134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.256 berichten | 4.930.195 stemmen

Kim Bok-nam Salinsageonui Jeonmal (2010)

Alternatieve titels: Bedevilled, Kim-bok-nam Sal-in-sa-eui Jeon-mal

Kim Bok-nam Salinsageonui Jeonmal (2010)
56 stemmen | gemiddelde 3,34
mijn stem:
Zuid-Korea
Drama / Horror
115 minuten

geregisseerd door Jang Cheol-so
met Ji Sung-won, Seo Yeong-hee en Jeong-hak Park

Hae-won is een mooie vrouw die voor een bank in Seoul werkt. Ze leidt een actief leven, maar als ze getuige is geweest van een moordaanslag en alles op haar werk niet meer lekker loopt, moet ze een rustpauze inlassen. Ze vertrekt naar 'Moodo', een klein onontwikkeld eiland, waar ze ooit haar grootouders bezocht. En waar ze vriendin werd met Bok-nam, die haar nog steeds schrijft, ondanks dat Hae-won al jarenlang nooit meer terug schrijft. Eenmaal op het eiland bemerkt Hae-won tot haar afschuw dat iedereen daar Bok-nam als een slaafje behandeld. Bok-nam heeft al meerdere keren het eiland proberen te ontsnappen, maar dit mislukte telkens. Ze smeekt Hae-won om haar te helpen, maar deze is bang om in een ingewikkelde situatie verzeild te raken. Als Bok-nam zich realiseert dat haar eigen dochter haar in haar voetstappen zal gaan volgen, neemt ze met haar een laatste vluchtpoging.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juli 2010, 18:14 uur

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2011, 15:47 uur
Dario Argento a rendu son verdict : Bedevilled , film d’horreur Sud-Coréen de Jang Cheol So , a reçu le Grand Prix de Gérardmer 2011.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2011, 0:15 uur
Sterke thriller met een flinke portie drama. Bedevilled neemt de tijd om het verhaal langzaam op te bouwen. Misschien duurt die opbouw zelfs iets te lang, er wordt wel een zekere onderhuidse spanning bij de kijker bewerkstelligd. Naarmate de situatie op het eiland duidelijk wordt voel je dat er iets staat te gebeuren. Dit is erg sterk gedaan. Toch wordt het pas laat in de film echt 'rauw' en is dat ook al snel weer over. Verder is het contrast tussen Seoul en het eiland een mooi gegeven, zowel visueel en inhoudelijk. De film ziet er bovendien strak uit en het hele 'gestoorde-inbread-eilandbewoners-sfeertje' werkt erg goed. Net geen 4* vanwege de speelduur die een beetje lang aanvoelde.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2011, 23:45 uur
Goed opgebouwd, langzaam escalerend en uiteindelijk vrij gruwelijk drama. Mooi vormgegeven, met goed gebruik van de locaties en prachtig camerawerk. De twee hoofdrolspeelsters zijn eersteklas. Het gegeven is intrigerend en wordt vakkundig uitgewerkt, maar helaas ontspoort de boel enigzins tegen het einde. Het is wel heel erg van dik hout zaagt men planken. Hierdoor is de impact van de film minder dan deze had kunnen zijn.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 februari 2011, 17:45 uur
Goed bezette en sterke, bloedige film die na afloop nog een tijdje in je hoofd blijft zitten, over een door mensen gecreëerd monster en menselijkheid en empathie. Bedevilled is geen gebruikelijke horrorfilm, maar gaat dieper. Het einde komt enigszins overdreven over.

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2011, 19:21 uur
Gemiddelde horror film dat erg over the top was daar moet je van houden maar na een tijdje ging dat me tegen staan.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 april 2011, 2:33 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik vind de score op het moment nog redelijk laag uitvallen. Bedevilled is een erg sterk drama dat me behoorlijk bij de keel heeft gegrepen. Jang Cheol-so weet emotionele momenten goed te combineren met een gezonde dosis onderhuidse spanning waardoor medelijden, verbazing en tevredenheid afwisselend in me opdoemde.

De film komt behoorlijk traag op gang, maar dankzij een interessant intro zat ik er meteen in. Het leven van Hae-won zit even niet mee en dus neemt ze een min of meer verplichte vakantie naar het eilandje Moodoo. Ze wordt vol enthousiasme ontvangen door Bok-nam maar de andere bewoners zijn niet zo vriendelijk en moeten niks hebben van het stadsmeisje. Bok-nam wordt door de dorpsbewoners slecht behandeld en door haar man zelfs mishandeld en gebruikt als slaaf. Ik kreeg al snel medelijden met Bok-nam, al helemaal op het moment dat haar kindje dood wordt geslagen door Yeon-hee. Erg sterke scène en erg sterk geacteerd door Seo Yeong-hee. Al snel had ik een enorm haatgevoel jegens de dorpslui die het leven van Bok-nam kapot maken. Ji Sung-won is een mooie verschijning trouwens. Mooi contrast ook tussen het harde leven op het eiland en Bok-nam's droomwereld Seoul.

De situatie gaat van kwaad tot erger totdat het omslaat in een typisch wraakverhaal. Ik had hier eerst m'n twijfels bij omdat de film een 180 graden draai maakt, ware het niet dat de special effects enorm goed zijn verzorgd. Erg rauw en realistisch, past precies in de stijl van de film. Het gaf een tevreden gevoel om de verschillende mensen vermoord te zien worden en ik nam het Bok-nam geen moment kwalijk. Ik vond het wel een beetje jammer dat de band tussen Hae-won en Bok-nam niet beter was. Ik kon er ook totaal niet bij waarom Bok-nam Hae-won ook wou vermoordenmaar daar was dus een verklaring voor. Opeens had ik er weer begrip voor.

Een mooi moment wanneer Bok-nam voet op het vasteland zette en zich verbaasde dat er ook aardige mensen waren. Het einde is dan wel wat over de top en had anders gemogen. Dit voelde een beetje als een geforceerde emotionele dood zoals in tig andere films te zien is. Toch spookte het leven van Bok-nam tijdens de credits nog even door mijn hoofd. Een meisje dat niks verkeerds heeft gedaan, haar hele leven wordt mishandeld en dan zo eindigt. Hard en treurig. Schitterende film!

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 april 2011, 19:23 uur
Drama vs. horror.

Sfeervol en duister drama dat eindigt in een ietwat ongepast horrorfestijn. Toch is de verandering der genres welkom nadat de kijker letterlijk naar een wraakfilm verlangt na een voor de personages tergende eerste helft. Mooi gefilmd en bij vlagen origineel, maar ook voorzien van geschmier en een aantal vreemde keuzes die niet altijd even goed uitpakken.

Goed.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juni 2011, 12:00 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Mooie film, met een aardig portie drama dat zich langzaam voortsleept en eindigt in een keiharde climax. De rustieke omgeving werkt bedriegelijk voor wat Bok-nam allemaal overkomt; mooie setting op dat eiland en relaxte mensen zou je verwachten, maar vooral de vrouwen halen het bloed onder je nagels vandaan.

Het drama schiet soms te ver door maar blijft over het algemeen overtuigend, het buitengesloten zijn in zo'n kleine en achtergestelde gemeenschap. Hetzelfde geldt voor het geweld, eveneens in contrast met de kalmte maar het werkt goed en bevredigend. Het wordt ingeleid door een mooi omslagpunt en is behoorlijk hard. Het levert ook een paar gave scenes op - als ze aan het mes likt, en als ze helemaal losgaat op het lichaam van haar man, dat laatste is een leuke stijlbreuk met het verder ook prima camerawerk.

Het is vrij wrang en overdreven dat Hae-Won haar niet te hulp schiet, maar dat past perfect bij het alles-en-iedereen-is-tegen-mij sfeertje waarin onderhuids sprake is van onbeantwoorde liefde en dus wraak.

Wel jammer dat dat inderdaad moet resulteren in een (veel) te dik aangezette finale (waaraan een plothole vooraf gaat). Desondanks een bovengemiddelde wraakfilm, net aan 4*.

sylvia1
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juli 2011, 21:25 uur
meesterlijk! :T

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juli 2011, 15:37 uur
Erg benieuwd naar deze film!

Bobo_27
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 november 2011, 17:11 uur
helemaal met fillmgek eens . de boodschap in deze film is eerlijk zijn tegenover mensen en elkaar waarderen , en elkaar helpen mocht dat nodig zijn. mensen kunnen rare dingen doen als hun heel veel onrecht word aangedaan , vooral als het mensen zijn van wie ze dit nooit hadden verwacht . kortom , erg goede film ! 4 ****

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 november 2011, 15:15 uur
leek het begin niet een beetje op drag me to hell?
ga hm snel kijken, ben benieuwd

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 november 2011, 17:32 uur
Nee het begin gedeelte duurt eigenlijk wat te lang.
Het Horror gedeelte komt dan ook pas de laatste 10 minuten, dus echt Horror nee.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 november 2011, 23:01 uur
het is idd koreanse drama, en eindigde het in een horror drama. Je zag het wel aankomen, maar toch goed verfilmd. Het eind op het politiebureau was wel een beetje te veel van 't goeie.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 december 2011, 18:48 uur
Gewoon geweldig! alles klopt; mooie beelden, goed camerawerk, goed acteerwerk, geweldig verhaal. De opbouw is rustig maar weet toch vanaf de eerste minuut te boeien en de aandacht vast te houden. De karakters worden goed uitgediept en perfect neergezet. Bijna de volle mep....

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2012, 20:28 uur
Zeer heftige, meesleepende film. Een succesvolle combinatie van drama, spanning en horror.

Prachtige beelden en mooi acteerwerk.

B.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2012, 21:56 uur
zeer heftige dramatische film , waar ik af en toe wel even bij moest slikken ! en super acteerwerk , krijgt van mij een 3.5 !