134.905 gebruikers | 85.725 films | 31.049 regisseurs | 3.508.594 berichten | 4.930.869 stemmen

locatie: Films » Scorpio (1973) » Info

Thriller
114 minuten

geregisseerd door Michael Winner
met Burt Lancaster, Alain Delon en Paul Scofield

CIA agent Cross (Burt Lancaster) wil van zijn pensioen gaan genieten, maar zijn baas vindt dat hij inmiddels te veel weet en dus dient te worden vermoord. Een klusje voor CIA agent 'Scorpio' (Alain Delon) die het vak net van Cross heeft geleerd en pas na laffe chantage bereid is tot de moord op zijn meester.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2002, 23:03 uur
Je ziet de castingsessie al voor je :

'Okay. Dan hebben we nog die karakterloze laffe hond nodig die onze Lancaster neerschiet...'
'Mm. Dat is link.'
'Weet je wat ? Daar nemen we een europeaan voor'
'Brilliant. Wat denken jullie van dat franse lefgozertje - die Ellen Dellen of zoiets ?'
'Frans ? Het is toch geen nicht ?'
'Dacht het niet'.
'Check dat even. Hij heeft toch ook artistieke films gespeeld.'
'Mijn vrouw heeft er eén gezien. Ze vond 'm een lekker ding.'
'Right. We zijn er uit. Heeft iemand z'n nummer ? Hoe laat is het nu in Parijs ?'

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2002, 23:10 uur
Dat is Alain Delon - Flic Story (1975-Zorro (1974-Granges brulées, Les (1973-Assassination of Trotsky, The (1972-Un flic (1972-Soleil rouge (1971-Cercle rouge, Le (1970-Clan des Siciliens, Le (1969-Samouraï, Le (1967-Gattopardo, Il (1963 en zo zou ik wel ff door kunnen gaan Franse top acteur!

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Scorpio (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Scorpio (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Scorpio (€ 7,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2006, 8:06 uur
meesterfilm, heerlijk beetje in de trant van day of the jackal

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2007, 20:12 uur
Aardige film die m.n. door de aanwezigheid van Lancaster en Delon interessant is. Het plot spreekt me aan, maar het scenario vertoont hier en daar wat kuren.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 maart 2007, 20:46 uur
marzuq schreef:
meesterfilm, heerlijk beetje in de trant van day of the jackal

Precies...goeie spionagefilm met 2 voortreffelijke acteurs onder regie van een bijna `meesterlijke`regisseur.
Delon als supercoole huurmoordenaar stijgt hier ver boven uit.
Lancaster is altijd al goed geweest in zijn vak.
lang geleden gezien en weer `s bekeken op dvd.
Een aanrader!!!!!!!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 april 2007, 20:28 uur
Degelijke film dankzij Lancaster en Delon.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2008, 23:45 uur
redelijke film had mss wat meer actie en spanning in gemogen wel goed geacteerd van delon en lancaster

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2008, 0:01 uur
Redelijke, sfeervolle, typische jaren '70 misdaadthriller. Echte actiefilm kun je het niet noemen, maar er zit een zeer spannende achtervolging te voet in. Ik herinner me de film ook als vrij paranoia, iedereen wordt afgeluisterd/geschaduwd etc-sfeer.
Het plot doet er eigenlijk niet zo toe:
het zijn de twee hoofdrolspelers die de film maken (zonder hen zou het niet echt bijzonder allemaal zijn).
Ongeloofelijk dat Winner in de jaren '80 zo veel rotzooi (oa met Bronson) zou gaan maken.

3,5 ster.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 november 2008, 21:24 uur
Nogeens een mooie film van vroeger met 2 top acteurs .

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 november 2010, 13:18 uur
Een auto ramt twee keer achterwaarts op een andere auto, maar na de eerste keer is er geen deuk of zelfs een krasje te bekennen. Een wel heel opvallende goof. En er mankeert nog wel wat aan. Zo kent het verloop de nodige dingetjes die je achter de oren doen krabben. Winner lijkt sowieso al niet veel tijd te willen nemen om iets uit te stippelen.

Desalniettemin heeft het de ingrediënten en charme van zo'n typische spionage thriller van toen. De achtervolging die leidt tot een bouwput mag er best zijn, Wenen is een fijne locatie en de film ratelt vrolijk verder met de door de wol geverfde leraar met connecties versus de getalenteerde leerling als pruttelend motortje. Gebrekkig, ja, maar ook vermakelijk.

kappeuter
(moderator)