Monsters (2010)

geregisseerd door
Gareth Edwardsmet
Whitney Able,
Scoot McNairy en
Mario Zuniga BenavidesZes Jaar geleden ontdekte de NASA mogelijk buitenaards leven in ons zonnestelsel. Een sonde werd de ruimte ingestuurd om monsters te verzamelen, maar bij terugkomst op aarde stort deze neer in Centraal Amerika. Wanneer er nieuw leven blijkt te ontstaan wordt half Mexico in quarantaine genomen en bestempeld als geïnfecteerde zone. Vandaag de dag zijn de Mexicaanse en Amerikaanse militairen nog steeds bezig om de wezens te beheersen. Een Amerikaanse journalist stemt er mee in om een bange toerist te begeleiden door de geïnfecteerde zone in Mexico, naar de veilige grens van Amerika.
4,0
[permalink] geplaatst op 5 februari 2012, 12:21 uur'Monsters' kon blijkbaar alle kanten uitgaan. Zeer uiteenlopende reacties hier wat het op zich wel interessant maakt. Het zou sowieso een aparte film afleveren. Maar of die in mijn smaak viel kon ik enkel zeggen na een kijkbeurt. Na het plot te hebben gelezen dacht ik aan een gelijkaardige film als het niet echt gelukte Skyline. Monsters is gelukkig veel beter dan dat.
Dat de film een laag budget had van 500.000 euro wil op zich niets zeggen. Er zijn films met een groter budget die er niets mee doen. De film draait op 'less is more' met vooral suggestieve beelden en de monsters op de juiste momenten. Dat zorgt voor een geweldige sfeer in de film tussen zowel de hoofdpersonages als samen in de gevaarlijke zone tussen de wezens.
Groots wordt de film nooit, maar dat hoeft misschien ook niet. Wat de film wil afleveren is gelukt: een roadmovie met aliens als achtergrond en een paar al dan niet verdoken filosofische en ethische vraagstukken die je als kijker mee kan aanvullen. Een goeie film die begrijpelijk sommige kijkers op een verkeerd been zou zetten (gezien plot en titel) zodat er ook mindere stemmen zullen uitgedeeld worden.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 februari 2012, 21:31 uurIk ben een helaas een beetje underwhelmed door deze Monsters. Ik had gehoopt op een reis door een verlaten gebied, waarbij de persoonlijke ontwikkeling heel subtiel zijn. En dat dan toch een 'apocalyptische' achtergrond. De beelden zijn mooi (vooral de borden, die blijkbaar later zijn toegevoegd), maar redden het absoluut niet bijVinyan. Dramaturgisch is het niet saai, maar de karakters ontwikkelen geen interessante wisselwerking; ze blijven helaas vrij vlak. En waar is de spanning, die mysterieuze sfeer, die een film als Stalker wel heeft? De ingrediënten zijn er allemaal wel, maar het komt er allemaal niet uit.
Misschien hebben de makers zich, ondanks het vaak weglaten, toch teveel gefocused op de monsters. Het was interessanter geweest om meer van de sfeer in het grensgebied mee te krijgen, dan alleen nieuwsberichten op de tv e.d. Toch net iets te veel vast in conventies.
2,5
[permalink] geplaatst op 7 februari 2012, 22:03 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenNiet onaardig. Maar raakte me bijna nergens. Vrijwel nergens is emotie, levensdoel, reis, speurtocht, angst of welke richting ze ook met deze film uit wilden overtuigend uitgewerkt. Hoofdpersonen brachten niet of nauwelijks enige sympathie in welke vorm dan ook voort. Dat, ondanks het acteerwerk zeker niet slecht is.
Desondanks was het gebeuren net onderhoudend genoeg. Maar helaas leidde het tot niets bevredigends. Hooguit met uitzondering van het liefdevolle alienpaartje dat een en ander een richting in duwt. Maar dat draagt het verhaal toch niet echt.
Of het begin van de film ook het einde is, zoals hier en daar gesteld, kan ik moeilijk bepalen. Dan moet je wel héél erg opgelet hebben en heeft dan tevens een erg verwarrend vervolg.
Zoals gezegd. Aardig, maar mist nét teveel om ergens bovenuit te komen.
[permalink] geplaatst op 7 februari 2012, 22:07 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDe geluidsband op het einde is hetzelfde als op het begin. De solaat die het melodietje fluit.
3,0
[permalink] geplaatst op 12 maart 2012, 18:07 uurLeken meer op inktvissen dan buitenaardse wezens
2,0
[permalink] geplaatst op 24 maart 2012, 12:16 uurgisterenavond zitten kijken en met moeite mijn ogen open kunnen houden. het is het allemaal net niet, totaal niet spannend, het hobbelt een beetje voort zeg maar.
nee totaal niet mijn soort film, ook het einde is zwaar afgeraffeld vind ik.
4,0
[permalink] geplaatst op 22 april 2012, 0:52 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenSchitterende film. Om eerlijk te zijn verwachtte ik er veel minder van, aan de hand van de trailer verwachtte ik meer een matige mix van drama en actie. Ik heb me echter anderhalf uur prima vermaakt met een film met mooie settings, goede sfeer en met mensen die zowaar op echte mensen leken.
Enige minpunt: bij de nachtelijke confrontatie in de bergen overleven alleen de 2 hoofdrolspelers. Dat is zo'n 'toevalligheid' waar 99% van de actiefilms vol mee zit maar die hier niet echt past.
2,5
[permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 11:34 uurMèh, had toch graag wat meer monsters gezien.
Fraaie beelden, dat dan weer wel.
0,5
[permalink] geplaatst op 13 mei 2012, 17:16 uurJeetje ik donderde bijna in slaap..
[permalink] geplaatst op 15 mei 2012, 21:34 uurEcht een bagger film.
Ik heb me niet echt kunnen vermaken.
[permalink] geplaatst op 27 mei 2012, 19:27 uurheb een deeltje gezien
doodssaai