134.910 gebruikers | 85.732 films | 31.052 regisseurs | 3.508.723 berichten | 4.931.005 stemmen

locatie: Films » 127 Hours (2010) » Info

Drama / Avontuur
94 minuten

geregisseerd door Danny Boyle
met James Franco, Amber Tamblyn en Kate Mara

'127 Hours' vertelt het waargebeurde verhaal van bergbeklimmer Aron Ralston (James Franco). Tijdens een tocht in de woestijnachtige bergen van Moab, in Utah komt zijn arm onder een grote rots terecht waardoor hij klem komt te zitten in een diepe kloof. Aron heeft niemand verteld dat hij de bergen in is gegaan, waardoor er weinig hoop lijkt op een eventuele redding. Voor zijn ongeval ontmoette Aron nog wel twee bergwandelaars (Kate Mara & Amber Tamblyn). Zijn zij de laatste mensen die Aron ontmoette?

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2012, 10:38 uur
Boeiende film met fantastische plaatjes vooral op blu ray waar de kleuren (en bijna geuren) vanaf spatten. Zo mooi heb ik een blu ray versie nog niet gezien. De film stond al lang op mijn verlanglijstje en nu dan eindelijk gezien. Wat moest ik verwachten? Een film a la Buried? Die film lijkt me nog meer claustrofobisch nee dan toch liever 127 hours. Wat ik hoopte kwam niet helemaal uit, maar toch blijf ik dit een boeiende film vinden. Het is immers de keuze van de regisseur om deze film zoveel mogelijk vanuit het perspectief van de rotsbeklimmer te belichten. Het is dus geen Hollywood film geworden waar iedereen bezig is Aron te gaan zoeken. Wat overigens wel is gebeurd, maar niet wordt verfilmd. Misschien dat daarom wel het alternatieve einde niet in de hoofdfilm zat. Toch moet je die ook zien. Duurt ruim een half uurtje extra en belicht twee kanten van het verhaal. Er zit overigens een Nederlands tintje in de film op het eind. Nooit geweten. Google na de film maar eens naar de familie Meijer uit Voorburg. De film is zoveel mogelijk nagebootst. De water"val" is echter fictie, maar is wel spectaculair om te zien. Overigens niet ondenkbaar.

Een beetje jammer vind ik de te vroege val van Aron. Had zijn life wat beter willen zien in het begin, maar goed het is geen Hollywood film geworden. Met het alternatieve einde kom ik op 4 sterren; maar met 3,5 ster een ruime voldoende!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 maart 2012, 20:05 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Indrukwekkend verhaal, niet zo heel erg indrukwekkende film.

Het verhaal leent zich, afgezonderd van de bekende arm scene, helaas niet echt voor grootsheden. Meer dan de helft van de film wordt opgenomen op drie vierkante meter en dit wist op den duur toch niet genoeg te boeien voor een volle 90 minuten. Er had van mij best wat meer afgewisseld mogen worden met bv. wat beelden uit Ralstons verleden, wat achtergrondinformatie. Niet in de zin dat dit noodzakelijk zou zijn voor het verhaal wat verteld wordt, maar het had wel voor de broodnodige afwisseling kunnen zorgen.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

127 Hours (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

127 Hours (€ 12,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

127 Hours (€ 12,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 maart 2012, 17:26 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Prachtige film. Ik was erg ontroerd en heb gans de film met het personage mee geleefd.
Je leert inderdaad de kleine dingen in het leven appreciëren. Het stuk van de arm was inderdaad wel gruwelijk vond ik, heb een aantal keer toch weggekeken maar het stoorde niet. Het toont aan waartoe een mens in staat is, in zeer wanhopige toestanden. Het einde, met de echte Aron vond ik prachtig. Heb de tranen in mijn ogen gekregen. Zeer mooi gefilmd en de film heeft mijn geen moment verveeld.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 april 2012, 15:01 uur
Mooie film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 april 2012, 13:57 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Het vastzit gedeelte (bijna heel de film dus) is op zich ''gewoon'' en doet me niet veel, het was soms zelfs saai en vermoeiend om naar te kijken. Als dit het hele plot zou zijn zou ik meer nijgen naar 2,5 sterren. Maar het is het begin en het einde dat het doen. Het deed me wat denken aan Into The Wild soms en er zijn prachtige beelden gemaakt van de canyon woestijn waarvoor ik hem ook al meer punten zou geven. Het einde was het hoogtepunt van de film vanaf dat hij zijn eigen arm amputeert. Sentimenteel, ja. Maar in de goede zin. Ik trok even zure gezichten zodat ik niet moest huilen, gewoon omdat ik zo met het personage Aron Ralston inzat. James Franco zet de rol ook heel sterk neer en dus komt deze film goed uit op 3,5.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2012, 11:17 uur
Enorm sterk gemonteerd. Knap hoe een film die zich voor een groot gedeelte op één locatie en met één personage afspeeld zo boeiend gevisualiseerd is. Prachtige shots en kleuren, eenvoudig doch intens plot, en een zeer overtuigende rol van Franco.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 17:53 uur
Vond de scenes met de 'valpartijen' in het water erg mooi. Ook het einde van de film had wel iets boeiends. Het grote middenstuk kon me niet altijd evenveel boeien. Na de zoveelste hallucinatie had ik het wel gezien.