134.911 gebruikers | 85.732 films | 31.052 regisseurs | 3.508.729 berichten | 4.931.008 stemmen

locatie: Films » The Trip (2010) » Info

Komedie
107 minuten

geregisseerd door Michael Winterbottom
met Steve Coogan, Rob Brydon en Claire Keelan

Er staat Steve Coogan een culinaire week te wachten, wanneer hij in opdracht van een krant een aantal toprestaurants in het Engelse Lake District en Yorkshire Dales gaat beoordelen. Zijn vriendin haakt op het laatste moment af, waardoor hij aarzelend de altijd beschikbare Rob Brydon uitnodigt om mee op reis te gaan. Terwijl ze genieten van haute cuisine drijven de twee vrienden elkaar tot waanzin met hun eindeloze discussies, maar bespreken ze ook de belangrijkste ingrediënten voor een gelukkig leven: familie en vriendschap.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2012, 14:59 uur
Montorsi schreef:
Nog maar eens dan...

Eindeloos gezeik kan erg amusant zijn, maar dan wel als het op een zelfbewuste manier gebeurt.

De acteurs hier spelen zichzelf, maar dan net wat meer aangedikt. En ja dat is leuk, zeker als ze elkaar zo goed aanvullen en aanvoelen. Ik snap dat het niet ieders humor kan zijn, maar ik heb sterk de indruk dat niet iedereen door heeft dat Coogan en Brydon vooral zichzelf te kakken zetten.

Als je die gasten van haar noch pluim kent, kan het wel eens heel vervelend uitpakken, ja. Ik begrijp overigens niet goed waarom hij überhaupt een cinemarelease gekregen heeft, hier in België.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 februari 2012, 22:28 uur
Nogal eenzijdig maar wel vermakelijk filmpje, vooral leuk door de twee hoofdrolspelers. De eindeloze stroom van vage dialogen en imitaties van bekende akteurs zal voor menig kijker nogal vermoeiend zijn, maar ik kon er wel om lachen. Daarnaast valt er volop te genieten van het mooie engelse landschap. Al met al niet één van Winterbottom's betere films, meer een vermakelijk tussendoortje.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Trip, The (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Trip, The (Tv-serie) (€ 17,99)

Trip (€ 18,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2012, 13:12 uur
Wat giechelig (en flauw) geïmproviceerd reisverhaal, zonder plot, met een tweetal overdreven comedianten, die zichzelf lijken te spelen. En toch zijn de conversaties en redeneringen tussen het tweetal, die geen enkele match hebben, grappig. Het reiselement komt prettig over. Echter na verloop van tijd begint het te vervelen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2012, 13:22 uur
stefan dias schreef:
..... Ik begrijp overigens niet goed waarom hij überhaupt een cinemarelease gekregen heeft, hier in België.

foutje denk ik?

Deze film versie was eigenlijk gemaakt voor de noord amerikaanse markt, omdat ze daar bijna geen Steve Coogan komedie series hadden gezien (zoals bij. die met Alan Partridge _O_ )

Knowing Me, Knowing You with Alan Partridge (TV Series 1994–1995) - IMDb

Hier in europa heb je de tv serie The Trip

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2012, 9:30 uur
Uzza_Sparta schreef:
stefan dias schreef:

(zoals bij. die met Alan Partridge _O_ )

Knowing Me, Knowing You with Alan Partridge (TV Series 1994–1995) - IMDb

Hier in europa heb je de tv serie The Trip

AHAAAA _O_ inderdaad. Heb ze thuis . Op VHS ;-)
Zonder Alan Partridge, geen David Brent.

Zowel de semi-pseudo-docu als het onsympathieke personage.
Het is geen wedstrijd en ze zijn allebei leuk, maar geef mij toch maar Coogan. :-)

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 februari 2012, 16:37 uur
Ik heb moeite moete doen om deze film uit te zien. Wat een ongelooflijke saaie en humorloze film.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2012, 17:47 uur
Best een leuke film hoor, op zich weinig diepgang maar wel veel mooie omgevingsbeelden en kleine scenes tussen door hoe ze de gerechten klaar maken.

Het is vermakelijk en vond het nergens echt vervelend, al viel me wel op dat ze iemand als Caine erg goed konden nadoen maar bij Allen wel een beetje door de mand vielen :P
Man in a box was trouwens wel erg knap gedaan, geen idee hoe hij dat stemmetje deed.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2012, 14:28 uur
Vermakelijke film, die het vooral moet hebben van de mooie plaatjes van het Engelse platteland. Ik vond de grappen van de komieken niet altijd even geslaagd, maar heb me geen moment verveeld tijdens deze roadtrip. Het einde vond ik ook mooi in elkaar gezet.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 april 2012, 12:02 uur
Best geinig, maar niet veel meer dan dat. De typetjes die ze nadoen zijn goed gedaan, maar na een uur weet ik het wel, en beginnen de imitaties te vervelen en zelfs te irriteren. Prachtig om te zien hoe de maaltijden werden bereid. Het einde viel me tegen, ik had meer ontwikkeling in de personages verwacht. Het gevoel wat ik had was slechts: "Nou dat was het dan... doei, de film is afgelopen hoor, u kunt naar huis."