134.914 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.889 berichten | 4.931.475 stemmen

Ôritsu Uchûgun Oneamisu no Tsubasa (1987)

Alternatieve titel: Wings of Honneamise

Ôritsu Uchûgun Oneamisu no Tsubasa (1987)
55 stemmen | gemiddelde 3,54
mijn stem:
Japan
Animatie / Sciencefiction
121 minuten

geregisseerd door Hiroyuki Yamaga
met de stemmen van Masahiro Anzai, Chikao Otsuka en Leo Morimoto

Wanneer Shiro Lhadatt, een nieuwe cadet, zich inschrijft bij de Koninklijke Ruimtemacht wordt hij door zowel de manipulatieve leiders als het cynische publiek uitgelachen en genegeerd. Een toevallige ontmoeting met een oprechte jonge vrouw drijft Shiro naar zijn lot, om de eerste man in de ruimte te worden. Terwijl militaire leiders samenzweren om het ruimteprogramma te gebruiken om een wereldoorlog te creëren, zijn Shiro en een ploeg vergrijsde wetenschappers in een race tegen de klok verwikkeld om de eerste missie op tijd te lanceren. Het aftellen is begonnen...

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 november 2002, 0:57 uur
deze film is nogal traaag en zlaapverwekkend! maar wel erg goed geanimeerd....:Z

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juli 2003, 1:56 uur
Een sci-fi, die net als 2001 en Solaris meer gericht is op het menselijk gedrag dan op de werkelijke techniek.
Net als de bovengenoemde films neemt het dan ook rustig zijn tijd om het verhaal op te bouwen.

Wel weer een herziening waard.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

The Wings of Honneamise (€ 9,99)
exclusief € 2,50 verzendkosten

Wings Of Honneamise, The (€ 22,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 augustus 2003, 11:03 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Hmm ik dacht dat ik al eens op deze film gestemt had, maar goed.
Fantastische film die de menselijke kant laat zien bij de eerste ruimtevlucht.
Prachtig geanimeerd ook, de animatie kan zich nog steeds meten met de hedendaagse animatie.
Vooral de scene als het ruimteschip opstijgst is erg indrukwekkend.
De muziek past ook erg goed bij de film.
4*.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 augustus 2003, 22:59 uur
Erg traag, maar hier en daar best nog wel vermakelijk.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 mei 2004, 13:09 uur
Prachtige film, die het moet hebben van verbluffende designs en een lekker dromerig sfeertje.

Leuk hoe de persoonlijke en politiek/sociale kant van de eerste bemande ruimtevlucht hier ook z'n tijd krijgt, maar het is toch vooral genieten van de meest inventieve en creatieve designs, die allen tot in de puntjes afgewerkt zijn. De film is rustig, met heel wat dromerige en lichtfilosofische stukjes, die waarschijnlijk de lagere score hier verklaren.

Jammer, want dit is nu eens een animatiefilm die het niet moet hebben van domme humor, kinderachtige verhaaltjes en komische beestjes.

De film mag dan 17 jaar oud zijn, de launch van de raket is voor mij nog steeds één van de meest geniale animatiemomenten die ik mogen aanschouwen heb. Animatie is niet echt vloeiend, maar de details en designs maken dit meer dan goed.

Juweeltje, dat naast Akira en Ghost In The Shell tot de animeklassiekers mag gerekend worden. 4.5*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juli 2004, 13:04 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Leuke, rustige anime. Ik heb me eigenlijk geen moment verveeld, terwijl er eigenlijk niet echt iets spannends gebeurde. De opbouw was traag, maar zeer goed, met als toppunt dus de lancering das echt heel spannend gemaakt en het wordt ook allemaal tot dat punt opgebouwd. Een rustige anime die mij wist te boeien en deze is zeker nog herziening waard! Eerst 3½*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 april 2005, 12:42 uur
Anime die een "The Right Stuff"-achtig verhaal vertelt. Wie actie verwacht komt bedrogen uit, maar visueel is het een echt pareltje.
Neem rustig de tijd om hier eens lekker voor te zitten...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 mei 2005, 16:44 uur
Mooie film met een groot oog voor detail. Alleen de character designs hadden hier en daar wat beter gemogen van mij. (hoewel ze alle behalve slecht waren hoor :) )

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 december 2005, 16:34 uur
Teleurstellende anime. Wel erg mooie settings en decors plus een mooie soundtrack, maar het plot vind ik uitermate saai. De hoofdpersonages helpen ook niet echt mee; Shiro vind ik een vreselijk oninteressant personage en dat meisje vind ik zelfs irritant met haar eenduidig gepredik van het woord gods. De lancering redt de film van een echt lage score. 2*

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 oktober 2006, 21:20 uur
Ik heb deze film ooit gehad op VHS, maar heb al een tijd lang geen videorecorder meer in huis, wil 'm graag weer kopen maar dan op een schijfje. Het is al 3 jaar geleden dat ik deze film zag, echter wel een film die ik mij tot op de dag van vandaag voor mijn ogen kan halen.

Het trage tempo in deze film ervaarde ik als erg fijn en 'heerlijk ouderwets', net als de designs voor de personages; echter de animatie en het verdere tekenwerk was verbluffend gedetailleerd.

Ja dit is nog steeds een van mijn favorieten in de Anime, al is het al lang geleden.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2006, 10:11 uur
trage, maar wel zeer mooie anime.
heb het gevoel dat de dvd-versie is ingekort,
wel jammer. 4*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 mei 2007, 6:21 uur
Erg prachtig geanimeerd en een mooie opbouw in het verhaal. Merkt echt dat het een klassieker is (stijl van animeren, soundtrack). Irriteerde me wel enorm aan het hoge 'eo-gehalte', maar waarschijnlijk is het een film die groeit naarmate ik het vaker bekijk.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 augustus 2007, 15:21 uur
Zeer fijne anime. Interessant hoofdpersonage en al helemaal erg interessante wendingen. Blijft de hele film lang erg luchtig en onderhoudend. Stuk onderhoudender dan Akira naar mijn mening, al is dat wel de betere film.

4* Zulke luchtige geanimeerde drama's kunnen alleen in Japan gemaakt worden.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 maart 2008, 22:55 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Schitterend geanimeerde film die ook nog eens perfect de tegenstrijdigheid van de lancering van de raket weer weet te geven. Prachtig hoe de raket opstijgt, met al die deeltjes die naar beneden dwarrelen. Tegelijkertijd werkt het drama element in de film goed omdat Shiro `s overpeinzingen luchtig gevisualiseerd worden in de vorm van scenes waarin hij in aanwezigheid van mensen die hem aan het hart gaan twijfelt aan de zingeving van zijn missie. Shiro en de vrouw waar hij wel eens bij op bezoek komt zitten duidelijk op een andere golflengte qua gedachten en gevoelens, echter het blijft mooi om hun perikelen te volgen. Ondanks alles, genieten ze wel van de aandacht die ze beiden van elkaar krijgen. Mooi moment ook als het kleine meisje eindelijk ontdooit.

De muzikale ondersteuning deint mee met het drukke stadsleven en voelt soms ritmisch aan, bv. als er wat experimenten uitgevoerd moeten worden. En er gebeurt genoeg, al zijn sommige zijlijnen wat ver gezocht. Zo begreep ik niet waarom Shiro en een vriend van hem plots achterna gezeten werden. Alhoewel het waarschijnlijk een inkoppertje is om de vijand hiervan te betichtten. Ik vond het wel een vermakelijke scene, al vond ik het zweverige in deze film aansprekender. De loomheid van Shiro werd bij vlagen uitstekend gevisualiseerd. Qua animatie bevat de film ook genoeg moois en is het de film echt niet aan te zien dat hij al volwassen is. Jong van geest. Dikke 4*

Pastichio Rocker
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2008, 11:12 uur
Schitterende film met een vermakelijk verhaal over een slacker in het (ruimte)leger die zich kandidaat stelt als astronaut voor de eerste bemande ruimtevlucht, op een planeet die akelig veel lijkt op de onze. Ook mooi hoe ze politieke verwikkelingen, oorlog en filosofie over God en het heelal en alle voor- en tegens die hierbij (kunnen) komen kijken verweven met het verhaal. Je kunt in ieder geval niet zeggen dat het niet goed is uitgedacht. De animaties zijn van een zeer hoog niveau en doen niet onder voor veel producties van vandaag de dag, de muziek van Ryuichi Sakamoto (o.a. The Last Emperor en Little Buddha) is top en de twee uur vliegen voorbij. Goed, voor sommigen is de film wellicht wat traag, want echt veel actie zit er niet in en er wordt veel in geluld, en het gepreek van Shiro's vriendinnetje over God kan wellicht ietwat gaan irriteren, maar wat een machtig mooie film is dit toch. Naast Akira en Ghost in the Shell een van de beste animefilms ooit. 5* dikke sterren!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2008, 11:13 uur
Vooral vreemd dat deze zo onbekend gebleven is, want was ooit naast Akira en Ghost In The Shell dé anime film bij uitstek. Jammer genoeg heeft hij nooit het grote publiek gevonden.

Heb hier nog steeds een VHSje van liggen, best moeilijk om hier een goeie (betaalbare) DVD versie van te vinden.

Pastichio Rocker
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2008, 12:37 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Inderdaad, de enige Nederlandse release is erg slecht. Volgens mij hebben ze hier gewoon de video overgezet op dvd en ik geloof ook dat deze versie ingebrande subs had, iets waar ik een gruwelijke hekel aan heb. Wellicht dat ADV er in de toekomst nog wat mee gaat doen, want ik zou best wel een degelijke versie in de kast willen hebben staan. Nu heb ik 2 videobanden staan: de Nederlandse uncut versie en de Engelse, die geen (poging tot) verkrachtingsscene heeft, maar wel de originele Japanse taal met Engelse subs.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 mei 2009, 21:02 uur
Vermoeiende film.

De Oogjes werden er erg zwaar van, nogal saai en niet boeiend verhaal. Het moralistische toontje was ook behoorlijk ergerlijk. Door de man als niet religieus karakter neer te zetten (uiteraard trekt hij later bij..), denkt de film weg te kunnen komen met al het gezanik van mevrouw. Dat kind was trouwens ook behoorlijk vervelend. De animatie vertoont een paar scheurtjes, maar grotendeels ziet het er wel redelijk uit.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juli 2009, 13:01 uur
Heerlijke anime-klassieker. Vandaag na jaren herzien.
Was altijd in mijn hoofd blijven hangen als een soort Kuifje
"Raket Naar De Maan" variant.
Verhaal bleek daar toch wel enigszins van af te wijken. Animaties zijn erg mooi gedaan. Hou er wel rekening mee dat dit nog echt getekend was ipv volledig uit de computer. Iets statischer animatie dan wat we nu van Studio Ghibli gewend zijn bijvoorbeeld.
Doet er niks aan af dat de animaties wel van schitterend niveau zijn.
Het einde van de film laat zich hoogstens vergelijken met het luisteren naar The Orb's Adventures Beyond The Ultraworld.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2009, 22:44 uur
Heb deze film een jaar geleden opgepikt bij de free record shop voor 2 euro, en wat wat was ik blij met deze aankoop. De animaties zijn echt serieus adembenemend zoals hier eerder is aangegeven is de racket lancering de hoogtepunt, het verhaal is wel erg sloom maar dat maakt niet zo veel uit bij deze film. De filosofie en het moraal van deze film is erg mooi. 4 sterren

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2010, 1:25 uur
Na eerst enkele juweeltjes van kortfilms gezien te hebben, is deze film een passend slotakkoord van een paar fijne paar anime-dagen.

De film begint met een schitterende rode lucht, een voorbode van de visuele pracht die verder komt. De muziek vond ik niet helemaal geweldig, maar was op z''n minst erg opmerkelijk, hetgeen ik als positief ervaar. De film heeft z'n langdradige momenten en zet vooral in op sfeer, wat een moedige keuze is. Toch had het naar mijn smaak iets compacter gemogen. Hing daarom een hele tijd op 4*, maar het einde - met name de voorbereiding op lancering, de lancering zelf en de daaropvolgende kaleidoscopische beelden die de vooruitgang van de mensheid uitbeelden - tilt de boel toch naar 4,5*.