Atlantis: The Lost Empire (2001)
Alternatieve titel: Atlantis: De Verzonken Stad

479 stemmen | gemiddelde 2,89
Animatie95 minuten
geregisseerd door
Gary Trousdale en
Kirk Wisemet de stemmen van
Michael J. Fox,
James Garner en
Leonard Nimoy1914: Milo Tatch denkt dat hij de locatie heeft gevonden van het legandarische Verloren Continent. Een excentrieke miljonair geeft Milo een crew zodat hij zijn theorie kan testen. Wanneer ze Atlantis vinden blijkt dat de cultuur langzaam uitsterft omdat de bewoners hun oude geschriften, waarin hun mysterieuze krachtbron wordt beschreven, niet meer kunnen lezen. De nieuwste Disney, die dit keer wat serieuzer is dan normaal.
3,0
[permalink] geplaatst op 17 april 2011, 14:42 uurBest wel een leuke film, mooie tekenstijl =)
3,0
[permalink] geplaatst op 13 juli 2011, 16:50 uurvrij korte film die wat meer te bieden had kunnen hebben. Grafisch wel mooi maar jammer genoeg al wat gedateerd. De teamleden vond ik het leukste samen met de zoektocht naar atlantis. Deze toont heel wat gelijkenissen met avatar => hoewel avatar beter is natuurlijk.
3,5
[permalink] geplaatst op 12 augustus 2011, 15:21 uurLeuke film. In tegenstelling tot wat vele anderen vinden, vind ik dit juist één van Disney's leukste tekenfilms. De spanning en de humor zijn erg goed. Het verhaal is niet bijzonder, maar wordt toch op een leuke en nieuwe wijze gebracht.
Ook las ik in verschillende reacties dat de personages niet goed zijn uitgedacht. Juist dat vind ik erg goed gedaan. Iedereen heeft z'n trekjes en vooral Milo's figuur vind ik erg goed. De passie, maar ook het stuntelige en onhandige is goed over nagedacht en geeft de film de nodige humor.
De animatie is anders dan andere Disney films. Deze is best hoekig en stijfjes getekend.
De kleuren zijn erg goed gedaan. De hoofdkleur blauw is goed gekozen en past in het sfeertje van de film.
Wel vind ik het jammer dat de film zo kort is, waardoor de film al gauw naar het einde krabbelt wanneer je het gevoel hebt dat je net het begin hebt gehad.
*3.5
1,0
[permalink] geplaatst op 30 augustus 2011, 19:21 uurNiet leuk

Lelijk getekend, vage verhaallijn en niet leuke personages.
Vond dat Atlantis alle Disney magie miste!!!
4,5
[permalink] geplaatst op 6 september 2011, 12:12 uurOnlangs de OST gekocht, wat een muziek, geweldig!! Ik kan er uren naar luisteren. Het is zeker geen standaard Disney film, het is serieus, geen oeverloos gezang maar een gewoon een thriller/avonturenfilm. Ik haal er een half puntje af, maar het blijft een van mijn favorieten.
3,5
[permalink] geplaatst op 13 oktober 2011, 21:33 uurTijdje terug gezien en laatst met een 2 kopen 1 betalen aanbieding gekocht. Leuke film, moeite waard.
3,5
[permalink] geplaatst op 8 november 2011, 19:37 uurEen Disneyanimatiefilm, maar wel van een heel ander kaliber dan dat we van hen gewend zijn. Dit keer geen pratende dieren of liedjes, maar wel een degelijke avonturenfilm die niet moet onderdoen voor een gewone avonturenfilm.
Het verhaal boeide en de animaties zagen er mooi uit. De film verveelde ook niet en duurde ook langer dan een gewone animatiefilm (95min).
Wie eens een andere Disney wil zien zal het zich niet beklagen.