The Sword and the Sorcerer (1982)
Alternatieve titel: De Wraak der Barbaren

43 stemmen | gemiddelde 2,53
Fantasy /
Avontuur100 minuten
geregisseerd door
Albert Pyunmet
Lee Horsley,
Richard Lynch en
Kathleen BellerDe duivelse magiër Xusia ligt al meer dan duizend jaar dood in zijn graf als de kwaadaardige krijgsheer Titus Cromwell hem met behulp van een heks weer tot leven roept. Cromwell heeft de tovenaar nodig voor zijn oorlog tegen het vredelievende volk van Koning Richard. Met behulp van Xusia's duistere magie weet Cromwell het rijk te veroveren en de hele koninklijke familie uit te moorden. Maar de jonge prins Talon ontsnapt aan het bloedbad en keert jaren later terug als barbaarse huurling met maar één doel voor ogen: wraak.
2,0
[permalink] geplaatst op 17 november 2002, 21:39 uurAan het einde werd een tweede deel aangekondigd, maar dat kwam nooit.
2,5
[permalink] geplaatst op 31 augustus 2004, 20:55 uurIets wat opzich erg jammer is ja, de film was absoluut vermakelijk (en behoorlijk cheesy). ***
1,0
[permalink] geplaatst op 10 november 2004, 20:34 uurEcht een heel slechte film, sorrie dat ik het zeg maar hij verdient niet de hype die het in sommige kringen gekregen heeft
3,5
[permalink] geplaatst op 27 december 2005, 12:40 uurMisschien geen goeie film, maar vermakelijk is ie zeker!
***1/2
[permalink] geplaatst op 29 oktober 2006, 12:51 uurik heb deze film nog niet gezien. wat kan ik hiervan verwachten? beter dan Conan en/of Red Sonja? is het een echte aanrader als je, net als ik, van D&D fantasy films houd?
[permalink] geplaatst op 14 juni 2008, 16:39 uurEva schreef:
Aan het einde werd een tweede deel aangekondigd, maar dat kwam nooit.
deze gaat nu alsnog komen, alleen pas in 2010

[permalink] geplaatst op 26 maart 2009, 14:32 uurMet The Sword and the Sorcerer kreeg ik precies waar ik zin in had; een cheesy doch onderhoudende fantasyfilm. Wat mij betreft toch wel een cultklassieker. En tot mijn verrassing nauwelijks gedateerd. Een leuk avontuur en prima vermaak. Alhoewel, het was niet helemaal wat we in gedachte hadden. I.p.v. een Conan kloon, was deze meer een kruising tussen Conan en de serie Hercules met Kevin Sorbo (die trouwens in deel 2 gaat spelen). Voor diegenen die daar niet mee bekend zijn, is The Mummy een goed alternatief. Minpunten betreft de make-up en haardracht welke niet echt super zijn. De kostuums en decors zijn daarintegen prima alsmede de personages en de meeste acteerprestaties. Ook is het jammer van de toch wel een hoop offscreen actie. Goed gedaan qua suggestie, maar toch jammer. Richting het einde wordt dit wel goed gemaakt met wat onscreen hack and slash. Prima produktiewaarde en met personages waarbij vooral de badguys heerlijk zijn. Richard Lynch als de slecht krijgsheer Titus Cromwell, Richard Moll als de boosaardige Xusia en George Maharis als de duivelse Machelli. Wat wil je nog meer... Hierbij verbleken werkelijk al die slappe goodguys. Ook is het jammer dat het niet lekker rauwig is (ondanks de aanwezigheid van vele halfnaakte vrouwen), maar meer 'geromantiseerd' en soms teveel gepraat. En met dit soort films wil ik juist volop actie, bloed, hacking en slashing, ...! Maar zoals ik al eerder zei, het einde maakt een hoop goed (net als het sterke begin).
Ik ben benieuwd wat het tweede deel met zich mee zal brengen. Ik ben echter bang dat het, gezien de cast, gaat tegenvallen. Enfin, tijd zal het leren.
3,5
[permalink] geplaatst op 2 oktober 2009, 22:32 uurAl jaren wilde ik deze zien. Eigenlijk al vanaf het moment dat ik hem in de videotheek zag liggen, maar op één of andere manier heb ik hem nooit gehuurd. Nu al die jaren later heb ik de VHS-band in mijn bezit en eindelijk heb ik hem gezien.
Ik had er toch iets meer van verwacht, maar het is zeker een lekkere jaren '80 Conan ripp-off. Minder goor dan gedacht, maar zeker goed.
De effecten zijn de moeite waard en vooral tegen het einde ziet het er lekker smeuig uit.
[permalink] geplaatst op 24 mei 2010, 1:00 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenMmm, toch beduidend minder dan toen ik hem 6 jaar geleden zag. Eigenlijk heeft de film slechts 2 goeie scenes, namelijk de opening in de grot, waar de gezichten op de kist van Xusia op zeer overtuigende wijze tot leven komen en het eindgevecht tussen Xusia, Cromwell en Talon, waar zowel de setting als de actie zeer behoorlijk is, helemaal het moment dat Machelli in Xusia veranderde moest ik even aan een horrorklassieker als The Howling denken.
Maar dan hebben we nog de belabberde dialogen, het onovertuigende acteerwerk (met uitzondering van Lynch, Maharis en Horsley) en het complete uit balans zijn van lichtvoetige, soms beschamende, humor en serieuze gore en actie. Te vaak wordt gebruik gemaakt van een vreemd Deus Ex Machina moment, offscreen geweld en knullige situaties om de film eenzelfde kwaliteit te geven als Conan The Barbarian en Excalibur (de film waar deze film door ontstaan is).
Goed, ik heb een aantal keer gelachen om bedoelde en onbedoelde humoristische situaties en heb bij de bovengenoemde scenes toch genoten, maar al met al valt The Sword And The Sorcerer toch ten prooi aan een grote hoeveelheid kitsch.
Wie kan me uitleggen hoe dat zwaard steeds weer nieuwe punten eraan krijgt? Iedere keer als Talon ze afschiet laat hij ze achter, om in de eerstvolgende scene waar het zwaard in voorkomt weer helemaal compleet te zijn...
1,5
[permalink] geplaatst op 11 juli 2011, 1:22 uurstephan73 schreef:
maar het is zeker een lekkere jaren '80 Conan ripp-off. Minder goor dan *
Heb het even nagekeken op IMDB. Deze film kwam in april '82 uit en Conan in mei '82. Ik vraag me nou af welke de rip-off is? Voor zover je van rip-offs kan spreken als ze tegelijkertijd worden opgenomen?
1,5
[permalink] geplaatst op 11 juli 2011, 13:13 uurBeetje een makke film, mede dankzij het brakke acteerwerk en het gebrek aan mooie decors. Alles voelt te kleinschalig aan en nergens wordt het echt groots of heb je het idee dat er een budget in de film zit. Voor een avonturenfilm als dit vind ik dit een noodzakelijk iets, aangezien de film zich verder alleen beperkt tot man tot man gevechten(makke choreografie en off screen kills) in smalle ruimten. Het epische wat de film wil meegeven door het verhaal, muziek en dialogen komt totaal niet naar voren in de film zelf.
Gevolg: een lange en saaie zit bij een film die zo graag episch wilt zijn, maar het niet is.
[permalink] geplaatst op 26 juli 2011, 17:20 uurThorak schreef:Eva schreef:
deze gaat nu alsnog komen, alleen pas in 2010