134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.256 berichten | 4.930.195 stemmen

San Goo Waak Chai Ji Siu Nin Gik Dau Pin (1998)

Alternatieve titel: Young and Dangerous - The Prequel

San Goo Waak Chai Ji Siu Nin Gik Dau Pin (1998)
2 stemmen | gemiddelde 3,50
mijn stem:
Hongkong
Misdaad
117 minuten

geregisseerd door Wai-keung Lau
met Nicholas Tse, Francis Ng en Qi Shu

Dit deel in de Young And Dangerous reeks is een aanvulling op de eerste film. Deze prequel volgt het groepje jongeren wanneer ze net van school komen en zich aansluiten bij Uncle Bee, hoofd van de lokale Triad bende, met de naam Hung Hing Society. Jong als ze zijn willen ze zich maar al te graag bewijzen. Zeker als blijkt dat één van hen, Kwan, zich bij een rivaliserende bende, de Tung Ging Group, heeft aangesloten.

gebruiker
bericht

quote
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juli 2011, 19:52 uur
mooie film die het bende leven laat zien :)

quote
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 april 2012, 19:48 uur
Weer goed.

Best lang gewacht om dit laatste deel te zien. Nu is het bij deze reeks ook wel aangewezen om de films wat te spreiden, maar daarnaast was het ook gewoon jammer dat het hiermee wel is afgelopen.

Lau weet doorheen 6 films een aardig episch werkje neer te zetten, waarbij de opkomst van een groepje jongeren in het triad milieu uitgebreid vormgegeven wordt. De film brengt geen echte conclusie aangezien het gaat om een prequel. Een groot deel van de originele cast is er ook niet bij, wat wel logisch is aangezien ze als oudere acteurs anders een jongere versie van het personages hadden moeten spelen.

Vermaakt net zoals alle andere delen. Ik hoop eigenlijk dat Lau ooit beslist nog een keertje terug te keren naar dit universum, zeker met wat hij door de jaren bijgeleerd heeft kan het nog iets leuks opleveren.

Geen meesterwerken, maar erg vermakelijk.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Young & Dangerous - The Prequel (€ 12,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Young & Dangerous - The Prequel (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Young & Dangerous - The Prequel (€ 13,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film