The Klansman (1974)

geregisseerd door
Terence Youngmet
Lee Marvin,
Richard Burton en
O.J. SimpsonBascomb, de sheriff van het door de Ku Klux Klan gedomineerde stadje Atoka in de Amerikaanse zuidelijke staten probeert de blanke grondeigenaar Breck Stancill te beschermen. Deze heeft zich de woede van de burgers van Atoka op de hals gehaald door zwarten een onderkomen op zijn land te bieden. Als Bascomb de racistische meute niet meer kan tegenhouden, komt het tot een bloedig gevecht op Stancills land.
2,5
[permalink] geplaatst op 26 december 2003, 18:02 uurIk heb maar de orginele filmposter toegevoegd, moet trouwens een vreselijk slechte film zijn.
3,5
[permalink] geplaatst op 26 december 2003, 18:37 uurIk vond het een goed portret van ras relaties in het zuiden, met sterk acteerwerk van Lee Marvin en zelfs O.J. Simpson.
Het probleem is Richard Burton - het is duidelijk dat hij gedurende de hele shoot dronken was.
[permalink] geplaatst op 26 december 2003, 18:45 uurstreeter schreef:
Marvin zou ook zeer veel gedronken hebben onder de opnamens....
3,5
[permalink] geplaatst op 26 december 2003, 21:39 uurDaar heb ik ook over gelezen... maar het is niet duidelijk te zien, zoals met Burton.
TVGids
[permalink] geplaatst op 16 maart 2004, 15:58 uurWat een sociaal drama moest worden, werd een slordig gemaakt prul, waar een serieuze blik op rassenconflicten het aflegt tegen bot geweld. 0,5 ster
[permalink] geplaatst op 21 september 2006, 7:38 uurzie je eigenlijk wel de KKK
2,5
[permalink] geplaatst op 16 december 2006, 12:11 uurVermakelijke film maar inhoudelijk nogal curieus, kwam er niet uit of dit nou een sociaal drama of explotatie film was.
[permalink] geplaatst op 30 december 2008, 1:26 uurstreeter schreef:
Het scheelde zelfs niet veel of Burton had de film door zijn alcoholisme niet overleefd
[permalink] geplaatst op 12 januari 2009, 2:09 uur
3,5
[permalink] geplaatst op 1 juni 2010, 16:30 uurDegelijke misdaadfilm met een prima Lee Marvin. Die man kan voor mij niet veel verkeerd doen. Zijn aanwezigheid in een film doet het niveau wat mij betreft enkel stijgen.
Ook leuk om een jonge O.J. Simpson hierin te zien als wraakengel.
[permalink] geplaatst op 21 augustus 2010, 16:18 uur
3,5
[permalink] geplaatst op 21 augustus 2010, 16:53 uurAahh jeugdherinneringen!!! Cinema Rex!
2,5
[permalink] geplaatst op 13 november 2010, 20:27 uurEigenlijk gewoon een slechte film, maar juist doordat hij zo gedateerd is, blijft het net genoeg boeien.
2,5
[permalink] geplaatst op 16 juli 2011, 0:32 uurVond via imdb een link naar archive.org waar de film gratis te bekijken is (zonder subs)
Waarom dit kan....
VideoCellar cleared this one as PD before uploading. The original release had an invalid copyright notice. This is the cut version made for TV and the copyright notice was added too late.
Film link