134.914 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.889 berichten | 4.931.473 stemmen

locatie: Films » Red (2010) » Info

Actie / Komedie
111 minuten

geregisseerd door Robert Schwentke
met Bruce Willis, Morgan Freeman en John Malkovich

'Red' vertelt het verhaal van Frank Moses (Bruce Willis), een voormalig CIA agent, die nu een rustig leven leidt. Totdat op een dag een hightech huurmoordenaarsteam opduikt dat hem wil vermoorden. Nu zijn identiteit bekend is en het leven van de vrouw om wie hij geeft in gevaar is, roept Frank zijn oude team weer bij elkaar in een ultieme poging te overleven.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 oktober 2011, 15:32 uur
Ok-film. vermakelijk en goed geacteerd door Willis en Freeman. Verder niet echt bijzonder.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 oktober 2011, 18:51 uur
Vermakelijke film, niet heel goed maar ook niet heel slecht, gewoontjes. De muziek is leuk om aan te horen, schept ook een leuke sfeer. De "veteranen" in deze films spelen naar behoren, met name John Malkovich is erg leuk.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Red (€ 11,99)

Red (€ 12,99)

Red (€ 13,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 oktober 2011, 11:48 uur
De actie momenten zijn net voldoende om de trage momenten te compenseren. Qua Acteren is het wel ok in deze film. Toen de "oudjes" in actie kwamen was het toch aardig om naar te kijken.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 november 2011, 12:12 uur
Zeer vermakelijke actiekomedie. Ondanks dat het verhaal niet erg origineel of verassend is zit het goed in elkaar en wordt het nergens echt saai. Een aantal goede actiescènes en zeer geslaagde grappen en quotes zorgen voor de rest.

Een groot pluspunt is verder de uitgebreide cast, die ervoor zorgt dat deze film net iets bijzonderder is dan een doorsnee filmpje. Het trio Bruce Willis, Morgan Freeman en John Malkovich steelt de show, met laatstgenoemde voorop. Verder is er een arsenaal aan leuke bijrollen van Brian Cox, Helen Mirren, Karl Urban, Richard Dreyfuss en Ernest Borgnine. Mary-Louise Parker was een stuk minder memorabel en haar subplot voegde weinig toe aan de film, die verder zeker de moeite waard is.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 december 2011, 13:38 uur
leuke actiekomedie met een schare van ietwat oudere maar noch heel actieve oudjes. goede actie en grappige dialogen
ook vrij onvoorspelbaar op momenten
een verademing na "the expandables", waar elk woord er één te veel was en elke acties mijlen op voorhand te verwachten is

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 december 2011, 16:49 uur
Bagger geacteerd
Grappen zijn overdreven en kinderachtig

0.5 ster voor deze wanprestatie!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 december 2011, 14:00 uur
Geen troep, maar zeker ook niet goed. Inderdaad vrij kinderachtig.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2011, 13:57 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Retired extremely dangerous

Heerlijke film!! Lekker gelachen ook! Malkovich steelt verrassend de show! Altijd fijn om Freeman te zien. Prima vermaakt.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2011, 12:59 uur
Benidorm Bastards nu ook in de VS.

Tja, als ik zo'n bezetting zou hebben als regisseur zijnde, zou ik er alles aan doen om meer resultaat te boeken dan Schwentke biedt. Al doen de acteurs het naar behoren, maar het script laten zweven tot overtuigende hoogtes lukt niet en is vrijwel onmogelijk.

Willis vind ik zowaar beter in vorm dan de recentste John McClane. Morgan is cameraschuw, zo lijkt het, want eenmaal gevangen door de camera, weet hij het meteen tot een ontsnappen te zetten. En dan nog Malkovich. Vaak nogal gedwongen grappig, maar de enige glimlachen worden toch wel door hem - en zijn knalroze varken - veroorzaakt. Mary-Louise Parker is ronduit vervelend.

Red is lekker over-the-top (of moet ik zeggen over-the hill?). Bij dergelijke films is het verhaal onderhevig aan de actie. En ook daar levert Schwentke een halfbakken product af. Noemenswaardige actiemomenten zijn 1) het cool uit een als-een-wachmachine-tollende-auto stappen door Moses ( _O_ ) en 2) de gebakken kogels.

Voorts zijn de dialogen onder niveau, heeft Red kinderlijke trekken, moeten de plotholes snel door het toilet gespoeld worden en is de tijdsduur onbegrijpelijk lang.

Alleen nog een kleine buiging voor de gelikte overgangen, al is dat ook niets nieuws onder de zon.

2,5* voor 4 grote sterren.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2011, 23:53 uur
2de maal gezien.
mijn stem verhoogd naar 4.
Ik ben wel een fan van het Bruce Willis genre..

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 januari 2012, 12:34 uur
Een gepensioneerde CIA-agent (Willis) wordt achterna gezeten en natuurlijk komt al zijn ervaring goed te pas tegen het grote kwaad: peng peng peng! Het verhaal is bekend en de uitvoering adequaat. Alleen jammer dat er soms nog wat quasi-grappigheden drdoorheen gemixt moeten worden en dan ook maar een enkele keer. Dat komt nogal besluiteloos over! Wat wil de film zijn: serieus of een jolige komedie? Had er dan met doorgeslagen idioot Malkovich meer humor in gestopt! Zijn (helaas ondergesneeuwde) rol vond ik nog het beste van de verder okeeje cast.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 januari 2012, 7:05 uur
Vond deze film werkelijk fantastisch. Oude knarren die de jongeren een lesje leren en nog vermakelijk en goed geacteerd ook. Willis en Freeman zijn goed in hun rol en Mirren eens in een andere rol dan we van haar gewoon zijn. Prima vermaak!!!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 januari 2012, 16:25 uur
Zeer vermakelijke film, veel bekende koppen, veel avontuur, actie en verrassend grappig.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2012, 19:15 uur
Naar deze keek 'k al een tijdje uit, vooral omdat de film barst van de bekende namen.
De film viel me zeker niet tegen. Het is een actiefilm geworden en dat mag je erg letterlijk nemen, de kogels vliegen je om de oren. Het was wel verrassend om Helen Mirren met een machinegeweer bezig te zien, maar het werkte wel.
De film neemt zich zeker niet serieus en de film is redelijk over the top. De cast deed het zeker niet slecht en de film boeide me tot het einde.
'k zal de film nu niet direct tot film van het jaar nomineren, maar wie eens een leuke actiefilm wil zien zit hier wel goed.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 februari 2012, 14:32 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Als je een lekkere no-brainer wilt kijken zit je met deze film helemaal goed.
Goeie actiemomenten, de bekende namen vormen leuk team samen, best aardige humor.
Vooral de vechtscene tussen Willis en Urban was erg goed.

Verhaaltechnisch stelt het weinig voor,vrij ongeloofwaardig allemaal en wat plotholes.
Maar het is een lekkere actiefilm voor een vrijdagavond ofzo.

Pirmais
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 februari 2012, 15:25 uur
^O^

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2012, 21:40 uur
een aantal A-acteurs maken met zijn allen een B-film.
Dit is echt typisch hollywood comedy, dus niet grappig.
En het verhaal sloeg helemaal nergens op, te vergezocht wat mij betreft.

niet aan te raden dus.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2012, 16:12 uur
Redelijke film.. Het had denk ik veel beter geregiseerd kunnen worden, er had veel meer uitgehaald kunnen worden.. Er was niet echt een goeie klik in de film.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2012, 15:50 uur
Vanmiddag gezien en me dik anderhalf uur goed vermaakt. Willis en Freeman spelen allebei goed maar vooral Malkovich vind ik eruit springen. Hij doet zijn personage simpel weg geweldig. De verhaallijn is van het begin tot het eind goed en wordt op het laatst gelukkig ook niet afgekapt wat met veel van dit soort films wel zo is. Conclusie; goed voor 3,5 sterren.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 mei 2012, 22:13 uur
Vrij matige vertoning dit. Niet grappig en ook niet echt spannend. De sterrencast draait op routine.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 22:17 uur
Leuke actie comedy.
Goede cast, lekkere actie.