134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.256 berichten | 4.930.195 stemmen

Il Compagno Don Camillo (1965)

Alternatieve titels: Don Camillo in Rusland, Don Camillo en Russie

Compagno Don Camillo, Il (1965)
38 stemmen | gemiddelde 3,56
mijn stem:
Italië / Frankrijk / West-Duitsland
Komedie
93 minuten

geregisseerd door Luigi Comencini
met Fernandel, Gino Cervi en Graziella Granata

Vijfde aflevering van de serie komedies rond Italiaanse dorpspastoor (Fernandel) en zijn eeuwige strijd met de communistische burgemeester Peppone. Nadat Peppone een vriendschapsverdrag tussen zijn dorp en een Russisch stadje gesloten heeft, reist een communistische delegatie onder zijn leiding naar Rusland. De pastoor helpt een Russische tolk naar het Westen te vluchten.

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 september 2003, 21:59 uur
Deel vijf uit de Don Camillo-serie kreeg nieuwe impulsen door een andere situering. Hoewel dit een opdrachtfilm was voor Luigi Comencini, is de film vlotter en aardiger dan alle vroegere delen behalve het eerste, al is de plot achterhaald door de geschiedenis... 5*

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2005, 19:20 uur
Er is nu een prachtige dvd box uit met de films Compagno Don Camillo, Il ----Don Camillo e l'Onorevole Peppone-----Don Camillo Monsignore ma Non Troppo-----Petit Monde de Don Camillo, Le-----Retour de Don Camillo, Le.

De box ziet er uit als een oude bijbel en is werkelijk prachtig voor de liefhebbers onder ons is deze dvd-box een must!!!
De totale tijdsduur box: Ca 550 min Geluid dolby 2.0- beeld 4.3 zwart-wit.
De films zijn allemaal digitaal op gepoetst :D

stinissen

13:50 - 15:35
ZDF

aanrader

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 mei 2011, 0:57 uur
An sich een charmant filmpje. Fernandel blijft een mooi figuur met een mooie lach als hij weer eens een streek uithaalt. De film is filmtechnisch iets beter dan Don Camillo E l'On. Peppone, die ik nog uit mijn jeugd kende. Maar ook voor deze film, waarbij ik geen nostalgische gevoelens heb, want nu voor het eerst gezien en niet in mijn jeugd, geldt dat het plot nog steeds nogal fragmentarisch overkomt. De aantiteling met de hoedjes vond ik overigens wel grappig, hoewel een beetje langdurend. Uiteindelijk krijgt ook deze Don Camillo film 2*, vooral vanwege de charme van Fernandel.