132.201 gebruikers | 82.997 films | 30.189 regisseurs | 3.421.552 berichten | 4.775.043 stemmen

locatie: Films » Ocean's Eleven (2001) » Info

Misdaad / Komedie
116 minuten

geregisseerd door Steven Soderbergh
met George Clooney, Matt Damon en Brad Pitt

De crimineel Danny Ocean komt na een gevangenisstraf van 4 jaar eindelijk vrij. Hij besluit zijn herwonnen vrijheid meteen goed te gebruiken door drie casino's in Las Vegas te beroven. Om deze bijna onmogelijke klus te klaren, verzamelt hij een grote crew professionals om zich heen. Al snel blijkt dat er voor Danny meer op het spel staat dan alleen maar geld: zijn ex-vrouw Tess is namelijk de nieuwe vriendin van Terry Benedict, de eigenaar van de casino's die hij wil beroven.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juni 2011, 22:47 uur
Ik vond er eerlijk gezegd niet zo veel aan. De dialogen vond ik niet grappig. Ik denk dat ik ze toch wat te geforceerd grappig vind overkomen. Daarnaast vind ik het ook nergens echt spannend worden. De karakters vond ik ook niet interessant genoeg om me echt in hun verhalen mee te leven. Gezien de vele positieve reacties hier moet ik hem nog maar eens bekijken. Maar dit keer heeft het me nog niet gepakt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juli 2011, 14:16 uur
Puike misdaad/komedie van de bovenste plank.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Ocean's Eleven (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Ocean's Eleven (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Ocean's Eleven (€ 10,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 oktober 2011, 1:17 uur
om te huilen *:|*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 oktober 2011, 20:23 uur
LoTroPan schreef:
om te huilen *:|*

beargumenteer eens?

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 oktober 2011, 14:50 uur
Nog nooit zo'n intens belabberde film gezien als deze...wat een grote teleurstelling is dit. Gigantische sterrencast en dan nog om te huilen zo dom & slecht.

Zwaar overschatte film dit. Schande!!!

1.5 ster en dat is eigenlijk al te veel. ben nog gul.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 november 2011, 23:30 uur
Zeer matige film. Flauwe personages, slecht gefilmd, niet grappig en niet spannend. Sterrencast op de automatische piloot.

Edit: Bij nader inzien geef ik liever een dikke 1.5.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2012, 11:34 uur
Erg fijne film van Soderbergh, die vooraf al opvalt door de enorme sterrencast.

De kar wordt getrokken door George Clooney en Brad Pitt, die er ook duidelijk zin in hebben. Het verhaaltje is in feite vrij simpel, een beroving van drie casino’s, maar de uitwerking en invulling door Soderbergh mag er zijn, waarbij ook de locatie Las Vegas natuurlijk behoorlijk tot de verbeelding spreekt.

Mede door het enthousiasme van de acteurs en de stijlvolle aankleding, ontstaat er een film die heerlijk wegkijkt en een ontzettend fijn sfeertje kent. De film kent verder erg sterke dialogen en Soderbergh weet met zijn strakke regie ook Las Vegas af en toe op fraaie wijze vast te leggen. Verder wordt er een hoop aandacht besteed aan de voorbereiding en uitwerking van de casino-overval en ook dat ziet er goed uit. De film is verder luchtig en bevat ook de nodige humor.

Erg fijne film dus. Jammer dat het vervolg alleen behoorlijk tegenviel. De derde film is dan overigens wel weer oke.