Smukke Mennesker (2010)

geregisseerd door
Mikkel Munch-Falsmet
Bodil Jørgensen,
Sebastian Jessen en
Mille LehfeldtDe film gaat over vier mensen die verlangen naar liefde. Ingeborg voelt zich erg onaantrekkelijk, in tegenstelling tot Jonas, die zo aantrekkelijk is dat hij zichzelf letterlijk kan verkopen. Anna is een knappe jonge vrouw, maar heeft een fysieke handicap. En Anders is een gevoelige man met een psychische handicap. Alle vier verlangen ze naar liefde en hopen ze op een betere toekomst.
3,5
[permalink] geplaatst op 3 maart 2011, 22:10 uurPijnlijke tragikomedie, vol eenzame mensen op zoek naar liefde. De parade van verknipte figuren en het statische camerawerk doen wel wat denken aan het werk van regisseur Todd Solondz (vooral Happiness), maar in deze Deense variant worden de personages wat liefdevoller behandeld. Hier en daar wellicht iets te zwartgallig en qua montagestructuur hebben we een dergelijke mozaïek van levens wel vaker gezien, maar toch is de film zeer onderhoudend. En de ontknoping is erg mooi.
3,5
[permalink] geplaatst op 4 maart 2011, 14:10 uurIn Nederland op dvd verschenen?
3,5
[permalink] geplaatst op 18 maart 2011, 18:07 uurPrima tragikomedie over verdriet , sex en liefde de film is nooit over the top en voelt heel werkelijk aan. De stukjes met de geamputeerde vrouw en de zoon als gigolo vond ik het best.
Het einde van de film op kerstavond was echt geniaal gevonden.
3,5
[permalink] geplaatst op 1 juli 2011, 18:48 uurOnderhoudende en goed geregisseerde en geacteerde mozaïekfilm (donkere komedie), somber, grimmig en grappig, over ongemakkelijke, pijnlijke en zonderlinge situaties als het op seks en eenzaamheid aankomt, met een mooi einde.