A Child Is Waiting (1963)

10 stemmen | gemiddelde 3,10

Drama102 minuten
geregisseerd door
John Cassavetesmet
Burt Lancaster,
Judy Garland en
Gena RowlandsJean Hansen gaat werken als lerares op een school voor gestoorde kinderen. Vooral de jonge Rueben, die allang niet meer door zijn ouders is opgezocht, heeft haar speciale aandacht. Maar Dr. Matthew Clark, het hoofd van de school is hier niet blij mee.
4,0
[permalink] geplaatst op 30 april 2004, 17:02 uurUitstekende drama, en heel sympathiek.
Lancaster, Garland, Cassavettes en (producent) Stanley Kramer hadden hier allemaal een verschrikkelijke ervaring mee. Cassavettes werd na het filmen ontslagen en Kramer heeft de film gemonteerd. Cassavettes wou erna nooit meer een grote studio film maken.
[permalink] geplaatst op 31 mei 2009, 15:19 uur
3,0
[permalink] geplaatst op 1 juni 2009, 10:39 uurFijn! Ik had m toevallig net gezien, maar kon mijn VHS niet overzetten naar HDD ivm de NTSC toestanden.
Cassavetes' grootste studio project is natuurlijk geen vergelijk met zijn gekende 'eigen' werk, maar er zitten hele rake momenten in, met name met Garland (Lancaster is moeilijker te verteren). En in beeldtaal zitten er onmiskenbaar zaken in van de onafhankelijke geest met rare hoeken, lege totalen.
Maar fijn om straks Cassevetes ook nog op een fatsoenlijke manier te kunnen completeren.
3,0
[permalink] geplaatst op 14 januari 2010, 21:15 uurIn zijn geheel op youtube kunnen bekijken.
Iets conventioneler dan C's jaren 70 films, maar vooral sommige camera posities verraden toch wel een eigenzinnige aanpak.
en ik vond Lancaster het ondanks zijn bekende harkerigheid nog best aardig doen.
Beter dan tijd-en thema genoot, The Miracle Worker, die wat sentimenteler en kunstmatiger aandoet.
3,0
[permalink] geplaatst op 2 maart 2010, 21:13 uurOok uit in Nederland, niet bij Lumiere, maar bij Lime Lights in de zogenaamde Hollywood Classics collection.
[permalink] geplaatst op 23 januari 2012, 10:46 uurQuerelle schreef:
In zijn geheel op youtube kunnen bekijken.
Moet dit nou?

3,0
[permalink] geplaatst op 23 januari 2012, 11:13 uurnee hoeft niet, maar voor liefhebbers die hem graag willen zien en er geen bezwaar tegen hebben om hem op youtube te kijken kan het nut hebben. Wat is je bezwaar?
[permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 14:36 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenVeel conventioneler dan de rest van Cassavetes, maar zoals eerder gezegd is zijn hand bij vlagen best te herkennen. Bijvoorbeeld in de scene waarin Rueben football speelt en de scene waarin Garland (in een heel sterke rol) voor het eerst de liedjes van de musical oefent. Doordat er een hoop èchte kinderen in rondlopen en geen acteurs en doordat het geheel op locatie is opgenomen vrij naturel, ondanks dik aangezette strijkers in sommige scenes. Verder nogal een film die een boodschap moet overbrengen (in die zin wel iets voor de idealist Kramer), met hetzelfde verloop als tientallen andere films. Misschien was het avontuurlijker geworden als Cassavetes zelf had kunnen monteren. Ik verdenk Kramer ervan dat hij de boodschap zeer centraal in de film wilde houden.