaard het verhaal ook, het is gewoon goed uitgewerkt. Dik anderhalf uur actie! Ik heb deze sávonds gezien toen ik terug kwam van het misbaksel dat veel aandacht krijgt 'Haywire'. Maar die kan op geen enkkele manier tippen aan deze toffe actiefilm 3,5*
4,0
[permalink] geplaatst op 14 april 2012, 23:33 uurondanks het wat veel uitgekauwde concept toch een heel erg prima actiefilmpje !
Goed acteerwerk. Lekkere sfeer.
3,0
[permalink] geplaatst op 15 april 2012, 13:13 uurPrima aktie film.
Niets meer en niets minder
4,5
[permalink] geplaatst op 18 april 2012, 9:42 uurSpannend van begin tot einde. Deze film had van mij nog langer mogen duren!
4,0
[permalink] geplaatst op 23 april 2012, 11:59 uurUitstekende en orginele ( vrouwlijke hoofdrol) film !! Toppertje !!
3,0
[permalink] geplaatst op 1 mei 2012, 14:39 uurFilm ging als een achtbaan... maar net als een achtbaan weet je van te voor waar hij heen gaat.
Originaliteit : nihil
Geloofwaardigheid : nihil (meligheid en cliche's worden niet gespaard en het gaat toch allemaal heel erg vlot.) De manier waarop de fbi haar op het spoor komt alleen al houd helemaal geen steek

Aktie : In overvloed
Maar toch verstand op 0 en dan is dit geen slechte film.
Krappe 3*
1,5
[permalink] geplaatst op 2 mei 2012, 13:05 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWaar simpele actiefilms doorgaans de grond in geboord worden, verbaas ik me hier over de hoge notering. Meestal voel ik me geroepen om de ondergewaardeerde pareltjes te verdedigen, maar hier geldt absoluut het omgekeerde. Wat een poepfilm!
Het verhaal is gebaseerd op 1001 bullshit toevalligheidjes (met als toppunt de ridicule situatie die ontstaat uit het mailen van de foto op de telefoon). Zoe Saldana is een afgrijselijke miscast als actieheldin. Ze is het type dat zich elk uur druk maakt om haar nagels en iedere dag tot in de puntjes nauwkeurig plant waar ze exact gaat shoppen om haar toch al smakeloos ingerichte villa nog verder onder een nutteloze berg schoenen, sieraden en handtasjes te bedelven. Met andere woorden: het hokje bij ‘ongeschikt’ wordt zonder enige twijfel keurig volgekrast. Daar helpt geen enkele stoere blik bij. De grootste grap is dan nog haar sniper riffle (waar welgeteld 1 schot uit komt gedurende de film) van twee meter lang, waar ze eerst mee door ventilatieschachten beweegt en verder niet beseft dat haar anorexia armpjes breken bij de eerste de beste terugslag van dat wapen. De boordkartonnen karakters bieden niets om het gebrek aan diepgang te compenseren. Er is geen humor, geen goede oneliners, geen badassheid, niets! Kortom, een zwaar ondermaatse actiefilm waarin wat mij betreft ook nog weinig te beleven valt. Plotgaten waar je de Mount Everest in kunt verstoppen en zodanig weinig actie dat het haast een romantische film is. Ik heb ze slechter gezien, maar daar is werkelijk alles mee gezegd.
0,5
[permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 11:10 uurBelachelijke film in alle opzichten.
En nog fake ook, de beelden in Colombia zijn niet eens in Colombia geschoten.... Waardeloos script verder.
3,0
[permalink] geplaatst op 24 mei 2012, 21:41 uurPrima vermakelijke film.
De cliche's springen wel van het dook af maar dat moet je bij zulk soort film
maar met een korreltje zout nemen vind ik.
De film ging als een trein door, maar de voorspelbaarheid was er vanaf te druipen.
De ongeloofwaardigheid ook, ik kan me er zelf niet aan ergeren.
De gevechten zagen er leuk uit, zoals in de gevangenis was mooi bedacht. Leuk gedaan
ook. Kleine Cathyela zag er schattig uit.
Nee prima vermaak hoor.
3,0
[permalink] geplaatst op 26 mei 2012, 2:10 uurOver de top actiefilm, met zeer onrealistisch verhaal, toch blijft deze film boeien, vooral vanwege de vele actie momenten.